Hibabejelentés

háztartasigép-szerviz

budapest - pest megye

Javaslatok új készülék vásárlásához

Mosógépek egymás mellettEz a cikk az új készülék kiválasztásában nyújthat majd segítséget, ha oda kerül a sor, hogy a régi masinához már nincs alkatrész vagy mert nem gazdaságos a javítása. Ilyen esetben megkérdezik tőlem a kedves háziasszonyok, hogy milyen gépet vegyenek a régi helyett. Nos, el kell fogadnunk a tényt, hogy a tizenöt-húsz éves gépek tartósabbak voltak mint a maiak, viszont közel sem tudtak annyit mint manapság.

Ahogy az emberek igényei változnak, úgy változnak a készülékek is, hiszen a gyártóknak a vásárlók elvárásait követniük kell. Persze ez azzal is jár, hogy sokkal bonyolultabb elektronikai megoldásokat alkalmaznak, mint régebben, ami több hibalehetőséget is jelent. Bár van több olyan márka is, amelyeknél a meghibásodás lehetőségét a minimálisra csökkentik, de ez sokkal magasabb árkategóriába is helyezi az adott szerkezetet.

Vannak lényegesen olcsóbb gépek, de azoknál el kell fogadnunk, hogy az alacsony ár a tartósság, és a komfortosság rovására megy. Nehéz tehát a döntés, de talán az némi megnyugvást ad, hogy ma már divat az extra garanciaidő vásárlása, ami azt jelenti, hogy néhány ezer forintért plusz egy, vagy több év garancia időt is vásárolhatunk a kiválasztott készülékre. Persze azért tájékozódjunk, hogy pontosan mire vonatkozik a garancia! Röviden összefoglalva, tehát ha egy olcsóbb gépet választunk, annak többnyire a javítása is olcsóbb lesz, de lehet, hogy sokkal előbb elromlik.

Ha viszont többet tudunk áldozni egy háztartási gépre, és egy magas árkategóriájú szerkezetet választunk, akkor az várhatóan tartósabb lesz, de a javítása is többe kerül majd, a magasabb alkatrész ár, és a több szaktudást igénylő javítás miatt.

“Javaslatok új készülék vásárlásához” bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Le szeretnénk cserélni a régi tűzhelyt, a vásárlás előtt fel kell méretni a hálózatot?
  A garanciát Ön le tudja pecsételni minden típusnál, hogy érvényes maradjon a bekötéssel?
  Idén még tudja vállalni, ha bővíteni is kell a villanyórát, biztosítékot, vagy vezetéket?
  Milyen típust javasol indukciós esetén?
  Budafokon van a lakás.

  • Tájékozódni kell a beépítendő villanytűzhely össz teljesítményéről, és egy villanyszerelővel kell felméretni, hogy megfelelő-e a kiépített hálózat. Tudom vállalni az üzembe helyezést de hogy mikor, az attól függ, hogy mikor keres meg engem ezzel az igénnyel. A garanciát le tudom pecsételni. Indukciósban szerintem nincsenek szabadon álló tűzhelyek, csak beépíthető négy főzőhelyes főzőlapok, illetve van egy lapos is, de szerintem Önnek nem az kell. A márkát illetően azt javaslom, hogy azt vegye meg ami az Ön igényeit kielégíti, és amire a legtöbb garancia időt vállalják. Ha főzőlap szerelőre, vagy villanytűzhely szerelőre van szüksége az üzembe helyezéshez, akkor kérem keressen meg telefonon!

 2. Tisztelt Varga Antal!

  Indukciós tűzhely vásárlása előtt állunk. Tapasztalata alapján, melyek azok a márkák, amelyekkel a legkevesebbszer kell szervizhez fordulni, és még ha drágábbak is, megéri őket megvenni?
  Olvastam az eredeti bejegyzését az új készülék vásárlásával kapcsolatban. Ehhez kérdésem annyi, h.ha olcsóbb készüléket választunk, az jelenti-e azt is, h. nemcsak hamarabb, de többször is kell javíttatni ellentétben a drágábbakkal? Azaz többször kell pénzt ráfordítani, h. használható legyen a tűzhely?
  Nyilván nem lehet egyértelmű igen-nemmel válaszolni erre, de nagyságrendben inkább ez a jellemző-e az olcsóbbakra?

  Válaszát köszönöm!

  Üdvözlettel: Decsi Zsuzsanna

  • Tisztelt Decsi Zsuzsanna!
   Én álltalában olcsó, vagy középkategóriás készülékeket javítok, de ez szerintem csak azért van mert ezekből veszik a legtöbbet. Szerintem a drágább készülékeknél a dizájnt, a márkanevet, és az ahhoz járo esetleges extra szolgáltatásokat fizetjük meg. Én azt javaslom, hogy olyn főzőlapot vásároljanak, melynek funkcióit ki is használják majd, és amire a legtöbb garancia időt vállalja a gyártó, de mindenképpen ismert márkanevűt, hogy legyen hozzá alkatrész ha elromlik. Még egy fontos dolog: az indukciós főzőlapoknak megfelelő szellőzést kell biztosítani. Javaslom, hogy a bútorba építést a beépítési útmutatóban leírtak szerint végezzég/végeztessék el!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.