Hibabejelentés

háztartasigép-szerviz

budapest - pest megye

Nem minden mikrót érdemes javítani.

Egy mikrohullámú sütő elektromos alkatrészei.A minap felhívott egy kedves úr, aki elmondta, hogy elromlott a mikrohullámú sütője, mert ugyan látszólag működik, de nem melegíti meg a behelyezett ételt. Megkérdezte, hogy szerintem mennyibe kerülne a készülék javítása, amire nyilván nem tudtam pontos választ adni telefonon. A mikrohullámú sütő egy olyan készülék, amiben több kérdéses alkatrész is van, ami okozhatja az előbb említett hibát.

Meg kérdeztem az urat, hogy milyen márkájú, mennyi idős, és mekkora méretű a szerkezet. Az illető elmondta, hogy egy több mint tíz éves, nevenincs márkájú, kis mikrohullámú sütőről van szó. Ezeket figyelembe véve úgy láttam tisztességesnek, ha elmondom hogy egy ilyen kaliberű, új mikróhoz már tíz-tizenkétezer forintért hozzá lehet jutni bármelyik nagyáruházban, amihez ugyebár kap az ember minimum egy év garanciát.

Ezt figyelembe véve sokkal gazdaságosabb befektetni egy új masinába ha van rá anyagi lehetőség, mert a régi javítása akár annyiba is kerülhet (de minimum a kiszállás, és az alapdíj összegébe) mint az új ára. Az úr megköszönte hogy tájékoztattam, mert így számára is világossá vált hogy nincs értelme a régi mikróhullámú sütőre költeni, valamint biztosított arról, hogy elteszi az elérhetőségünket, mert később is szeretne olyan szervizzel javíttatni ha szükséges, amelyik korrekt módon tárja a megrendelő elé a lehetőségeket.

“Nem minden mikrót érdemes javítani.” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Következőkben szeretnék segítséget kérni: kaptam egy használt mikrót, aminél takarítàs közben hát rozsdás/rozsda foltot vettem észre. Akiktől kaptam,azt mondták, hogy nem szikrázott meg semmi baja nem volt. Nos én azért mégis lefújtam aerosolos fekete festékkel, szépen be is fogta, bár nagyjából az egész belsőrészt lefújtam a folttól függetlenül. Attól félek, hogy esetleg kigyullad vagy valami hasonló történik. Pl. mikor vizet tettem be próbának mégcsak, rendesen felmelegíti, azzal nincs baj. Olyan hang hallatszik, mint mikor pl. egy kerámialap hül ki vagy pattogtatja az ember a kukoricát. Kell félnem bármitől? Vagy vegyek valami spéci festéket és menjek át rajta vele?

  • Azt gondolom, hogy a sima akrill festék nem jó erre a célra. Inkább zománc festéket javasolnék, bár az sem a legbiztonságosabb a mikrohullámú sütőn belül.

 2. Jó napot kívánok!
  Van egy Whirpool VIP 20 mikrohullámú sütőm aminek a Mod.: AVM 450/WP/WH.
  Ma megbolondult és nem működik. Ha kinyitom az ajtaját a kijelzőn ez jelenik meg: Err I
  Mi okozza ezt és mi a megoldás?

   • Nagyon szépen köszönöm a válaszát. A készüléket szétszedtem és a kisebbik vezérlőpanelon találtam egy megégett pici ellenállást amin nem látni az értéket. Az ellenállás a panel sarkánál 3113 számmal van ellátva és az egyik oldala egy kettes csatlakozóval van kivezetve 2 mikrókapcsolóhoz. Az ellenállás értékét ha megudná írni nagyon köszönném. Ez az ellenállás lehet hogy más alkatrész hibájából szakadt meg? Csak azért zavarom ismételten mert a neten nem találtam rajzot. Köszönöm az önzetlen segítségét.

    • Sajnos az ellenállás értékét nem tudom megmondani, és rajzom sincs hozzá. A múltkor leírtaknál nem tudok többet segíteni.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.