Hibabejelentés

háztartasigép-szerviz

budapest - pest megye

A szerelő válaszol

Varga Antal elektromos háztartásigép-szerelő javítás közben.Tisztelt látogató!

A szerelő válaszol blogot, fórumot 2014.06.08. napján hoztam létre azzal a céllal, hogy segítsek a felmerülő problémák, kérdések megoldásában. A több mint egy év alatt megközelítően nyolcszáz kérdésre adtam választ a legjobb tudásom szerint, elsősorban mosógép szerelő témában, de egyéb háztartási gépekkel kapcsolatban is sok kérdés érkezett. Remélem a válaszaimmal, tanácsaimmal mindenkinek tudtam segíteni.

A jövőben új kérdések beküldésére nem lesz lehetőség, mert úgy érzem, hogy már túl sok időt vesz el a válaszok megírása, a kérdések növekvő száma miatt. Az eddigi kb. nyolcszáz kérdés, és ugyanannyi válaszom itt marad, így minden kedves érdeklődő kereshet ezekben, valamint a többi blog kategóriában. Szinte biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a választ, hiszen minden általános probléma felmerült már.

Köszönöm a megértésüket, tisztelettel: Varga Antal

Nem talált választ a kérdésére? Vagy inkább szakemberre bízná a javítást? Kattintson a hibabejelentés gombra, és hívja a szerelőt telefonon!

“A szerelő válaszol” bejegyzéshez 1 685 hozzászólás

 1. jo napot ,szeretném megkérdezni a microm mikor bekapcsolom burrog meg villog, érdemes-e megcsináltatni.PACIFIC.márkáju köszi

  • Kicsit kevés az információ a hibáról, de ha felhív telefonon, akkor könnyebben ki tudjuk deríteni hogy mi lehet a probléma. Egyébként ezt a márkát csak akkor tudjuk javítani, ha olyan alkatrész kell ami nem márka specifikus, tehát helyettesíthető. Megjegyzés képpen írom, hogy egy alap, új mikrohullámú sütő 10-15 ezer forint, szóval javaslom, mérlegelje hogy érdemes-e a javítás mellett dönteni!

   • Jó napot azt szeretném meg kérdezni hogy amikor be indítjuk a fűnyírót akkor csak zúg de nincs leégve mert a tekercse nem fekete.

    black&decker 1100w Elektromos fűnyíró

     • Üdvözlöm!
      Csak háztartási gépeket javítok, mint pl. mosógép, vagy mosogatógép. Javaslom, keressen meg egy kerti-gép szerelőt, vagy szervizt, ott biztos tudnak önnek segíteni!

   • A kérdésem az lene amosogépem mért viszi le az öblitöt a fömosásnál

    • Ez a probléma általában a vízvető hibája, vagy a mosószer adagoló eltömődése okozza. Ha szeretné mosógép szerelőre bízni a javítást, akkor kérem, hogy egyeztessünk időpontot telefonon, amikor is meg tudom javítani a mosógépet a helyszínen!

 2. Üdv. Van egy Beco hűtőgépem és a gáz elszállt, lehet -e cserélni a tartályát, mert jó állapotban van,
  Ha nincs mód a tartály cserére, a kompresszor új , ha átvenné fel tudná használni , 36 ezer ft-ba került a cseréje !!

  Kérem válaszoljon minél előbb , köszönöm

  • Én nem javítok hűtőt, de ha felhívja a hűtőgép szerelő kollégámat, akkor ő biztos tud segíteni. A száma: 06-309-424-624

 3. Üdvözlöm!
  Szerteném tudni, hogy kb. 15 éves Pelgrim mosogatógépem javítható-e Ön szerint. A probléma, hogy nem szívja be a vizet.

  Köszönöm a válaszát.

  • Csókolom!
   Attól függ, hogy mi az oka annak, hogy nem vesz vizet. Ha a víz beeresztő szelep rossz, azt szerintem lehet másikkal helyettesíteni, de ha esetleg a programkapcsoló hibás, az már nem lesz hozzá. Pontosat csak akkor tudok mondani, ha láttam a gépet. Esetleg még az is lehet, hogy a mosogatógép mágnesszelepében lévő víz szűrő tömődött el.

 4. Samsung WF8804HPA mosógépnél a LE1 hibakódot ír ki a kijelző, mit jelent ez a hibakód?

   • A kérdést azért tettem fel mert egy szerelő kolléga ( nem az önök cégétől), LE1-es hibakódra egyből azt állapította meg hogy ez szivattyú probléma, amit ki is cserért potom 17000 Ft-ér, probléma meg is szűnt és elment a szerelő.
    Következő mosásnál újra ugyanez a hiba jelent meg a kijelzőn, fel is hívtam a szerelőt.
    Ő telefonon mondta hogy miket nézzek meg és miket szereljek ki, 5-6 telefonbeszélgetés után azt mondta hogy ez nagyobb probléma másnap majd kijön, azóta nem jelentkezett, még a telefonját is kikapcsolta.
    Én ezek után levettem a mosógép tetejét és néztem hogy mi lehet a probléma.
    Észre is vettem, hogy le van csúszva a mosópor adagoló csöve, amit vissza is tettem, ezek után már nem volt hibakód 4 mosás után.
    Ön szerint ez magyarázat a hibakódra?

    • Sajnálom ami történt, sok ilyen, és ehhez hasonló dolgot hallottam már olyan emberekről, akik szerelőnek mondják magukat. Nálam ilyesmi nem fordulhat elő. Persze nagyon ritkán én is tévedek, de sokkal korrektebb módon intézem az ilyen ügyeket. Inkább én legyek mínuszban, minthogy bárkit is becsapjak. Egyébként az én telefonszámaim kb. húsz éve ugyanazok. A mosógéppel kapcsolatban pedig azt gondolom, hogy ha megszűnt a hiba jelzés, akkor a probléma megoldva. Ha esetleg mégis adódik valami gond, akkor hívjon bizalommal, és beszéljünk meg egy időpontot amikor meg tudom nézni a készüléket.

 5. Tisztelt Varga Úr!

  Egy AWM600-as mikrosütő elégedett tulajdonosaként kérdezem: eltörött az időzítőgomb „nyakacskája”, amivel csatlakozik a süllyesztett ellendarabjához. Egyszer régen már cseréltük ezt az alkatrészt. Ma is cserélhető?

  Megköszönöm a visszajelzést!

  • Kedves Rimaszombati Edit!
   Az AWM 600 emlékeim szerint egy mosógép típusa. Azt javaslom, hogy keresse meg a mikrohullámú sütő hátulján található, 85-el kezdődő számsort, és küldje el nekem. Az alapján meg tudom nézni, hogy kapható-e még a nevezett gomb.
   Köszönettel: Varga Antal

 6. 85 38600 10291
  Az AWM600 a készülék elején, az ajtó által eltakart kis táblácskáról való.
  Köszönőm!!! Lefotózzam a gombot és a süllyesztett ellendarabját?

  Nagyon örülnék ha cserélhető volna – a sütő belső tere inox borítású, különleges darab. Ebben a kategóriában még nem láttam másik ilyet.

  Köszönettel: REdit

 7. Tisztelt Szerelő!

  Egy Louis Axton márkájú elöltöltős mosógépem van. Ma reggel szerettem volna használni, de amikor bekapcsoltam nem indult el. Világít a kijelző úgy ahogy szokott, de nem indul el a kiválasztott program.
  Tudna segíteni, hogy mi lehet a gond?
  Köszönettel:
  Judit

 8. Kedves Varga úr!

  ARISTON LD 87 típusú mosogatógéphez szükségem lenne felhasználói útmutatóra. Tudna ebben segíteni? Sehol nem tudok hozzá jutni. A gépem állandóan elakad az AL 03 hibakódnál, ennek sem tudom a jelentését… Segítségét köszönöm előre is. Üdv: B.Betty

  • Kedves B.Betty!
   A mosogatógép valami miatt nem üríti le a vizet, vagy nem érzékeli, hogy már nincs benne víz. Ezt okozhatja dugulás, az ürítő szivattyú, vagy akár az elektronika hibája is. Javaslom, hogy hívjon fel telefonon, ha szeretné megnézetni a készüléket egy mosogatógép szerelővel!
   Használati útmutatóér érdeklődjön a 2579327-es telefonszámon!
   Üdvözlettel: Varga Antal

 9. Tisztelt Varga Antal Úr!

  Az lenne a problémám, hogy a Zanussi mosogatógépem program indítás után csak zúg, olyan hangot hallat mintha víz mozogna benne, de nem kezdi el a programot, a lapátjait nem forgatja, majd pár perc múlva leáll, és azt a hibkódot jelzi, hogy eltömődött, vagy megtört a vízelvezető csöve, amit leellenőriztem, de megtörve nincs, (szerintem eltömődve sem). Ön szerint mi lehet a probléma?

  Köszönettel: Sarkadi Zoltán

  • Tisztelt Sarkadi Zoltán!

   Víz szint szabályzási probléma is lehet. Ha nincs víz a mosogatógépben, akkor valószínűleg az elektronika nem kap „üres” jelet a vízszint szabályzóról. Ha mosogatógép szerelőre lenne szüksége, akkor kérem keressen meg telefonon!
   Üdvözlettel: Varga Antal

 10. T.Cím!!
  Szeretnék érdeklődni, hogy elől töltős mosógépen ahogy az ajtót becsukjuk van az a tömítő nagy gumi, na most az egyik centrifugálás alkalmával össze gyűrődött, de olyan szinten, hogy nem lehet használni a gépet.
  Szeretnék érdeklődni, hogy ilyen típusú hiba javítható-e, és ha igen árban kb. mennyi lenne? Tehát megéri-e megcsináltatni, vagy a javítás benne lenne egy új mosógép árában?
  Megtisztelő válaszát várom köszönettel: Pirbusz Zoltánné

  • Tisztelt Pirbusz Zoltánné!
   Ha beszerezhető az üstszáj gumi, akkor természetesen javítható a mosógép, de tudnom kell a készülék adatait. Persze mielőtt megrendelnénk az alkatrészt, látnom kellene a mosógépet, hogy mitől gyűrődött össze a gumi. Kérem keressen meg telefonon, hogy egyeztetni tudjuk a részleteket!
   Üdvözlettel: Varga Antal

 11. Jó napot kívánok! Kb. öt éve vettem egy Flavorwave Oven Turbo főzőrendszer készüléket (AX-767 MH). Ennek a halogén izzólámpa fűtéselemcsőve kiégett. Kérdzem Óntől, hogy ez az alkatrész beszerezhető-e Magyarországon? Ha nem esetleg hol? Tisztelettel Mátyás Sándor.

  • Üdvözletem!
   Hogy őszinte legyek ezt a márka nevet nem is hallottam még. Sajnos nem tudok segíteni, de próbáljon megkérdezni háztartási gép alkatrész boltokat, hátha minta alapján tudnak adni valahol.

 12. Tisztelt Szerviz!

  A nevem Fodor Péter. Egy olyan problémába kérnék segítséget, hogy a 3 éves elektromos sütőnk (sütő része) elromlott. Hívtam szerelőt , aki megállapította, hogy a kapcsoló romlott el. Felhívtam a márkaszervizet, akik közölték ,hogy a 2 éves garancia sajnos lejárt és külön alkatrészük sincsen raktáron, mivel már nem gyártanak sütőket.
  E -bay re felmentem ott sem volt ehhez a típushoz kapcsoló.

  A tipusa .
  Márka :Bexel
  Model:AS 8S 5X
  Seria NO:0232456806110179.

  A kérdésem egyik fele az lenne, hogy esetleg maguk nekem be tudnák e szerezni az alkatrészt?
  Amennyiben nem lehet sehonnan ilyen alkatrészhez hozzájutni ,akkor estleg egy Univerrzális Kapcsoló kompatibilis lenne e hozzá?

  Előre is köszönöm a segítséget.

  Köszönettel:

  Fodor Péter

  • Tisztelt Fodor Péter!
   Köszönöm, hogy megkeresett.
   Sajnos én sem tudok segíteni, mert ehhez a márkához nincs alkatrész ellátás, mást pedig nem tudok beletenni, mint ami bele való.
   Üdvözlettel: Varga Antal

 13. Zanussi mosogatógépem Budapestról Borsodba szállítás és friss bekötés után 5 alkalommal szépen mosogatott, azóta nem engedi be a vizet, látszik dolgozna, de nem megy be a viz . Mi lehet az oka ? már kicsit előbbre huztuk, nem törik meg a vezeték . Van e kirendeltségük Miskolcon vagy Mezőkövesden ? Mert akkor kérném nézze meg valaki

  • Ha a vízcső nincs megtörve a mosogatógép mögött, akkor javaslom ellenőrizze a következőket: folyik-e rendes nyomással a víz a csapból, amire a mosogatógép van kötve. Nézze meg, hogy van-e szűrő a vízcső csapra csatlakoztatott végében, és ha igen akkor az nincs-e eltömődve. Ha ezek mind rendben vannak, akkor csavarja le a mosogatógépről a vízcsövet, és húzza ki abból a csonkból a vízszűrőt! Egy kombinált fogóval meg tudja fogni a kis műanyag fület rajta. Ha mindez nem vezetett eredményre, akkor valószínűleg túltöltötte magát vízzel a mosogatógép, vagy felhebzott benne a víz, és ezek miatt a biztonsági mágnesszelep lezárta a bejövő víz utját. Ebben az esetben javaslom, hogy keressen meg egy helyi mosogatógép szerelőt, mert a megjelölt területeken nincs szervizünk….még 🙂

 14. Kérdezném,van-é lehetőség egy VINCHI,Fantasy nevű elektromos felmosó-gép javítására.
  Alkatrész-csere?
  Vízfeltöltés után „elfelejtődött”,bekapcsolva maradt és nem melegít.
  Valami kiégett benne.

  • Sajnálom, de csak a szolgáltatásaink menüpontban szereplő készülékeket javítom, mint például mosógép, mosogatógép, stb.
   Javaslom, keresse meg a márka szervizt, ha van ilyenje annak a készüléknek.

 15. Kedves Varga Úr!
  Van egy 14 éves Whirlpool AWM 789 tipusú mosógépem, ami tegnap mosás közben leállt, a programkapcsolót kicsit tovább tolva elindult és rendben befejezte a mosást. A programkapcsoló gombja körbetekerve egy ponton elakad és csak nehezen tekerhető tovább. Lehet egyik nap ellenkező irányban akartam nullára tenni, nem tudom, de azóta van ez a hiba. Javítható-e Ön szerint a gép?
  Üdvözlettel.

  • Kedves Somlai Éva!
   Szerintem javítható a mosógép, de ha a program kapcsoló hibás akkor az nem olcsó, és ezért nem valószínű, hogy megéri a javítás. Lehet hogy más baja van, pl. fűtés, azt még megéri javítani. Javaslom, hogy beszéljünk meg telefonon egy időpontot amikor meg tudom nézni a mosógépet, mert addíg nem tudunk sokat amíg nem látta egy mosógépszerelő.

 16. üdvözöm tisztelettel! azt szeretném megkérdezni,hogy bosch kerámialapos főzőlap jobb első lapja nem melegít, a led sem jelzi.valószínű”kiégett”.Javithatható-e vagy úgy kérdezem érdemes e javítani?
  11 éves sütő+főzőlap szett.
  Főzőlapfedél :gyártó:Whirlpool Kereskedelmi kód :AKR 420

  beépíthetősütő :HEV2420EU típusu

  Válaszát előre is köszööm tirjer ferenc

  • Jó napot kívánok!
   Nekem most nem teljesen világos, hogy a főzőlap whirlpool, avagy bosch. Az is fontos lehet, hogy a főzőlap a sütőről vezérelhető, vagy nem. Az Ön által leír jelenséget okozhatja a jobb első főzőzóna hibája, vagy a kezelő elektronika meghibásodása is. A zóna valószínűleg beszerezhető, az elektronikán van olyan amit lehet javítani, de lehet az is hogy cserélni kell. Ha a sütőről kapcsolható a főzőlap, akkor az ottani kapcsoló is lehet rossz. Mindenképpen látnom kellene a gépet, hogy kiderüljön mi a probléma, és csak az után lehet tovább lépni. Tekintse meg árainkat az árak oldalon, és ha az ön számára elfogadható, akkor keressen meg telefonon, időpont egyeztetés miatt! Elérhetőségeinket megtalálja a kapcsolat oldalon.
   Üdvözlettel: Varga Antal

 17. Köszönöm.
  Végül úgy döntöttünk, hogy veszünk egy új gépet, de örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert nagyon hasznos.

 18. Köszönöm a tökéletes válaszát bár én valóban kissé zavarosan írtam le a gépet,de értem a választ,sajnos az Önök telephelyeitől nagyon messze lakunk.Nagyon hasznos és korrekt az oldaluk még egyszer köszönöm
  tisztelettel tirjer ferenc

 19. Kedves Varga Antal,
  Siemens tipusu mosogatogepunk mosogatas kozben ketszer is lekapcsol, ezzel egyutt leverve a biztositekot. Nem tudom milyen idos a gep mert berlok vagyunk de nem uj az biztos. Erdemes szerelot hivni vagy inkabb kezdemenyezzuk a cseret?
  Udv,Andrea

  • Kedves Bíró Andrea!
   Kicsit kevés az információ. Lehet, hogy fűtőtest hibás a mosogatógép, vagy csak az automata nem bírta a terhelést. Addíg nem tudok biztosat mondani, amíg nem láttam a készüléket. Az is kérdés, hogy miután lekapcsolt a biztosíték, utána vissza lehetett-e kapcsolni, vagy csak később. Tudni kellene azt is, hogy a program mely szakaszában állt le.
   Ha mosogatógép szerelőre lenne szüksége, kérem keressen meg telefonon annak érdekében, hogy meg tudjunk beszélni egy időpontot amikor meg tudom nézni a mosogatógépet.
   Üdvözlettel: Varga Antal

 20. Kedves Antal,

  másfél éves Siemens EH645QA16E típusú indukciós főzőlapunk durrant egyet, amikor bekapcsoltam a H jelzés világított az eldurrant főzőlapnál, de nem volt meleg, levágta a biztosítékot, és most F hibajelzés mellet egyik főzőzóna sem indul el. Így látatlanban, van valami tippje, mi lehet a probléma? Körülbelül mennyi lenne a javítási költség, amennyiben javítható?

  Köszönöm
  Kiss Petra

  • Kedves Petra!
   Valószínűnek tartom, hogy az indukciós egységgel lehet probléma, de könnyen elképzelhető, hogy a vezérlő elektronikával is probléma van. BOSCH főzőlapnál mindkettő cseréje jelentős költséggel jár, ami nem biztos, hogy gazdaságos. Ha szeretné megnézetni egy főzőlap szerelővel a készüléket, akkor kérem hívjon telefonon, hogy egyeztessünk időpontot!
   Üdvözlettel: Varga Antal

 21. Kedves Varga Antal!

  A mosógéphez adott tájékoztató szerint egyes programokhoz meg van adva a az ajánlott kiválasztandó hőfok, Kérdésem az lenne, hogy amelyik programnál csak 20, vagy 40 fokos vízhőmérséklet kiválasztását ajánlják, ott moshatok-e 60 fokkal? Pl egy egy gyors progmnál, ami 30 perces.
  Köszönettel
  Éva

  • Kedves Somlai Éva!
   Szerintem meg lehet próbálni, de ha olyan mosógépe van ami már kicsit „okosabb” akkor nem biztos, hogy a program fogja engedni a magasabb hőfok választását. Ha tud hőfokot állítani, akkor a mosási idő megnövekedhet, pl. 30 perc helyett lehet 40-45 perc.

 22. Tisztelt Varga Antal!
  Fagor 2vft-212 AL típusú kerámialap (kb. 10 éves) egyik – a leggyakrabban használt -zónája bekapcsoláskor (és felfűtéskor) kerregő zajt hallat, bár működik. A többi zóna (egyelőre) rendben van.
  Jómagam (kis elektronikai múlttal) valamilyen kondenzátor-kiszáradásra gondolok.
  Kérdésem hogy javítható/cserélhető-e az Ön véleménye szerint vagy „letelt” a készülék ideje?
  Üdvözlettel,
  Barta Gábor

  • Tisztelt Barta Gábor!
   Szerintem javítható a főzőlap. Ha nem indukciós, hanem hagyományos (piros lesz a zóna mikor bekapcsolja) akkor egyszerűbb a dolog, valószínűleg az adott lap vezérlő reléje kerreg, és azt kell kicserélni. Előzőnél már kicsit bonyolultabb a javítás, és lehet, hogy nem is lenne gazdaságos. Ha szeretné igénybe vanni a főzőlap szerelő szolgáltatást, akkor kérem hívjon telefonon!
   Üdvözlettel: Varga Antal

 23. Köszönöm válaszát, azt hiszem akkor maradok az ajánlott hőfokoknál.
  Üdvözlettel:
  Somlai Éva

 24. Üdvözlöm!
  Indesit k3c8p villanytűzhelyem órája kb. 1 hónapja elkezdett halványulni. Lehet valahogy állítani a fényerőt, vagy kezd valami kimenni benne? Ha igen, akkor az nagyjából mibe kerül?

  • Jó napot kívánok!
   Szerintem nem lehet fényerőt állítani, valószínűleg a sűtő órájával lesz gond, de elképzelhető hogy azt lehet javítani, és nem szükséges cserélni. Ha szeretné igénybe vanni a sütő szerelő szolgáltatásunkat, akkor kérem hívjon telefonon!

 25. Üdv.
  Van egy Hanseatic Premium-Line márkáju hőlégkeverős grillezős mikrónk. A gondunk az, hogy nem melegít. Belülről felmelegszik a fűtőszál is az edény/pohát is kivülről, de az étel ital hideg marad. Több funkciós és több hőfokot lehet rajta állítani, de egyiken sem melegít. A biztosítékot párom a munkahelyén tesztelte az elvileg hibátlan. Mi lehet a baj? Javítható? Árban kb mennyi lenne?
  Köszönöm.

  • Tiszteletem!
   Próbálja meg úgy, hogy csak mikrózásra állítja a készüléket! Ha úgy sem melegíti fel az ételt, akkor a mikró részével van probléma. Nem tudok arról, hogy ennek a mikrohullámú sütő márkának van-e alkatrész ellátása, ezért ha valami olyasmit kell esetleg cserélni ami nem helyettesíthető, akkor nem fogom tudni megjavítani a készüléket. A helyszínen meg tudom mondani hogy mi a probléma, és mennyibe kerül a javítás, ha nem kell alkatrész, vagy ha valami olyan kell amit lehet helyettesíteni. Kérem tekintse meg az árak oldalunkat, ahol tájékozódhat a munkadíjakról. Ha szeretné igénybe vanni a mikrohullámú sütő javítás szolgáltatásunkat, akkor kérem hívjon telefonon, időpont egyeztetés miatt!

 26. Üdvözlöm Varga Úr!

  Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a mikróhullámú sütöm felső kis indító kapcsolója /fekete/ letört. Ugyan lehet venni 2885.- Ft -ért, de én nem tudom beszerelni. Tudna -e segíteni abban, hogy beszerezhető -e Ön által és természetesen beszerelnék-e? A mikró Whirlpool. a szervíszáma 8587211. Vagy van még rajta egy szám MWD 201/WH. Mennyi lenne a beszereléssel együtt? Nyugdijas vagyok, , ezért szeretném tudni, a összeget, hogy érdemes lenne-e megcsináltatni.

  Várom válaszát.

  Üdvözlettel
  Balázsi Judit

  • Tisztelt Balázs Judit!
   Természetesen tudom vállalni a beszerelést, az általános javítás kategóriában. De mielőtt pénzt költene mikrohullámú sütő szerelőre, azt javaslom gondolja meg a dolgot! Mérlegelje azt, hogy erre a készülékre költ-e 8-10 ezer forintot (a gomb árával együtt) mert szerintem jobban jár ha egy új készüléket vesz 10-15 ezerért. Egy alap mikrohullámú sütő új ára kb. ennyi. Ha szüksége van a szolgáltatásunkra, akkor kérem hívjon telefonon időpont egyeztetés miatt!

 27. Tisztelt Varga Úr!

  Köszönöm szépen a tanácsát, átgondolom. Ha bármire szükségem lesz, tudom, hogy Önhöz kell fordulnom.

  További jó munkát kívánok.
  Üdvözlettel
  Balázsi Judit

 28. Kedves Varga Antal!

  Van egy Electrolux EOB53003X típusú elektromos,beépített sütőnk. Ma este bekapcsoltam, hogy előmelegítsem, majd kb. 5 perc után az egész lakásban lecsapta az áramot. Mikor visszakapcsoltuk, észrevettük, hogy a sütőtér lámpája már nem ég, valamint leállt a ventilllátor (légkeveréses funkció) Utóbbiban nem vagyok biztos, hogy rögtön az áram visszakapcsolása után történt, vagy pár perccel később, de gondolom, minden összefügg. 🙂 Ezt követően bármerre tekertem a hőfokszabályozót, a termosztát ellenőrző lámpa nem gyulladt ki. Van esetleg ötlete, hogy mi történhetett, illetve hogy van-e rá megoldás?

  Üdvözlettel és köszönettel:

  Szilágyi Erzsébet

 29. Annyit még hozzátennék, hogy az áramellátással nincs gond, mert a digitális óra világít (ugyan nem próbáltuk rajta beállítani a pontos időt).

  • Kedves Szilágyi Erzsébet!
   Amíg a pontos időt nem állítja be az órán, addíg semmit nem fog csinálni a sütő. Hogy lecsapta a biztosítékot, az valószínűleg az egyik fűtőtest hibája miatt lehetett. Persze biztosat csak akkor tudok mondani, ha láttam a készüléket. Ha sütő szerelőre lenne szüksége, kérem hívjon telefonon!

 30. T. Varga úr!
  6 személyes Whirpool mosogatógépről van szó. Nem megy le benne a víz. Egyszer már lett benne szivattyú cseréltetve, sajnos semmi papír nélkül, viszont nem is nagyon volt használva. Elképzelhető, hogy most is a szivattyú adta meg magát?

  • Tisztelt Nagy-Kovács Géza!
   Nem tudom így látatlanban megmondani, hogy a mosogatógép miért nem üríti le a vizet, mert ennek több oka is lehet. Ha új szivattyút tettek bele, akkor annak nem valószínű, hogy baja van. Elő szokott fordulni az, hogy a szivattyúházba belekerül valami idegen tárgy, pl. üveg szilánk, fogpiszkáló, citrom mag stb. Az is lehet, hogy a lefolyó, vagy a szifon van eldugulva, amire a mosogatógép kifolyó csöve van csatlakoztatva. Esetleg azt megpróbálhatja, hogy a kifolyócsövet leszedi, és beleteszi egy vödörbe, aztán elindít egy programot a mosogatógépen. Ha úgy kiürül a víz, akkor csak a szifont kell megtisztítani. De ha mosogatógép szerelőre lenne szüksége, akkor kérem keressen meg telefonon, és egyeztessünk időpontot egy helyszíni javításra!
   Üdvözlettel: Varga Antal

 31. köszönöm, kipróbálom. ha úgy alakul, keresem.
  üdvözlettel: Nagy-Kovács Géza

 32. T. Szerelő úr !
  Mosó és mosogatógéppel kapcsolatban kérem a segítségét.. A Siemens SGS 4302 tip. mosogatógépbe valószínűleg valami papír esett belé, végig ment a program, de a vizet nem teljesen szívta le és az edény is koszos maradt, a kijelzőn pedig egy „F” betű jelenik meg azóta is. Amennyire lehet a szűrőt kitakarítottam, de nem indult el.
  A mosógép Whirlpool FL5105 AA1000 kezelő gombja „erőlködik” az program ugrások között, van amikor a helyes pozícióba ugrik, de van, hogy nem. Ez már főleg az öblítővíz vételénél fordul elő. Szeretném a véleményét kérni.
  Köszönettel: Hainrikffy Cecilia

  • Tisztelt Hainrikffy Cecilia!
   A mosogatógépnek valószínűleg csak a csöveit kell kitakarítani, a mosógépnél is lehet ürítési probléma, vagy a vízszint szabályzásnál is lehet dugulás. Javaslom, hogy keressen meg telefonon és egyeztessünk időpontot, mert szerintem ezen hibák javításához szerelőre van szükség.

 33. Tisztelt Varga úr!!!
  Van egy Whirpool 7 éves mosógépem felültöltős és most lecsapja a villanyórát.
  Kérdésem hogy érdemes e megcsináltatnom vagy inkább újat vegyek?
  Köszönöm előre is a válaszát!!!
  Muka Erika

  • Kedves Muka Erika!
   Szerintem addig amig nem látta mosógépszerelő a gépet, kár lenne csak úgy kidobni. Könnyen előfordulhat, hogy meg lehet javítani egy új mosógép árának töredékéért. Javaslom, hogy hívjon mosógép szerelőt, hogy megtudja, megéri-e javítani vagy nem. Sajnos látatlanban nem tudom megmondani, hogy pontosan mi baja a készüléknek, de elképzelhető, hogy csak egy csatlakozó van összeégve, vagy esetleg fűtőtest hibás. Ezek javítása sokkal kevesebbe kerül mint egy új mosógép, de természetesen öné a döntés 🙂 Ha mosógépszerelőre lenne szüksége, kérem hívjon telefonon!

 34. T.Varga Úr!
  Hajdu Energo Lux mosógépem van, olyan helyre költözöm, ahol a kifolyót nem a kádba kell akasztani, hanem a kamrában a falba egy „ún” csatlakozáson keresztül üriti ki a gép a mosóvizet.
  Kérdésem, meg lehet ennél a gépnél is oldani ezt a módszert?? És ha igen, hogyan??
  Köszönettel: Pappné

  • Tisztelt Pappné!
   Természetesen megoldható a dolog, csak rá kell dugni a mosógép kifolyó csövét a fali szifon csonkjára. Ha csak a lyuk van a falban, akkor be kell szereznie egy mosógép fali szifont, amit szerintem bármelyik barkács üzletben kap pár száz forintért.

 35. Tisztelt Varga Antal!
  FAGOR CLASS A típusú (modell:5H-126X) beépített villanysütőnk van, aminek felül középen van egy digitális órája. A probléma az, hogy az óra állandó jelleggel visszaáll abba az üzemmódba, amikor be kellene állítani. Ha beállítom es rögzitem, nehany masodperc utan visszaáll ebbe az üzemmódba (áramszünet után is ez történik). A sütő ebben az állapotban viszont nem működik. Ha elindítom a sütőt, akkor is 1 masodperc mulva visszaáll villogora es a sutő kikapcsol.Tudna segíteni, hogy mi lehet a probléma?Köszönettel, Éva

 36. Kedves Mester!
  Van egy kb. 9 éves Candy mosogatógépünk és mostanában a program közben leáll, víz van az alján. Ha újra indítom legtöbbször végig fut, de volt már 2x újraindítás is. Gondoltam, hogy talán az a baj, h mindig az „OKÖ” programot használom, de más beállításnál is leáll. A szűrőket már kimostam, nincs baj velük, a forgókarok is tiszták. Mi lehet a baj és lehet-e orvosolni? Üdv: Kata

  • Kedves Kata!
   Így elsőre két dolog is eszembe jut. Az egyik, hogy még nincs vége a programnak amikor Ön kinyitja a mosogatógép ajtaját. Esetleg épp a szárítási fázisban van, amikor is teljesen csendben van a mosogatógép, és látszólag semmit nem csinál, de az alján ott van még a víz. Ha ledes vagy kijelzös a készülék, akkor valamilyen módon jelzi a program végét. Ha régebbi, tekerős programkapcsolós, akkor pedig rááll a STOP-ra. A másik, hogy valamilyen hiba van pl. ürítés, és ezért áll meg a program, de akkor azt is kijelzi elvileg. Esetleg azt még érdemes megpróbálni, hogy a kifolyócső végét beteszi egy vödörbe, és úgy megnézi, hogy leürül-e az elhasznált víz a mosogatógépből. Ha Ön biztos benne, hogy nem a program vége előtt nyitja ki az ajtót, és mégis ott van a víz az alján, akkor azt javaslom, hogy egy telefonos egyeztetés után vegye igénybe a mosogatógép szerelői szolgáltatást!

   • Asszem félreértettük egymást 🙂 A gépen a program csak időnként nem fut végig, megy kb fél órát, aztán leáll és több órával a bekapcsolás után is az óra kijelzője azt mutatja, hogy még 1 óra 11 perc van hátra,vagy nem és egy lámpa sem, belül pára van és víz…
    A kifolyócsövet nem tudom egykönnyen leaplikálni, mert nagyon oda van gyógyítva a mosogató szifonja melletti csőhöz. De ha épp végigmegy a program, akkor nem marad víz alul.

    • Azt javaslom, hogy keressen meg telefonon, és egyeztessünk egy időpontot, amikoris meg tudom nézni a mosogatógépet! A helyszínen tudok pontos válaszokat adni.

 37. Üdvözlöm Varga Úr!
  Van egy 5 éves Orion OGO-C4B típusú villanytűzhelyem, alsó felső sütéssel rendelkezik. Ha alsó sütésre állítom, akkor egyáltalán nem működik. Feltételezem nem a kapcsoló gombbal lehet a hiba, mivel ha csak az alsó sütésre állítom sütő belső világítása bekapcsol, azonban az alsó lapra nyugodtan rátehetem a kezem, akár 200 fokra állított hőfoknál is mert nem melegszik. A felső sütésnél nincs probléma, legalábbis nem vettem észre hogy gond lenne. Ön szerint mi lehet a probléma, és lehet-e/érdemes-e javíttatni? Egyáltalán ennek a típusnak vállalják-e a javítását? Köszönettel,
  Mónika

  • Kedves Mónika!
   Sajnos ennek a márkának nincs alkatrész ellátása, ezért a sütő javítását csak akkor tudom elvégezni, ha nem kell hozzá alkatrész, vagy valami olyanra van szükség, amit lehet helyettesíteni. Lehet, hogy az alsó fűtőtest hibás, de akár a kapcsoló is lehet rossz attól függetlenül, hogy a sütő belső világítása működik, de nem melegszik alul. Látnom kellene ahhoz, hogy kiderüljön pontosan a hiba oka, és hogy lehet-e javítani. Ha sütő szerelőre lenne szüksége, kérem hívjon telefonon időpont egyeztetés miatt!

 38. Kedves Varga Úr!
  Már volt egy kérdésem, amire köszönettel gyorsan válaszolt… Még egy: a Hajdu EnergoLux Thermál mosógépet lehet használni ott is, ahol csak hideg víz csatlakozás van????
  Nem rontja a gépet, hogy meleg vizet nem tud szívni ??
  Gndolom ha ez nem probléma, akkor csak egyszerűen a csatlakozást ott leszereljük és ennyi!! Ugye??
  Köszönettel: Papp Gáborné

  • Kedves Papp Gáborné!
   Köszönöm, hogy kérdésével ismét hozzám fordult. A mosógép mindkét szelepét rá kell kötni a vízhálózatra, nem baj ha csak hideg víz van. Vizes boltokban kapható „Y” elágazóval, és némi barkácsolással megoldható a dolog.

 39. Köszönöm a kedves válaszát… hát ezzel egyedül nem biztos, hogy boldogulni fogok…. lehet hogy ez ügyben jelentkezem majd, de nem tudom megéri-e egy ilyen kis tételért kijönnie hozzám, illetve nekem, tehát keresnem kell egy „ezermestert”… de azért nagyon szépen köszönöm, hogy mindenkinek segít a jó tanácsaival, és a helyszíni javitásaival!!!!!!
  Üdvözlöm: Papp Gáborné

 40. Tisztelt Varga úr!

  Az a kérdésem, hogy van egy WT102 mosógépem. Ami időnként azt csinálja, hogy a program közben elkezd kőrbe menni a programkapcsoló.
  Mi lehet amitől ez történik?
  Eddig a ki-be kapcsolás helyre hozta, de most indításkor villog az ajtózár lámpa és kőrbejár a kapcsoló.

  Előre is köszönettel: Tokai jános

  Ui: Nem új már csak azért kérdezem mielőtt javítatnám.

  • Tisztelt Tokai János!
   A mosógép így jelzi, hogy valamilyen hibát érzékelt a program futása közben. De akkor is körbeforog a programválasztó kapcsoló, hogyha egy aktív program közben áttekerjük másik programra a választó kapcsolót úgy, hogy előtte nem töröltük ki az éppen futó programot. Programot törölni úgy lehet, hogy az említett kapcsolót valamelyik „pont” szinbólumra állítjuk. Így a mosógép néhány másodperc múlva leáll, és a program törlődik. Ha ez után is jelentkezik a probléma, akkor a mosógép szerelő szolgáltatás megrendeléséhez kérem hívjon telefonon!

 41. Tisztelt Varga Úr!

  Van egy Whirpool AWE 7619 mosógépem. A gondom az, hogy a víz a kiengedés során csak csordogál belőle és víz marad a mosógépben. A szűrőt megnéztem (mivel jelezte) nem volt benne semmi, valamint azt is megnéztem, hogy a dob és az üst között nincs-e valami esetleg beesve.
  Van még valami, amit a hiba elhárítása érdekében meg tudok tenni vagy már csak a szerelő hívása marad.
  Válaszát előre is köszönöm.

  Horváth Ágnes

 42. Tisztelt Varga Úr!
  Art-Land Bt-180 indukciós főzőlapnál mit jelent az E02 ill E04 hibakód?
  Azóta írja ezt ki mióta egyszer működés közben le lett róla véve az edény! Előtte mindig úgy vettük le hogy ki kapcsoltuk de most ezt elfelejtettük,sajnos!

  • Tiszelt Nagy Lóránt!
   Hogy őszinte legyek, nem tudom mit jelent ez a hibakód, de még utána se tudok nézni, mert ilyen márkához nincs semmilyen dokumentáció. Egyébként lehet hogy az edény érzékelőjével van gond, de ennek javítását nem tudom vállalni, az előbb említettek miatt. Esetleg próbálja meg áramtalanítani a főzőlapot néhány percre, hátha megjavul.

 43. Kedves Antal!

  Van egy felül töltős Whirpool mosógépem, az öblítőt „ellopja”. Beletöltöm és a mosás végére eltűnik az adagolóból, helyette kevés víz kerül bele, a ruhákon meg abszolút nem lehet érezni az illatot meg a tapintásán is érzem hogy nem használta az öblítőt.
  Már kitisztítottam az adagoló tartályt amennyire lehetett, de nem változott a helyzet.
  Kérdésem az hogy lehet-e javítani? Vagy mi a probléma vele? Ilyenkor mit kell javítani/cserélni?
  Előre is köszönöm a segítséget.

  • Kedves Ágnes!
   Ha leveszi a mosószer adagolót az ajtóról, akkor fog látni rajta két kerek dugót. Mindkettőt húzza ki, és ahol a sok trutyit látja a lyukon át, ott mossa ki alaposan pl. a zuhanycsővel. A hengereket, amiket kihúzott a rekeszekből, szintén ki kell mosni. Ha ez megvan, akkor minden mehet vissza a helyére, és elvileg megoldódik a probléma. Ha nem boldogul, és szüksége lenne egy mosógép szerelőre, akkor kérem hívjon telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni!

 44. Kedves Antal!
  Van egy Whirpool AWE2519-es mosógépem! Elindítottam a programot és kb.30 perc után megállt, a kijelzőled-ek sem világítanak azóta sem,az ajtót engedte kinyitni,de nem reagál semmire! Az árammal nincs gond mert minden más (pl.hajszárító) működik! Kiszedtük a szűrőt és ezek után sem jó! Mi lehet a gond Ön szerint? Érdemes-e megcsináltatni,és ha igen mennyibe kerülne? Válaszát előre is köszönöm. Tóth Edina

  • Kedves Edina!
   Szinte biztos, hogy a vezérlő elektronika hibás, amit cserélni kell. Ez 30.000 forint feletti összeget jelent. Ha szeretné megjavíttatni a mosógépet, akkor kérem hívjon telefonon!

 45. Tisztelt Varga Úr!
  Van egy mosogatógépem amit kb 9-10 éve vettem használtan. Külföldről hozta be egy cég. A külföli szerviznek nem érte meg a javítás ezért olcsón meg lehetett venni. A cég megvette, itthon megjavíttatta és eladta nekem pár hónap garanciával. Gyártója: Elektra Bregenz. Pontos tipusszámot nem tudok monani mert be van építve. 60 cm széles 3 programos, öblít, 50 C és 65 C os mosogatást tud. Sokat használjuk. Napi 1 program lemegy átlagban. Szerencsére jól bírja és nincs baja. Kérdéseim: Ha esetleg elromlik, akkor a javítására van-e reális esély? Ismeri ezt a gyártót? Milyen az alkatrész utánpótlás ehhez?
  Válaszát köszönöm.

  • Tisztelt Károly!
   Tudok a márkáról, és biztos javítottam is már ilyen nevű mosogatógépet. Az alkatrész ellátás szerintem nehézkes, de várjuk meg amíg valami baja lesz a gépnek, mert több olyan dolog van ami alkatrész nélkül is javítható, vagy olyan alkatrész hibásodik meg, ami helyettesíthető. Szóval ha majd mosogatógép szerelőre lesz szüksége akkor kérem keressen meg, és majd megpróbálunk megoldást találni!

 46. Tisztelt Varga Antal!

  Pár hete volt nálam, egy Candy Nova típusú mosogatógép leengedő szivattyú csere miatt, ez ügyben nagyon szépen köszönöm a segítségét és a hiba gyors megoldását. Egy olyan észrevétel miatt írok, hogy az alsó forgó fúvóka úgy tűnik nem forog, kézzel lehet forgatni, tehát nem akadályozza semmi.

  Kérdésem, hogy mi lehet a probléma?

  Válaszát előre is köszönöm.

  Üdvözlettel,
  Maurer Péter

  • Üdvözlöm!
   Ellenőrizze a szórókarokon lévő kis lyukacskákat, mert ha azok eltömődnek, akkor nem forog a kar. Ha ez nem hoz eredményt akkor lehet, hogy a mosogatógép váltó szelepe hibás. Ez ügyben telefonon egyeztessünk időpontot amikor el tudom végezni a mosogatógép javítását.

 47. Tisztelt Varga Úr!
  Van egy Elektrolux EWW1690-es mosógépünk ami elromlott. A hibajelenség:
  Centrifugáláskor többször leáll nincs hiba kód, csak a indító gomb feletti led villog. Kikapcsolás újraindítás elindul a szivattyú, de megint pár másodperc után leáll. Ezt addig csinálom 2x 3x míg a víz valamennyire lecsökken és utána már jól működik a program végéig. A másik probléma, hogy mosást elindítva szépen elindul a gép – szivattyúzik- vizet vesz fel, majd el kezdi forgatni a dobot- és akkor áll le, szintén hiba kód nincs, csak az indító gomb feletti led villog. Jobb oldalt van függőlegesen egy led sor, ami mutatja, hogy éppen hol tart a gép. Ilyenkor a felső három egyszerre világít / a mosás, víz bent és a centrifuga jele/
  Kérdésem, hogy mi lehet a probléma és orvosolható-e helyszínen.
  Válaszát előre is köszönöm. További szép napot kívánok.
  Tisztelettel:
  Rittlinger Zoltán

  • Tisztelt Rittlinger Zoltán!
   Szerintem minden hiba javítható a helyszínen. Lehet hogy a fűtőtest hibás és azt kell cserélni, de hogy pontosan mi a probléma, azt csak akkor tudom megmondani ha a szerviz menüben kiolvasom az eltárolt hibákat. Ha mosógép szerelőre lenne szüksége, akkor kérem hívjon telefonon!

 48. Jó napot!
  Indesit mosogatógépem van. 1 ėve van hasznalatban. Tegnaptol kikapcsolt allapotbol is elindul, a ledek gyorsan villognak es viz uritest vegez. EHa programot probalok inditani, sziv vizet, de ezutan ujbol urit es villognak a ledek.
  Tudna segiteni azonositani a problemat?

  • Tiszteletem!
   Szerintem víz került az elárasztás-védelmi kapcsolóhoz, és ezért megy folyamatosan az ürítés. Vagy folyik valahol a gép, vagy túltöltötte magát vízzel, és e miatt van a probléma. Ha szeretné megnézetni a készüléket egy mosogatógép szerelővel, akkor kérem hívjon telefonon!

 49. Tisztelt Varga Úr.
  Siemens Family 2052-es mosógépem a minap meg állt.
  A mosás közben egy idő után nem forgatja a dobot csak búg, egy perc kikapcsolás után 3-4 jobbra balra után megint meg áll. Mi lehet a megoldás. Válaszát előre is köszöm.
  Üdv. Oravecz Lajos

  • Tisztelt Oravecz Lajos!
   Így látatlanban azt mondom, hogy nem üríti le a vizet, és azért áll meg, de látnom kellene a mosógépet. Esetleg nézze meg a szűrőt, hogy nincs-e eltömődve, illetve ha a falba van bekötve a kifolyócső, akkor azt is vegye le onnan, és ellenőrizze, hogy ki ürül-e a víz a mosógépből. Ha nem boldogul, és mosógép szerelőre van szüksége, akkor kérem hívjon telefonon!

 50. Szeretnék Önöktől tanácsot kérni:

  Történetem:

  Van egy EOB 6850 AOX tipusú sütőm. Előző héten arra lettem figyelmes, hogy a sütőajtó becsukásakor egy szilánkos hangot hallottam. Kinyitottam, és azt láttam, hogy a 4 rétegű ajtónak a legbelső jobb oldali csücske letört. Megnézte férjem, és azt vettük észre, hogy amellett, hogy az ajtó záró kattanó csücsök nem tartja meg annyira a belső ajtót, hogy ne mozogna, gondolok, itt arra, hogy kézzel tudtam ide-oda húzogatni a belső üveget. Tegnap felhívtam a hivatalos márkaszervizt, ott azt mondták, hogy töréskárra nincs garancia, mikor megkérdeztem, hogy hogyan megy ennek a menete. Mondta a hölgy, hogy kimennek, megnézik, majd ha nem fogadja el a gyártó cég a garanciára vonatkozó kérdésemet, akkor még a kiszállást is ki kell fizetnem. Kérdezte a hölgy, hogy nem e csaptam be az ajtaját a sütőnek, mondtam neki, hogy nem.

  Közben tegnap este, amikor újra vizsgálni kezdtem az ajtót otthon, azt vettem észre, hogy nem is úgy záródik mint annak előtte, nincs meg sztem az a finoman záródó ciklusa. Még megnézem, hogy tényleg másképp záródik egy üzletbeli új mint az enyém.

  Viszont a kérdésem, arra irányul, hogy nem tudom eldönteni, bizonyítani tudom-e azt, hogy önhibámon kívül tört e meg az üveg. Érdemes-e kihívnom a szervizt, és kénytelen kelletlen az üveg majdani cseréjén kívül még a kiszállási díjat is a nyakamba varják.

  Mit vizsgáljak meg mielőtt kihívom a szervizt a sütőn, hogy ami rendellenességre, utalhat, és amit még a védelmemben mondhatok? Lehet-e annak a következménye, hogyha tényleg az ajtó rossz záródásától lazult ki az üveg? Ez esetben Önök szerint milyen esélyeim vannak? Van esetleg ilyen tapasztalatuk?

  Köszönöm szépen előre is a segítségüket.

  • Ha jól értem, akkor ez még garanciális készülék.Ebben az esetben mindenképpen azt javaslom, hogy a garanciális márkaszervizt hívja ki a sütőhöz, mert Önnek csak úgy van esélye arra, hogy ne kelljen fizetni a javításért. Hogy hogyan tudja majd elhitetni azt, hogy nem az Ön hibájából történt a sérülés, azt nem tudom. A fizikai sérülésekkel kapcsolatos problémákkal mindíg nehéz érvényesíteni a garanciát. Remélhetőleg a kiérkező szerelő is úgy fogja látni mint Ön. Tudom nem sokat segítettem, de nem tudok többet írni erről.

 51. Tisztelt Varga Antal!
  A felültöltős mosógépünk nagyon erősen penészes szagú. A szag a felül lévő gumiból árad. Többféle tisztítószerrel próbáltuk már eltávolítani a szagot sikertelenül. Van valami csodaszer, ami képes eltávolítani a szennyeződéseket? A teljes mosógép tisztítása szereléssel együtt milyen árkategóriába tartozik? Válaszait megköszönve, tisztelettel: Szőgyéni Péter.

  • Tisztelt Szőgyéni Péter!
   Próbálja ki a Szavó nevű szert, az erre van kitalálva. Ha azzal sem tudja letisztítani a mosógép üstszáj-gumiját, akkor marad a gumi cseréje. A mosógépet pedig át lehet mosni tri-sóval főző programon, elvileg az megszünteti a büdöset is.

 52. Kedves Antal!

  Van egy régi Louis Axton mosógépem.Most nem csinál semmit.A programot érzékeli,az ajtót lezárja viszont vizet nem szív.Kis idő múlva pedig villogni kezd hibát mutat.Csak nem tudom mi lehet a hiba.Megnéztem eldugulva nincs.Ha van ötlete megköszönném a segítséget.

  • Kedves Éva!
   Szerintem a motor forgással van probléma. Valószínűleg javítható nagyobb ráfordítás nélkül, de mindenképpen látnom kell a mosógépet, hogy pontosat tudjak mondani. Ha szeretné megnézetni a készüléket egy mosógép szerelővel, akkor kérem hívjon telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni!

 53. Kedves Antal!

  Ez a gép Németországban van:-)Köszönöm azért,hogy ilyen gyorsan és érthetően válaszolt.Jó munkát!!

 54. Üdv!

  Egy Pelgrim pm 424 k1 típusú gáz/villanytűzhellyel kapcsolatban lenne kérdésem. Egy fáziskörön volt a mosogatógéppel – és egyszerre működött mind a kettő, amikor egyszer szó szerint elpukkant a villanysütő. A kismegszakító is lekapcsolt. A digitális óra működik rajta, de a sütő nem kapcsol be. Rámérve a 3db fűtőszálra 20-20-40Ohm körüli értékeket kapok, szerintem ezek nem rosszak. Olvadóbiztosítékot egyelőre nem találtam. Felszínesen belekukkantva sem látok elégett kábelt. Test/nulla zárlat nincs. Tudna tippet adni esetleg, hogy mi lehet a hiba?

 55. Kedves Varga Ur!

  AEG Lavamat 47080 tipusu felul toltos mosogepem kb. 11 eves. A mosasi program beallitasa utan a viz toltese nem kezdodik meg es hiba uzenetkent EAO olvashato a kijelzon, miszerint a mosogep ajtaja ki van nyitva. Az ajto ugyan ugy be van zarva mint maskor is mikor mostam vele. Egyedul a gyapu 30C , 40C es kezi moso programra tolti be a vizet a mosogep es ezeket a programot lehet csak hasznalni, a tobbi nem mukodik. Mit gondol ez program kapcsolo hiba, vagy valamilyen erintkezesi problema? Lehet e- javitani, es erdemes e- meg kolteni egy ennyi idos gepre? Egyebkent meg mas problemam sosem volt vele, es jol mukodott idaig.
  Elore is koszonom a valaszat. Udvozlettel: Ildiko

  • Kedves Tóth Ildikó!
   A leírtak alapján fűtőtest hibás is lehet a mosógép, de pontosat csak akkor tudok mondani, ha láttam a készüléket. Esetleg próbálja meg kihúzni a konnektorból a mosógép dugóját, és fordítva visszadugni. Ha így sem oldódik meg a probléma, és szeretné mosógépszerelőre bízni a dolgot, akkor kérem hívjon telefonon, időpont egyeztetés miatt!

 56. Helo azt szeretném megtudni hogy mi lehat a hiba .automata mosógép nem indul el azt jelzi lejárt

  • Túl kevés az információ ahhoz, hogy tudjak válaszolni. Kellene ismernem a mosógép márkáját, és kicsivel részletesebb leírást a hibáról.

   • bocs a mosogép az hausmaster hm 3050-es,be rakjuk a ruhát a mosoprt is rendesen be zárom az ajtaját,beálitom aprogramot de nem inditja el csak vilog rajta a lámpa mint amikor le járt a mosás a start/stop gomb nem világit meg nyommására pityeg mint amoikor lejárt.

    • Hausmaisterben nem vagyok annyira otthon, de én meg próbálnám 3-5 másodpercig nyomva tartani a start/stop gombot mert lehet, hogy így törölni lehet az esetlegesen benne maradt programot. Ha előttem lenne a gép, akkor többet tudnék mondani. Ha mosógépszerelőre bízná a dolgot, akkor kérem hívjon telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni egy helyszíni hibamegállapításra, szerelésre!

 57. Üdvözlöm!
  Van egy felültöltős siemens WP10T350BY/01 típusú mosógépem.Amikor el szeretném indítani kattog hármat,négyet a vezérlőnél és nem indul a program.Az ajtózár sem záródik le.Szénkefe cserét javasoltak.Ön mit tanácsol,mi lehet a baj?
  Segítségét előre is köszönöm!

  • Tiszteletem!
   Elsőre én is azt gondolom, hogy a szénkefék elkoptak a motorban, bár szerintem az ajtó záródás az ettől független. Amikor elindít egy programot a mosógépen, akkor először az ajtó záródik le, majd csak utána jön a motor forgás. Ha mosógép szerelőt keres, hívjon bizalommal!

   • Azt tudom,hogy az ajtó zár le először,de sajnos ki tudom nyitni,nem hallani a zárás kattanását.De köszönöm a segítségét,ha nem boldogulok,keresni fogom!

 58. Kedves Antal!

  Nemrég költöztem be egy lakásba, ahol a konyha teljesen fel volt szerelve, én hozzá sem nyúltam. A tűzhely+sütő is újszerűnek látszott. Az elmúlt hónapban többször használtam a sütőt grilles és légkeveréses funkcióban is. Azt vettem sajnos észre, hogy a tűzhely melletti beépített szekrénybe valahogy belekerül a gőz és a füst. Ha sütés közben kiynitom a szekrényajtót, dől ki belőle a meleg és a szag. Ebből a leírásból meg tudja mondani, hogy mi lehet a hiba?
  Előre is köszönöm,
  Angéla

  • Kedves Angéla!
   Szerintem vagy nem működik a sütő palást hűtő ventillátora, vagy olyan sütő van beépítve aminek nincs ilyenje, bár azok nem szoktak ilyet produkálni. Mindenképpen látnom kellene a gépet, hoy pontosat tudjak mondani.Kérem hívjon telefonon, ha sütő szerelőre lenne szüksége!

 59. Kedves Antal!
  Siemens avctive no frost hűtőhöz keresek szerelőt. Tudna ajánlani?
  Előre is köszönöm a segítségét.

  • Kedves Klári!
   Somogyi Csaba kollégámat tudom ajánlani, de ő csak dél-pesten dolgozik. Ha Ön, illetve a hűtő helyileg máshol van, akkor esetleg tanácsot tud adni.

 60. Hello.
  Lenne egy baromi nagy gondom. Nemetorszagban elek, így magam javitok, de elakadtam. 😀
  Lg WD14110Fd mosógepről lenne szo.
  Valamiert a szivattyú vezerles bemondta az unalmast. Szivattyúzas helyett End felirat jelenik meg. Ha a vezerlo elektronikat lehuzom a panelrol, akkor nem kapcsol ki, De ha visszadugom es csak a szivattyurol hozom le a kabelt, akkor ugyanaz. End..
  Zarlat nincs, ajtokapcsolo rendben. Minden program elindul, csak a szivattyunal jelentkezik ez a problema.
  ELore is koszonom a valaszt…

  • Kérdés, hogy a víz is benne marad-e a mosógépben, vagy csak nem centrizi ki a ruhákat? Azt tudom elképzelni, hogy olyan programot indít, amihez nincs centrifuga, és akkor az a vége, hogy leüríti a vizet, és kiírja az endet. Ha valamilyen hibát érzékel a mosógép, akkor hibakódot ír ki, nem endet. Ha az előzőek egyike sem igaz, akkor lehet még vezérlő elektronika hiba is, bár az elég ritka.

 61. Mitől megy tönkre a gáztűhely tömítése? Használatól az értem! csak azt nem hogy milyen ráhatástól? ( melegtől?) Egy régi típusúról van szó. Lehet-e cserélni? köszönöm.

  • Gáz tűzhelyet nem javítok, csak elektromosat, de szerintem az évek alatt elhasználódik, elöregszik a gumi, és ezért elveszti a tömítő képességét. Hogy lehet-e cserélni azt egy gáz készülék szerelő tudná megmondani, aki javít tűzhelyeket.

 62. Tisztelt Varga Úr!

  Egy Indesit Widl 126 tipúsu mosógépem van, ami a kimosott ruhát minden programon „agyon gyűri”.
  Mi lehet a probléma? Várom tiszteletteljes válaszát. Vassné

  • Tisztelt Vassné Simon Valéria!
   Nem tudom, hogy a centrifugázás után mennyi idő tellik el mire kiveszi a ruhákat a gépből, mert ha nagyon sokára, akkor lehetnek gyűröttek a ruhák. Esetleg lehet még a mosógép fűtésével is gond, vagy nem a ruhák minőségének megfelelő program választása.

   • Tisztelt Varga Úr! Köszönöm a gyors válaszát. Sajnos minden programon gyűröttek a ruhák centrifugálás után. Amikor leáll a mosógép azonnal kiveszem a ruhákat. Ennek a mosógépnek Indesit mennyire költséges a fűtés javítása? Érdemes javíttatni?
    Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Vassné

    • Az jutott még eszembe, hogy inkább az lehet a probléma, hogy túl sok ruhát tesz a mosógépbe, és mivel ezek a készülékek kevés vizet használnak az energiatakarékosság miatt, így összegyűrődnek a ruhák. Mielőtt mosógép szerelőre költene, próbáljon ki kevesebb ruhával 1-2 mosást!

     • Köszönöm, már próbálom is. Szép napot kívánok önnek, üdvözlettel: Vassné

 63. Tisztelt Varga Antal!

  Louis Axton típusú mosogatógéppel lenne problémám, nem tudom hány éves, mert a lakásba beépítve vettük. Akkor kezdődtek a gondok, amik egyszer véletlenül még a szárítás befejezése előtt kinyitottam. Ezutáni mosásoknál először csak nem eresztette le rendesen a vizet, azt hittük, eltömődött, leöntöttük az elvezető csövön át a vizet és kitakarítottuk, de nem volt benne látszólagos eltömődés. Majd újra el akartuk indítani, de még a program startra sem kapcsoltunk, már búg és nem csinál semmit, a program startra nem reagál. Mi lehet a háttérben?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Zámbó Boglárka

  • Tisztelt Zámbó Boglárka!
   Az elárasztás védelmi kapcsolónál víz van, és ezért nem csinál semmit a mosogatógép, csak ürít folyamatosan amíg be van kapcsolva. A problémát több dolog is okozhatja, pl. valahol a gépen belül szivárog a víz, vagy dugulás van a víz elvezető rendszerben. Pontosat a helyszínen tudok mondani. Ha mosogatógép szerelőre van szüksége, akkor kérem keressen meg telefonon, és beszéljünk meg egy időpontot amikor meg tudom nézni a mosogatógépet!

   • Kedves Antal!
    Tegnap jártál nálunk, a probléma nem a mosogatógépben volt, hanem az elvezető rendszer bűzelzárójával. A mosogatógép azóta tökéletesen funkcionál, reméljük még sokáig. De ha bármi problémánk akad a jövőben, biztosan Téged hívunk! Köszönjük a segítséget!
    Üdvözlettel:
    Zámbó Boglárka és Gógl Gergő

 64. Tisztelt Varga Úr!

  Az utóbbi időben Ardo Lux páraelszívóm ha elindítom csak búg, zörög és a ventillátor nehézkessen csikorogva indul.Nem folyamatos a probléma ,de egyre gyakoribb.Lehet hogy hülyeséget írok, de attól tartok egyszer beáll, és tartok töle hogy esetleg kigyullad.
  Van rá gyógyír, vagy kuka?
  Válaszát előre is köszönöm: Tisztelettel: Kalmárné

  • Tisztelt Kalmárné!
   Valószínűleg a motort kellene cserélni, de én nem javítok páraelszívót, ezért nem tudok segíteni.

 65. Kedves Antal! Van egy Electrolux EWF1245 típusú elöltöltős mosógépem. A problémám az, hogy mikor elindítom a programot, akkor még mielőtt elkezdené felszívni a vizet, kiírja a kijelzőn, hogy ürítés, és leáll a program. Segítségét kérném, mi lehet a probléma. Víz van, azt ellenőriztem. Várom válaszát.

  • Kedves Tünde!
   Az alapján amit leírt, fűtőtest hibára gondolok, de pontosat csak a helyszínen tudok mondani. Próbálja meg fordítva bedugni a konnektorba. Ha úgy működik, akkor szinte biztos, hogy a fűtőtest a gond. Ha mosógép szerelőre lenne szüksége, kérem keressen meg telefonon!

 66. Mosogatógép, Zanussi ZW 414. Hibajelenség: Bekapcsolás után kipumpálja a vizet, aztán a friss víz már nem jön be a gépbe. Rendszeresen használunk tisztító vegyszert üresen járatva, de most valami eldugult, vagy valami. Segítségét előre is köszönöm !

  • Érdemes megnézni a vízszűrőt a mosogatógép csövében a vízcsapra csatlakozó végén, és a mosogatógép csonkjában is van egy szűrő, az is el szokott dugulni néha. De lehet az is, hogy előzőleg túltöltődött vízzel a gép, vagy akár a programkapcsoló hibája is lehet. Pontosat a helyszínen tudok mondani. Ha mosogatógép szerelőre szeretné bízni a dolgot, akkor kérem hívjon telefonon!

 67. Tisztelt Varga Úr! Problémám a következő lenne: Mosogatógépem egy Candy cdf 615-ös vagy 625-ös tipusú gép.A gép indítása után a viz csak a jobb oldalon lévő lyukból folyik,a szórókarok viszont nem forognak, és a víz sem jön belőlük.Nem vízkövesek,koszosak ezt megnéztem.A program viszont folytatódik,a tablettát kidobja,a vízfelvétel leáll.Ennél a résznél kikapcsoltam a gépet mert nem tudom hogy mi fog történni,nehogy leégjen vagy valami.Viszont a víz ott maradt a gép aljában.A gépkönyv szerint ki kell tisztítani a tányér és csészeszűrőt.Na most ilyet sajna nem találok sehol.Egy szűrőt találtunk az alján de az a lefolyóé.Néztem a csapnál a szűrőt hátha kicsi a víznyomás de az is jó.Ugyhogy megállt a tudomány.Segítségét és előre is köszönöm:Kovács Géza

  • Tisztelt Kovács úr!
   Szerintem a keringető szivattyú nem indul el, ami a vizet hajtja mosogatás közben. Ennek több oka is lehet, pontosat csak akkor tudok mondani, ha szétszedtem a mosogatógépet. Ha szeretné mosogatógép szerelőre bízni a dolgot, akkor kérem beszéljünk meg egy időpontot telefonon!

 68. Kedves Antal!
  Milyen mosógépet érdemes venni? Az itt meghibásodó mosógépek többsége Zanussi, Indesit,Siemens, LG, AEG, de pl. Samsung nincs. Melyik a jó választás?
  Válaszát megköszönve.
  Szőgyéni Péter

  • Kedves Péter!
   Én nem vennék Samsung mosógépet, de szerintem a többi sem sokkal jobb. A német márkájú mosógépek talán tovább mennek, de drágább a javításuk. Azt javaslom, hogy olyan készüléket vegyen, aminek funkcióit ki is fogja használni, és amire a legtöbb garancia időt adják.

 69. Az lenne a kérdésem hogy egy Indesit xwa 61252mosógép kb.: egy hetes, eddig jól működött, azonban tegnap a víz beszívása helyett a kinyomó szivattyú hangja hallatszott , majd nem szívott be vizet és így kezdte a „mosást” víz nélkül… a csövek ugyan abban a helyzetben, nem voltak megtörve, megnéztük a tisztítót is, semmi. Ma újra próbáltuk, de nem szívja a vizet továbbra sem. Előre is köszönöm válaszát!

  • Előfordul, hogy a mosógép víz beeresztő szelepének csonkjában (ahova a víz csövet rácsavarja) lévő szűrő eltömődik. Ezt nézném meg először, és ha már úgyis lent van a vízcső a gépről, akkor tartsa bele a mosdóba, és nyissa meg a vízcsapot amire a mosógép van kötve. Ott nagy nyomással kell jönnie a víznek. De lehet a készülék vízszint szabályzásával is gond, vagy akár a vezérlő elektronikával is. Ha megvan a jótállási jegy, akkor a garanciális szervizt kell megkeresnie.

 70. Kedves Antal!
  1 rosszalkodó elöltöltős Samsung mosógép (F1045AV) boldogtalan tulajaként a nálam töltött kb 7 év alatt már cseréltem 3szor az ajtónyitó fémreteszt (mindig ugyanott törik el, gondolom fáradásos anyaghiba), egyszer a letört ajtaját (gyerek), és egyszer a lúgszivattyút. A hétvégi problémám a következő: a mosás indításakor a mosószer-adagolóban az előmosási rekeszben csak csordogál a víz (amúgy nincs is beállítva a programban az előmosás), utána a főmosási rekeszt erősen mossa, lemegy a mosás rendben, majd az öblítéskor az öblítő rekeszbe nem kerül víz, csak a főmosási rekeszben jön erősen. Így az öblítő az adagolóban marad, ettől függetlenül a program véget ér. Mi lehet a probléma, most mit kellene kicserélnem? Segítségét köszönve: Ákos

 71. Kedves Antal!

  Egy Bosch sl15r1b típusú mosogatógépem van, melynek problémája az, hogy a program indításakor nem adagol vizet. A mágnesszelep 100% rendben van, külön kiépítettem és a hálózatról működtetve tökéletsen kapcsol. A kapcsoló szőrője teljesen tiszta. Víz és megfelelő víznyomás is adott. Ezt követően kimértem a mágneskapcsolóra eső feszültséget, s valamiért csak 120 V környékén mérek a 230 helyett, de ezt is terheletlenül, azaz hogy nincs beépítve a szelep. Ahogy a szelepet felteszem a rendszerre a szelep érintkezőin 0 V feszültséget mérek. Végigkövettem a szelephez csatlakoztatott kábeleket. Az egyik a hálózati fázist biztosítja a bekapcsológombon keresztül. A másik közvetlenül a vezérlőegységről érkezik a szelephez. Mi lehet a probléma? Én a vezérlőre tippelek, hogy végleg megadta magát… Érdemes még valamit átnéznem?
  Köszönöm válaszát.

  • Kedves Csaba!
   Lehet a program kapcsoló is hibás, de a vízszint szabályzással is lehet probléma, vagy az elárasztás-védelmi kapcsoló aktív. Át kell nézni az úszóházat, és az azon lévő mikrokapcsolókat, valamint az elárasztás-védelmi kapcsolót. Ha szakemberre szeretné bízni a mosogatógép javítását, akkor kérem hívjon telefonon!

 72. Kedves Antal!

  Októberben vettem egy Bosch WAQ28461 tipusú mosógépet. 2 év garit adtak rá. Mikor hazahozták akkor láttam, hogy Törökországban szerelték össze a készülékem. Az áruházi mintadarabon a made in Germany jelzés szerepelt, de nekem sajnos nem ilyen jutott. Kérdésem, hogy tapasztalt-e ön valamiféle különbséget a meghibásodások gyakoriságában a Bosch mosógépek összeszerelési helyétől függően? Arra gondolok, hogy kell-e aggódnom amiatt hogy nem német precizitással szerelték össze? (Hasonlóan a régi Dacia-k „legendás” összeszerelési gondjaihoz.) Válaszát köszönöm.

 73. Másik gondom egy kerámialapos főzőlap. Ez is Bosch. Tipus: NKT815REU. Eddig két szerelőnél járt már a készülék, de egyikük sem tudta megcsinálni. Az egyik szerelő ugyan megbütykölte, de csak 2 napig működött jól, aztán megint ugyanúgy viselkedett mint előtte. Persze a javítás árát nem adta vissza. Az a gondja, hogy folyton kikapcsol. 7 másodpercenként csinálja. Így aztán használhatatlan. 80 cm széles a készülék, halogén fűtőelemek vannak benne. A márkaszervizben meg tudnák javítani, de csak a komplett vezérlés cseréjével vállalják. Annak alkatrész ára 110 ezer. Meg még rá jön a munkadíj kb 30 e. Annyit azért nem szánnék rá. Már vennem kellett egy másikat – egy 77 centiset – a helyére, de ezt az újat nem nagyon szereti a család. A Bosch-hoz képest „fapad”.
  Mit gondol meg tudja javítani ésszerű keretek között? Nem sürgős. Jövőre is ráér.

 74. Kedves Antal!

  LG F1068QD elöltöltős mosógép rendetlenkedik nálunk, a probléma az, hogy időnként minden ruhát valami szürke, iszapszerű anyaggal ken össze, amit később ugyan ki lehet mosni hideg vízzel, de azért bosszantó a dolog. Mi lehet a gond? Válaszát köszönöm.

  • Kedves Gábor!
   Szerintem le van rakódva a mosógép üstjében, és a csövekben is ez a trutyi. Azt javaslom, hogy két-három evőkanál trisóval indítson el egy főző programot, persze ruhák nélkül. Ehhez nem kell mosógép szerelő, és remélhetőleg így kitisztul az üst.

 75. Kedves Antal!
  Ma az ünnepi vacsora készítése közben elromlott a Fagor típusú főzőlapom, mely a sütőtől független. Érintős, és mind a négy villog. Nem reagál semmire. Elég nagy bajban vagyok, mert holnap az egész család (18fő), nálunk szeretne ebédelni. Holnap lesz a lányom születésnapja.
  Kérem adjon tanácsot! Előre is nagyon köszönöm!!
  Boldog Karácsonyt!
  Tarcsainé Ildikó

  • Kedves Ildikó!
   Nem tudom pontosan, hogy milyen jelzés látható a kijelzőkön, de ha esetleg „L” betű, akkor a gyerekzár lehet bekapcsolva rajta. Ha valami betű, és utána egy szám, akkor az hibakód. Ilyen esetben próbálja meg leáramtalanítani a készüléket kb. 10 percre. Ha nem komoly a probléma, akkor elvileg ez után fog működni. Én Január 5.-én dolgozom először, ha addig nem oldódik meg a probléma, és esetleg nem talál főzőlap szerelőt akkor kérem hívjon, 3.-ától elérhető vagyok telefonon.

 76. Tisztelt Varga Úr!
  Segítségét szeretném kérni. Whirlpool ADP 4420 mosogatógép elindításkor a bekapcsolást jelző zöld lámpa ritmikusan kb. 1-2 másodpercenként felvillan és minden felvillanáskor be, majd kikapcsolja a szivattyút. Gyakorlatilag semmilyen átállításra nem reagál. Mi lehet a hiba? Segítségét előre is köszönöm.

  • Tisztelt Kudlacsek Zoltán!
   Vezérlő elektronika hibás a mosogatógép. Nagy valószínűséggel javítható az elektronika, de pontosat a helyszínen tudok mondani. Ha mosogatógép szerelőre lenne szüksége, akkor kérem hívjon telefonon Január 3.-ától már elérhető vagyok.

 77. Jó napot!

  Van egy fagor mosogatógépem két híbálya van az egyik, hogy elég csapágyhangja van. A másik, hogy az ajtónál folyik a víz godolom a gumi szigetelés el van öregedve de ez nem bíztos. Érdemes-e költeni rá vagy inkább vegyek újat?

  • Csapágy hangot a keringető szivattyú adhat, ha azt kell cserélni az nem olcsó. A vízfolyást több dolog is okozhatja, lehet vízszint szabályzási probléma, vagy ajtó gumi, esetleg szrókar repedés is. Hogy megéri-e javítani, azt csak akkor lehet eldönteni, ha pontosan tudjuk mi baja a mosogatógépnek. Ezt viszont csak a helyszínen tudom megmondani. Ha szeretné mosogatógép szerelővel megnézetni a gépet, akkor kérem keressen meg telefonon, Január 3.-ától már elérhető vagyok.

 78. Tisztelt Varga Antal!

  2007-ben vásárolt Ariston AMD-129-es mosó-szárítógépünk nagyobb sebességű centrifugálásnál a sebességgel egyenes arányban változó, hangos, csattogó hangot ad (ha gyorsul, akkor a hang is gyorsul). Mosás közben nincsen semmilyen hang.
  3 hónappal a garancia lejárta után volt vele hasonló probléma, akkor csapányaztatni kellett (legalábbis a szakszerviz ezt mondta, ezért fizettünk). Azóta nem volt ilyen probléma.
  Lehet újra csapágyas? Persze tudom, hogy lehet, inkább az a kérdésem, hogy ez a jelenség lehet-e csapágy probléma újra? Ha igen, akkor ez mekkora javítás időben és összegben?
  Köszönöm a válaszát!

  • Tisztelt érdeklődő!
   Könnyen lehet, hogy csapágy hibás a mosógép. Maga a szerelés kb. 1-1,5 óra, és 25 ezer forint körüli összeg. Ha szeretné megrendelni a mosógép szerelést, akkor kérem hívjon telefonon. Január 3.-ától leszek elérhető.

 79. Kedves Antal!

  Indesit, felültöltős mosógépünk van, ami normál esetben ha bekapcsolom, az összes kis lámpája felvillan, aztán elalszik és csak az indító gomb világít. Most viszont, ha bekapcsolom, akkor el kezd vibrálni az összes lámpa és nem hagyja abba, nem is lehet elindítani a mosást.
  Mitől lehet?
  Köszönöm előre is!

  • Kedves Mariann!
   Szinte biztos, hogy vezérlő elektronika hibás a mosógép. Ennek cseréje 35 ezer forint körül van. Ha szeretné megrendelni a mosógép szerelést, akkor kérem hívjon telefonon. Január 3.-án már elérhető leszek.

 80. Mindenkit üdvözlök!

  Van egy Bosch mosogatógépünk. A pontos típusát sajnos nem tudom. Sokáig rendben működött, de az utóbbi pár napban nem mosott szépen. Kiderítettem, hogy a felső kosár alatti kar nem forog. Szétszedtem, kitakarítottam mindent amit csak a mosótér felől lehet, de még mindig nem forog. Azt látom, mikor az ajtót gyorsan kinyitom, hogy víz spriccel belőle, de nem forog. Kézzel megtekerve majd elengedve kb még egy fordulatot megy magától. Nem érzem úgy, hogy szorulna.

  Van esetleg ötletetek, hogy mi lehet? Vagy kapjam ki a szekrényből és csapjam falhoz? 🙂

  Előre is megköszönöm a válaszokat!

  B.U.É.K!

  • Ha az a típus amiben van váltószelep, akkor az lehet hibás. Ha nincs benne, akkor lehet dugulás, vagy valahol elmegy a víznyomás, és ezért a felső karhoz nem jut elég víz. Ha mosogatógép szerelőre bíznád a dolgot, akkor keress meg telefonon! B.U.É.K.

 81. Tisztelt Varga Antal!

  Három éves Candy CSF 4575E mosogatógépemnek az ajtónál levő gumirésze rendszeresen „kijár”. Minden mosogatás előtt visszadugdosom a helyére, így nem folyik ki a víz, de örülnék, ha nem jönne ki a tálca kihúzásakor.
  Érdeklődnék, hogy ez a probléma miképpen orvosolható (pl. pillanatragasztó), mert a guminak látszólag semmi baja nincs.
  Boldog új évet kívánok!

  • Tisztelt Kalotai Balázs!
   Szerintem vagy nem kerül vissza a gumi rendesen a helyére, vagy az a rész van kitágulva, ahová a gumi van beágyazva. Esetleg próbálja meg valamilyen rugalmas ragasztóval pl. „palma”, bár az a gumi gyárilag nem ragasztva van. Ragasztás előtt ügyeljen a ragasztandó felületek megfelelő előkészítésére! Ha nem boldogul vele, akkor mosogatógép szerelőre lesz szükség.

 82. Kedves Antal!
  Először is boldog Újesztendőt kívánok!
  Most költöztünk be a házunkba, ahol a pinceszinten van a mosókonyha, ide szeretnénk mi is a mosógépünket felszerelni. Mivel a vízleeresztőcső magasságánál jóval magasabban fut a csatorna (a pince járófelülete felett kb. 200 cm), a szennyesvíz elvezetésére szeretnénk megoldást találni. Van egy mosógép szivattyúnk egy régi mosógépből, megoldásként felmerült, hogy esetleg ennek a plusz bekötésével elérhető a csatorna. Mi az Ön javaslata, milyen megoldási módot javasol, illetve vállalja-e annak megvalósítását (alkatrész-beszerzés, beépítés)? Válaszát és árajánlatát várva üdvözlettel:
  Németh Ildikó

  • Kedves Ildikó!
   Köszönöm a jó kívánságot, Önnek is hasonló jókat.
   A problémát szerintem inkább egy kissebb átemelő szivattyúval lehetne megoldani, mert egy sima mosógép szivattyú nem teljesen alkalmas erre. Javaslom, hogy egy vízvezeték szerelővel beszéljen a megvalósítás lehetőségeiről! Ha esetleg a későbbiekben a készülékkel lesz valamilyen probléma, akkor szívesen vállalom a mosógép javítását.

 83. Tisztelt Varga Antal!
  Teka GKSTI 60.2 Facette típusú félindukciós főzőlapunkon az időkijelző karakterei villognak, a készülék nem reagál semmire. A probléma nem újkeletű, először olyan esetben jelentkezett, amikor az aláépített sütőt és a főzőlapot egyszerre használtam (az előírt távolság megvan a kettő közt), de néhány nap elteltével a főzőlap újra „életre kelt”. A szakszervíz telefonon azt az információt adta, hogy 9 éves főzőlapnál ez természetes, jobb ha új készüléket veszek, mert igen drága a javítás. Valóban ez az egyetlen megoldás? Az új készülék kiválasztását nehezíti, hogy csak a már meglévő helyre beilleszthető jöhet szóba, de az eltelt évek alatt a méretek kicsit változtak. Mit javasol, van értelme javítással próbálkozni?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Tisztelt Fekete Katalin!
   Valószínűleg a vezérlő/kijelző elektronika hibásodott meg, de pontosat csak a helyszínen tudok mondani. Az elektronika cseréje több tíz ezer forintba kerül. Nem biztos, hogy megéri ennyit költeni egy kilenc éves Teka gépre. Ha új gépet vesz, az biztosan beépíthető a régi helyére, maximum kis igazítást kell majd végezni a munkapultban kialakított nyíláson. Ha esetleg szeretné megnézetni a főzőlapot egy főzőlap szerelővel, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy tudjunk egyeztetni időpontot!

 84. Kedes Varga Antal!
  Köszönöm gyors válaszát! Valószínűleg a csere mellett döntünk. Olvasva különböző indukciós főzőlap problémákat, nem is lehet panaszom, hogy 9 évig hibamentesen kiszolgált minket kedvenc főzőlapom. Azt hiszem egy hosszú garanciaidejű, jó alkatrészellátású készüléket fogok választani 🙂
  Köszönettel:
  Fekete Katalin

 85. Szép napot! Samsung wf-f1062 típusú mosógépem van,abban szeretném a segítségét kérni hogy reggel mostam a mosógéppel akkor még semmi baja sem volt, 1 órával késobb ismét mosni szerettem volna bekapcsoltam de nem tudtam se programozni se hőfokot szabályozni a ledpanelen, világitani vilagit csak a gombokkal nem tudom vezérelni. Segítségét előre is köszönöm.

  • Jó napot kívánok!
   A leírtak alapján lehet vezérlő elektronika hibás a mosógép, de ahhoz hogy biztosat tudjak mondani, látnom kell a gépet. Ha szeretne mosógép szerelőt hívni, és Ön a mi körzetünkben lakik, akkor kérem keressen meg telefonon!

 86. Tisztelt Antal!
  Vásároltunk egy Samsung WF 0502 NUV típusú mosógépet használtan, de még garanciálisan! Meghoszabbított garanciás/. A problémám a következő. néhány hónap után a gép „LE” hibakóddal leáll k.b. a mosás befejezése előtt 55-58 perccel. Ha újraindítom, nem változik a helyzet. ha ezután 15 perces gyors programra teszem, akkor az végig fut. Természetesen elvitettem a garanciális szervízbe két alkalommal is, de elmondásuk szerint náluk nem produkálta a hibát. Lassan már úgy néz ki a mosógép a sok szállítástól, mintha gyalog tette volna meg a budapest cegléd távolságot. Az utolsó visszaszállításkor vettem észre, hogy a sarokszelep a fürdőszobában repedt, folyik. Ezt kicseréltem, és Kb 2 hétig működött is a gép. Korai volt az öröm… Megint hibakód, és leáll.Előtte egy IndeSITT WIN 82 gépünk volt az az elpusztulásáig hiba nélkül működött /garancia lejárta utáni 2. nap/. A szervíz szerint a gép jó de kiszállni nem hajlandóak /”Vidékre nem megyünk”/
  Ön mire tippel, mi lehet a gond?
  Szűrők tiszták, a hiba pillanatában sem vizet nem vesz, sem a szivattyú nem indul el….
  köszönöm előre is…

  • Tisztelt György!
   Az „LE” hibajelzés azt jelenti, hogy nem töltődött fel a víz a megadott szintre, és idő alatt. Azt javaslom, hogy vegye le a sarokszelepről a mosógép befolyó csövét, és ellenőrizze, hogy a csapból nagy nyomással jön-e a víz. A víz nyomásnak minimum 20psi -nek kell lennie. Ha az jó, akkor a befolyócsövet is ellenőrizni kell, hogy nincs-e eldugulva. Szerintem a leírtak között lesz a probléma. Ha szeretné mosógép szerelőre bízni a mosógép javítást, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy egyeztessünk időpontot.

 87. Üdvözletem!

  Kb 10 éves Fagor 1vf-56ix mosogatógépünknél néhány napja jelentkezett a következő probléma: nem fut le rendesen a program, megakad néhány helyen a programkapcsoló, és leállításig „ismétli” az éppen aktuális programpontot. Mivel régi készülékről van szó, semmilyen visszajelzést, hibát nem mutat a mosogatógép. Ha továbbtolom, akkor végig tud menni a program. Jellemzően a 3-as programot használjuk csak, és a 4-es után kezdődik a megtorpanás. Amúgy ha mosogat, azt minden egyéb hiba nélkül teszi.
  Lehet-e a programkapcsoló hibája, és megéri-e ezt kicserélni (kb 15e Ft ahogy néztem)?
  Köszönettel,
  Mérész E.

  • Tiszteletem!
   Programkapcsoló hiba is lehet, de lehet még ürítési, vízszint szabályzási, vagy fűtési probléma is. Pontosat a helyszínen tudok mondani. Ha mosogatógép szerelőre lenne szüksége akkor kérem hívjon, hogy tudjunk egyeztetni!

 88. Tisztelt Varga Antal
  Whirlpool AWT5108/1 ( 12-éves) MOSÓGÉP nem akar a centrifugáláson tovább menni csak áladóan centrifugálna addig el meggyen minden gond nélkül, de ott meg áll, nem az hogy ki kapcsol, hanem állandóan centrifugálna úgy kel a víz le eresztésre tekerni és csak úgy meggyen tovább ,meg áll meg maga a gép is, ha nem tekernék a víz le eresztésre akkor állandóan menne
  Válaszát előre is köszönöm

  • Tisztelt Baglyos László!
   Nem teljesen világos az amit leírt. Ha a vizet nem üríti le a mosógép, akkor érdemes megnézni a szűrőt, hogy nincs-e eltömődve, de lehet ürítő szivattyú baja is. Ha a vizet kiszivattyúzza, és a magas fordulatú centrifugázást nem hagyja abba, akkor lehet fűtőtest, vagy program kapcsoló hiba is. Ha szakemberre bízná a mosógép szerelését, akkor kérem keressen meg telefonon!

 89. Tisztel Varga Antal! Zanussi ZWG 5120 típusú mosógépem az öblítőprogramnál leállt,nem engedi le a vizet sem,és ha ujra inditom már nem is szívja föl,nem indul el sem. Csak akkor tudom az ajtaját kinyitni,ha kihúzom a hálózatból. Mi lehet a probléma? Válaszát előre is köszönöm.

  • Tisztelt Marton Alexandra!
   Valószínűleg nem űríti le valamiért a vizet a mosógép. Javaslom, hogy ellenőrizze a szűrőt (alul találja a kis ajtó mögött), hogy nincs-e eltömődve. Ha a kifolyó cső falba van bekötve, akkor azt is érdemes levenni onnan úgy, hogy a cső végén ne legyen semmilyen bekötő szerelvény, és betenni azt a mosdóba, vagy kádba. Így ellenőrizze, hogy leürül-e a víz. Ha igen, akkor a fali szifon, vagy lefolyó van eldugulva. Ha a leírtak nem hoznak eredményt, és mosógép szerelőre bízná a dolgot, akkor kérem hívjon telefonon!

 90. Jó napot.van 3 rossz mosogépem.kérdésem az lenne melyiket érdemes megcsináltatni és mennyibe kerülne.az egyik egy whirpool awe 2613-as.ez nem enged vizet.a másik egy candy activa 105ac.ez lecsapja a villanyórát.a harmadik egy gorenje wa 131-es .ez forog egyet és f31-es hibakodot ír.várom mielőbbi válaszát.segítségét előre is köszönöm.maradok tisztelettel:Danyi Józsefné

  • Jó napot!
   A Whirlpool, és a Candy gépnél több dolog is okozhatja az Ön álltal leírt problémát, a Gorenje f31 pedig motor forgással, illetve annak érzékelésével kapcsolatos hiba. Ahhoz, hogy pontos árat tudjak mondani, mind a három gépet látnom kell, mert így egyenlőre nem tudom, hogy mi a gépek alkatrész igénye. A munkadíjakról tájékozódhat az árak oldalon, ha mind a három gépet javíttatja akkor tudok kedvezményt adni. Kérem hívjon telefonon, ha mosógép szerelőre van szüksége!

 91. Szép napot. Van egy 6.érzék whirpool mosogépem .felültöltös és f 26-os hibakodot ir ki. Utánnanéztem a kodok között és ez vagy panel vagy szivattyu hibát jelent.állitolag ha többször nem indul a sziv.motor,akkor irja ki. Szüröt megnéztem .tiszta Kérdésem lehet -e valahogy törölni a kodot.hogy kiderüljön mi a hiba és javithato -e.Válaszát elöre is köszönöm…

  • Üdvözletem!
   Amig a hiba oka nem szűnik meg, addig a hibakódot nem lehet törölni. Valószínűleg az ürítő szivattyút kell cserélni, de lehet vezérlő elektronika hiba is, ezt csak akkor tudom pontosan megmondani, ha szétszedtem a mosógépet. Ha szakemberre bízná a mosógép szerelést, akkor kérem hívjon telefonon, hogy tudjunk egyeztetni időpontot!

 92. Üdvözlöm,
  Érdeklődnék hogy van egy Fagor 1VF-03IN típusú mosogatógépem és rá szeretném kötni a meleg vizes csatlakozásara,
  okozhatok e meghibásodást a gépben?
  Köszönettel várom mielőbbi válaszát.

  • Tiszteletem!
   Elvileg rá lehet kötni de azt javaslom, hogy maximum a legalacsonyabb hőmérsékletű programnál hidegebb vízre.

 93. Kedves Antal! Zanussi WDS872C típusú 14 éves de eddig jól működő mosógéppel olyan probléma adódott, hogy rendesen lemegy a mosás, viszont mikor kikapcsoljuk (benyomjuk a gombot), nem kapcsol ki a gép. A másik ami szintén mostanában jelentkezett, nem tudom, hogy össze függ-e az előbbi hibajelenséggel, de nagyon büdös a mosógép, mintha csatorna szag jönne vissza. Tudom ennyiből nehéz megmondani, de Ön szerint érdemes a javításával foglalkozni, van ötlete mi lehet a hiba és kb. mennyibe kerülhet a javítás? Egyáltalán ehhez típushoz lehet még alkatrészt beszerezni?

  • Kedves Attila!
   Az alapján amit leírt, valószínűleg a főkapcsolóval van probléma, azt kellene cserélni, ami szerintem beszerezhető. A büdöset úgy próbálja megszüntetni, hogy beletesz a mosógépbe két evőkanál trisót, és főzőprogramon átmossa egyszer. Ha mosógép szerelőre lenne szüksége, akkor kérem hívjon telefonon!

 94. Tisztelt Varga Antal!

  Problémám akadt az Indesit mosogatógépünkkel. Eddig tökéletesen működöt.Ma a program elindítás után a szivattyút még hallottam dolgozni,de utána csak zúg.(gondolom ekkor kéne a vizet felvennie) Mi lehet a probléma ?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel

  • Tisztelt érdeklődő!
   Ellenőrizze, hogy nyitva van-e a vízcsap, illetve hogy azon megfelelő nyomással jön-e a víz. Lehet még a mosogatógép víz szűrője is eltömődve. Ez abban a csonkban van, amire a vízcsövet csatlakoztatja. De lehet a beeresztő szelep is hibás. Pontosat a helyszínen tudok mondani. Ha szeretné mosogatógép szerelőre bízni a javítást, akkor kérem hívjon telefonon, időpont egyeztetés miatt!

 95. Tiszteletem Varga ur!
  wirpol AWE2316 mosógépem van ami kb.6-7 éves. A program beállítása után eindítom, majd pár másodperc után leáll és a szervíz led világít. Kérem adjon tanácsot. Köszönettel:Márton

 96. Tisztelt Varga úr! Elöltöltős mosogépben valami”fém”?tárgy lehet a dob és az üst között.Hallani,hogy gurul-csapódik? a dobhoz.Hogyan lehet eltávolítani a legkisebb bontással?Látni nem lehet, hogy hol van.Centrifugáláskor nagyon hangos,félek valamit tönkretesz a gépben.A gép AEG ÖKO-LAVAMAT.Segítségét előre is köszönöm:Gábor

 97. Tisztelt Legjobb Szervíz!
  Whirlpool AMM 8125-ös 10 éves mosógépünk centrifugázás előtt, közben kihunyt. A kijelzőkön nincs fény a mosógép nem indítható be. 3 éves korában egy ilyen hiba után vezérőpanelt cseréltek. Ezután, ezidáig kisebb programeltévelyedések mellett jól működött.
  Amikor feszültséget kap hátulsó részéről egy viznyitással járó hangot hallok. Semmi több. A vezérlőpanelt kiszereltem semmi látható nyomot nem látok.
  A motor kommutárorának a felülete hibátlan bevilágítás alapján. Tovább nem jutottam.
  Továbbbi hibák: Az ajtónál lévő dobtomítő gumi felülete hullámosodik. Az ajtót többször be kell nyomni, hogy indujon.
  Mennyibe kerülne a javítása ?

  Előre is köszönöm a válaszát.
  Üdvözlettel
  Oláh János

  • Tisztelt Oláh János!
   Az Ön leírása alapján azt gondolom, hogy most is vezérlő elektronikát kell cserélni aminek az ára 28 ezer forint körül van. Hogy az üstszáj gumi hullámos, az még nem biztos hogy baj. Az ajtó kapcsoló lehet hibás amiből következhetett, hogy többször kellett lecsukni az ajtót ahhoz, hogy elinduljon a mosógép. Az említett alkatrész hét ezer forint körüli összegbe kerül. Ha mindent össze adunk, akkor majdnem egy új mosógép árát kapjuk. Ha esetleg szeretné megrendelni a mosógép szerelést, akkor kérem hívjon telefonon!

 98. Tisztelt Szerelő Úr!

  Kb egy hete vásároltunk egy vadiúj Indesit IWSND 61252 típusú mosógépet.A problémám az, hogy nagyon kevés vízet szív fel a mosáshoz,annyira keveset,hogy a ruhák szinte szárazak.Egy másfél órás programból egy órát mos,(SZÁRAZAN),de a mosószeres vízet, a mosás megkezdése után nemsokára ki is engedi. Viszont az öblítésnél sokkal többet felszív. Nem értjük miért nem mos több vízzel? Pedig mindent az utasítás szerint állítottunk be.Sőt az elhasznált vízet a kádba folyattuk, hogy megnézzük pontosan mennyi vízet is használt fel.
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Tisztelt érdeklődő!
   Szerintem a mosógépnek nincs semmi baja. A mai készülékek az energiatakarékosság miatt a lehető legkevesebb vizet használnak. A főmosáshoz felvett víz szintje ezeknél a gépeknél, a forgódob aljától számolva kb. 4-5 centire van.

 99. Tisztelt Varga Úr!
  Indesit K3G51S Tűzhelyemet bekapcsoltam asó-felső légkeverésre,ment rendesen.Majd átkapcsoltam légkeveréses grill funkcióra a legmagasabb hőfokra.Ment kb 20 percig ,utána leáramtalanította magát.Piezzó gyújtó működött a gázrészen azt megnéztem.Kinyitottam a sütőajtót,gondolom hűlt egy kicsit,és újból eltudtam indítani.5 perc elteltével megint kikapcsolt.Még 3x megcsináltam ugyan ezt a folyamatot és a grill legmagasabb hőfokán mindig ezt csinálta. Utána megint csak sima alsó légkeverésre állítottam közepes hőfokra állítva,és ott működött.Szeretném megkérdezni,hogy ön szerint mi lehet a probléma,és meglehet-e javítani,ha igen körülbelül mennyibe kerülne ,mindennel együtt?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel: Pesti Istvánné

  • Tisztelt Pesti Istvánné!
   Valószínűleg a sütő választó kapcsolóval lehet baj, de biztosat csak akkor tudok mondani, ha láttam a gépet. Az alkatrész cseréje 13-18 ezer forint között lenne.

 100. Üdvözlöm Varga Úr !
  Gorenje kombinált gáztűzhelyem van,1 éve vásároltuk,de sajnos nem garanciás. Éppen húst sütöttem benne amikor áramszünet következtében leállt és azóta a sütő semmilyen funkciója nem működik, még a lámpa sem ég.Olvastam már máshol is hogy be kell állítani az órát ha áramszünet történik, de sajnos nincs állandóan konektorba dugva a tűzhely.Tudom hogy ez nem tesz jót, de csak akkor dugtam be ha használni akartam a sütőt.Így gondolom az óra beállítás nem segíthet, de próbáltam is és nem működik így sem. Az égőt is kicseréltük de az sem segített.Az óra működik de semmilyen más elektromos funkció nem.Remélem tud nekem segíteni hogy mégis mi lehet a baj és mennyibe kerülne. Köszönöm szépen

  • Tisztelt Kántor Tünde!
   Az alapján amit leírt én mégis azt gondolom, hogy az óra nincs beállítva, és ezért nem működik a sütő. Ha Ön biztos abban, hogy nem ez a probléma, akkor lehet még a sütő választó kapcsoló is hibás. Pontosat a helyszínen tudok mondani. Ha szerelőre bízná a javítást, akkor kérem hívjon telefonon!

 101. Üdvözlöm!Egy bosch classixx 5 800aa class mosógépről lenne szó.Amikor elindítjuk,bármilyen hőfokon olyan negyed óra,húsz perc múlva folyton megáll.Villog kettő led és csak a start újra nyomásra indul.Akkor álltalában végig viszi a mosást,de van hogy még kétszer megismétli a leállást.Az érdekesség hogy fél ruha töltetnél,vagy teljesen üres állapotú indításnál nem áll meg.Nagyon sok vízkő volt benne,többször tisztítottam.Nem tudom ennek lehet-e köze hozzá.A szivattyúról a gumicsövet is leszedtem tisztítóttam.Ha valami ötlete lenne,megköszönném.Köszönöm.

  • Tiszteletem!
   Azt feltételezem, hogy nem ürül le teljesen a víz a mosógépből amikor kellene, és ezért áll meg a program. Lehet hogy csak dugulás van valahol, de az ürítő szivattyú is lehet rossz. Hogy pontosan mi a hiba, azt csak akkor tudom megmondani, ha ott vagyok a gépnél. Ha szeretné igénybe venni a mosógép szerelő szolgáltatást, akkor kérem hivjon!

 102. Üdv! Érdeklődnék hogy Zanussi zwg5120p mosógépben lehet e csapágyat cserélni vagy az egész üstház cseréje szükséges e?? Esetleg hol lehet ilyet beszerezni??

  • Tiszteletem!
   Ennek a mosógépnek nem bontható az üstje, így csak komplett mosó egység rendelhető hozzá. Ha szükséges, akkor én is be tudom szerezni, vagy Ön is megrendelheti az electroluxnál.

 103. Segitséget szeretnék kérni,van egy autómata mosógépem de valamiért amikor beinditom a gépet elkezdi szivni a vizet de azzal a lendülettel ugyan úgy ki is nyomja a vizet és a dobba nem is kerül ,mit tegyek,.sos.

  • Kellene tudnom, hogy milyen márkájú a mosógép. Vízszint szabályzás, vagy akár program kapcsoló hiba is lehet. A helyszínen tudok pontosat mondani, ezért kérem keressen meg telefonon, ha szeretné megrendelni a mosógép szerelést!

 104. Helló Segítséget szeretnék kérni van egy indesit automata mosógép ujjonan vásároltuk viszont 1 év után amint le járt a garancia elindítottuk a mosógépet program első mosás jött volna a második programnál kikapcsolt a mosógép mintha kihúztuk volna a konnektorból . azóta be sem kapcsol nem világít nem csinál semmit .
  mi lehet a probléma ?

   • Egyik konnektorba se csinál semmit de akkor ha az elektronikával van a probléma akkor az javítható ? valaki mondott olyant hogy a program rosz de ha az rosz attol még kéne világítania vagy valami nem ?

    • Feltételezem, hogy ledes, vagy digitális kijelzős gépről van szó, amin semmi nem világít, ha a vezérlő elektronikának olyan hibája van. De az is lehet, hogy csak egy csatlakotó égett meg, nem tudom megmondani pontosan, csak ha szét szedtem a mosógépet.

     • Értem köszönöm szépen esetleg meg tudná mondani hogy merrefelé található az elektronika rápillantanák és akkor írnák hogy mi a helyzet

     • Ha elől töltős, akkor álltalában a bal alsó sarokban ha hátulról nézi a mosógépet. Ha felül töltős, akkor pedig a kezelő gombok alatt.

 105. Segítséget szeretnék. A tűzhelyem villanyos sütőjenek a programkapcsolója elégett. Nem tudok sütni. Sajnos újra nincs pénzem. Orion a készülékem nem kapok sehol sem kapcsolót. Szegeden lakom kérem segítsen aki tud! Köszönöm.

  • Sajnos Orion tűzhelyhez nincs alkatrész ellátás, ezért nincs ötletem, hogy honnan tudná beszerezni a kapcsolót. Sajnálom, de többek között ez a hátránya az ilyen márkanevű készülékeknek.

 106. Üdvözlöm!
  Érdeklődnék, hogy SIEMENS FAMILY 2052 típusú elöltöltős mosógépnél az ajtó záródását és a gép bekapcsolását egyszerre biztosító kis műanyag kampó tört le. Hol lehet ilyet kapni, ha lehet egyáltalán? Segítségét előre is köszönöm! Zoli

 107. Jó napot!
  Fagor innova mosogatógép nem mindig melegíti fel a vizet, mostanában meg már egyáltalán nem. A gép 11 éves.
  Köszönettel:

 108. Tisztelt Varga Úr!
  Van egy kb. 9 éves Candy mosogatógépem, aminek nincs hibajel kijelzője még. Az utóbbi időben minden kimos rendesen, de akármelyik programra állítom az utolsó vizet nem szivattyúzza le. Ha bekapcsolom csak a szivattyú részét, akkor kiüríti, de a program végén nem. Érdeklődöm, hogy mi lehet a probléma. Esetleg tudna segíteni.
  Köszönettel: Gyánti Éva

 109. Tisztelt Uram!

  CANDY CDF 625 A típusú mosogatógépem van. Mely többet áll mint megy 🙁
  Bekapcsolom felszívja a vizet, elindul a program néhány perc után a program megáll. Leengedi a vizet és folyamatosan sípol és villog.
  Kitörlöm a programot és újra indítom és ugyan úgy csinál.
  Bármely programot indítom el, mindig ezt csinálja.
  Várok két három hónapot utána elindul három mosogatás erejéig, és kezdődik minden előröl.

  Válaszát előre is köszönöm
  Marika

  • Tisztelt Hölgyem!
   Vagy folyik valahol, és bekapcsol az elárasztás védelem, vagy a vízszint szabályzással van baj. Esetleg a beérkező víz érzékelésével. Látnom kell a mosogatógépet, ahhoz, hogy biztosat tudjak mondani. Ha szeretné megnézetni a gépet egy mosogatógép szerelővel, akkor kérem hívjon ídőpont egyeztetés miatt!

 110. Jó estét! A közelmúltban vásároltam használtan egy Fagor 2FET-116 típusú mosógépet. Pár napig remekül működött, aztán egyszer csak levágta a biztosítékot az utolsó gyors centrifugálásnál. Azóta bármilyen mosási programot indítok el, egy rövid centrifugálással indul, feltölti magát vízzel, majd nem történik semmi, csak halk kattogás. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm a válaszát!

 111. Tiszteletem Varga Úr!
  Abban kérném a segítségét,hogy a siemens felültöltős mosógépben szeretném kicserélni a fűtőszálat.Én úgy néztem,mintha valamilyen forrasztással lenne rá csatlakoztatva a vezeték.Ki lehet ezt házilag cserélni?
  Válaszát előre is köszönöm!

 112. űdv,van egy zanussi kerámia lapos tűzhelyem a két kissebb nem melegszik de viszont a led be jelzi hogy be van kapcsolva de a másik 2nagy az jó .kérem mi lehet a hibája és mennyibe kerűlne? űdv Timea

  • Üdv!
   Szerintem elektronikát kell javítani, ami az álltalános javítási kategóriába tartozik 4800-9800 forint között van, de csak a helyszínen tudok biztosat mondani.

   • köszönöm a válaszát!!sajnos borsodi vagyok elég messze van hogy el vigyem! további szép napot!

 113. Tisztelt Varga Úr!

  Siemens SE 25A263/43 típusú mosogatógépemen az automata programban elindul és 130 percet jelez ki.
  Nagyon gyakran 120 percnél a gép leáll és kikapcsol. A szerelő az ajtó kapcsolóra gyanakodott amit áthidalt, azonban következő használatnál a hiba megismétlődött. A fűtés relé hibájára gyanakodtam és átforrasztottam a panelon. Átmenetileg javult, majd kezdte elölről.
  Az ajtót erősen megütve újra indul ( az ajtó kapcsoló átkötve ). Valószínű a relé érintkezői ájultak el.
  Helyesen gondolom, hogy a relé a hibás, amennyiben valóban az okozza a leállást akkor kicserélem. Típusa JS1a-5V-F.
  Mouserrel be lehet hozatni és a honlapukon szerepel a relé részletes leírása.

  Kérem a segítsen fenti jelenség alapján a hiba megállapításában, ill. ha valóban a relé a hibás Ön tud-e hazai beszerzési forrást.

  Tisztelettel

  • Tisztelt Vida György.
   Szerintem inkább vagy a főkapcsolóval lesz gond, vagy az ajtó alatti kábelkötegben van megtörve egy, vagy több vezeték. Persze nem zárom ki az elektronika hibáját sem.

 114. Üdvözlöm!
  Lenne egy olyan problémám a mosógéppel kapcsolatban,hogy az ajtaja be van csukva mégis a led világítás azt jelzi,hogy nincs becsukva.
  Mi lehet a probléma?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Kovács Zsolt

  • Tiszteletem!
   Ha mennek a programok, akkor csak apróság, nem érdemes vele foglalkozni. Ha nem indulnak a programok, akkor lehet hibás az ajtókapcsoló, a vezérlő elektronika, vagy a kettő közötti kapcsolat. Pontosat a helyszínen tudok mondani. Ha mosógép szerelőre bízná a dolgot, akkor kérem hívjon hogy meg tudjunk beszélni egy időpontot!

 115. üdvözlőm!
  Van egy Whirlpool AWT5109felültöltős mosógépem és az a problémája hogy csak szívja a vizet… nem csinál mást akár milyen programra állítom csak a vizet szívja még a centrifuga programon is meg a víz le eresztőn is!!
  Meg van egy Fagor 3f 111 elől töltős mosógépem is az meg azt csinálja hogy el kezd mosni rendesen öblítést el kezdi de nem veszi fel az öblítőt ha azt be fejezte nem centrifugál hanem csak mos tovább aztán ha rá állítom centrifuga vagy akár milyen programra csak mos.. de egy idő után (3-4 óra) ha nincs áram alatt akkor le ereszti a vizet és centrifugál..!!
  Mi lehet a problémájuk meg hogy érdemes e meg csináltatni??!!
  Köszönöm előre is a válaszát!!!

  • Tiszteletem!
   A Whirlpoolnak szerintem a vízbeeresztő szelepe rossz, azt kell kicserélni. A Fagornak meg fűtés baja lehet, az öblítőszert pedig valószínűleg az adagoló dugulása miatt nem veszi be. Természetesen csak a helyszínen tudok pontosat mondani, ezért ha mosógép szerelőt szeretne hívni, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy tudjunk egyeztetni időpontot.

 116. jo estet!olyan gondom lenne hogy a zanussi tüzhely elektromos sütöje bekapcsolas utan nem sokkal kikapcsol!mi lehet a gond?valaszat elöre is köszönöm!

  • Ezt a problémát több dolog is okozhatja, lehet a sütő választó kapcsoló, a hőkorlátozó, vagy a hálózati bekötés hibája is. Ha látom a gépet, akkor meg tudom mondani pontosan.

 117. Üdvözlöm!

  Van egy Daewoo DWD F1012 mosógép amivel gond van! 🙂

  – volt egy áramszünet
  – hiba kód 0E volt
  – ez szivattyú hiba.
  – korábban volt már benne szivattyú csere ezért megnéztem. Az egyik saru lejött és nem kapott áramot.
  – visszatettem a sarut.

  És most ha bekapcsolom és még be sem állítok semmi programot a szivattyú folyamatosan megy!!!!! + ha nyitott ajtónál megtekerem a dobot elindul benne „valami” !

  Előre is köszönöm!

 118. Tisztelt Varga Úr!

  A már egyszer szóba került Siemens SE 25A263/43 típusú mosogatógépemen javaslatára ellenőriztem a főkapcsolót. Nyitott elektronikánál leállás után is mérhető a kapcsolt feszültség ( tűvel megszúrva ). A relé panelt finoman megkocogtatva a gép újra indul.
  Emlékeztetőül a kijelzőn induláskor 130 percet kijelző program 120 -nál áll le. Valószínű, hogy ekkor indul a fűtés, de hogy a kijelző mért alszik ki rejtély.
  Hol kapok ilyen panelt vagy reléket?

  Előre is köszönve jó tanácsát

  Üdvözlettel Vida György

  • Tisztelt Vida György!
   Komplett elektronikát a Bosch-Siemensnél kaphat, de nem olcsó. Reléket szerintem az elektrokontában kap hozzá. Keressen rá a google-ban!

 119. Üdv.
  Electrolux 4 személyes mosogatógépen se kép se hang. Ha szétszedem, az elárasztáskapcsoló érzékelő lapkájával a szivattyút el tudom indítani, de továbbra sem világít semmi és nem érzékel sem gombnyomást sem programkapcsolót.
  Előzmény: mosogatás közben elárasztotta a konyhát, kapkodás, kapcsolgatás, konnektorból kihúzás. Majd ha a konnektor be lett dugva, akkor a szivattyú bekapcsolt automatikusan. Most már ki lett tisztítva, így már nem csinál semmit.
  Jól gondolom, hogy egy drága vezérlés csere szükséges?
  Előre is köszönöm a választ.
  Üdv.
  István

  • Jó napot kívánok!
   Az is elképzelhető, hogy a vezérlő elektronikával van gond. Mindenképpen látnom kellene a készüléket, hogy biztosat tudjak mondani.

 120. Tisztelt Uram!

  30 év „szolgálat” után a drága energomat mosógépem tönkrement.
  Most vettem egy bosch classixx6 tipusút, három éves. Ezt a márkát ajánlották, hogy a legjobbak egyike.
  Feltünt nekem, hogy indításkor kevés vizet vesz fel, majd pár perc múlva megint keveset. Az ablakon keresztül nem is látni, hogy van benne. Amikor először csináltam egy tisztító mosást – ruha nélkül – akkor is a dob alján kevés víz volt. Szeretném megkérdezni, hogy ez normális, vagy valami hibája van a gépnek. Válaszát előre is köszönöm Erdős N.

  • Tisztelt Erdős Nóra!
   A mai mosógépek többsége ennyi vizet használ, ez normális jelenség. Ha több vízzel szeretne mosni, akkor vagy olyan programot kell választania, vagy ha van akkor a plusz víz opciót kell beválasztani a programhoz. A mosógép program táblázatából tud tájékozódni ez ügyben.

 121. Tisztelt Cím, pár hónappal ezelőtt vásárolt Samsung típ. indukciós főzőlapok /4-es/, minden alkalommal, főzés közben hangosan kottog,mintha belül valami forogna, addig míg ki nem hűl.
  Kérdésem, mi a teendő? Várom szíves válaszukat.

  • Szerintem a főzőlap alján lévő hűtő ventillátorba beleér valami alulról, pl. ha fiók van alatta. De azt is el tudom képzelni, hogy a készüléken belül egy vezeték ér hozzá a ventillátor lapátokhoz.

 122. Üdvözletem, az lenne a kérdésem hogy mosás közben a mosógépem mosószer adagolója alatt lévő nyílásból, köpi a vizet.Ezt a jelenséget szabálytalan időközönként csinálja.Mi lehet az oka? tipusa:wtrlpool awm 5103 elől töltős. Válaszát előre is köszönöm!

  • Tiszteletem!
   Az Ön által leírt problémát több dolog is okozhatja. El lehet dugulva az öblítőszer adagoló rekesz, vagy a zuhany rész (amin beáramlik a víz a mosószer adagolóba) van elvízkövezedve, és így félre spriccel a víz, vagy esetleg a vízvetővel is lehet gond. Pontosat csak akkor tudok mondani ha ott vagyok a mosógépnél. Ha mosógépszerelőre lenne szüksége, a javításhoz, akkor kérem keressen meg telefonon!

 123. Tisztelt Uram.
  Nekem van egy Electrolux EWF 12470 W típusú elöltöltős mosógépem. Az lenne a probléma, hogy nem fűti fel a vizet.
  Már minden hőfokot és programot kipróbáltam. Végig megy minden program, mos rendesen csak hideg a víz és nem tiszta a ruha miatta.
  Mi lehet a probléma?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Tisztelt Uram!
   Több oka is lehet a problémának, lehet fűtőtest, fűtés vezérlés, vagy csak egy elégett csatlakozó. Ha ott vagyok a mosógépnél, akkor meg tudom mondani pontosan. Ha szeretné mosógép szerelőre bízni a javítást, akkor kérem hivjon telefonon!

 124. Kedves Antal!

  Három hónapja vásárolt Indesit elöltöltős mosógép, keskeny. Ma reggelre tele lett vízzel a dobja(két mosás között), ami nagyon büdös is, koszos is. Ahogy alá tudtam nyúlni, ott is éreztem nedvességet. Beépített, így kivenni én nem tudom. Kb. egy hete használtuk utoljára. A mosógépre csatlakoztatott vizet elzártuk, ennek ellenére folyamatosan telik fel vízzel.A mosógép a konyhai szifonra van csatlakoztatva. Áramtalanítva van, amikor nem használjuk. A vizet eddig nem zártuk el,amit most megtettünk. Mi lehet a gond? Válaszát előre is nagyon köszönöm! További szép hétvégét!

  Ági

  • Kedves Ági!
   Az lehet a probléma, hogy a mosogató tálcából visszafolyik az elhasznált víz a mosógépbe. Első lépésként azt javaslom, hogy ahol a mosógép kifolyó csöve csatlakoztatva van a konyhai szifonra, ott úgy állítsa a kifolyó csövet, hogy a csonktól felfelé ívelő hajlat legyen benne, és az ív felső része legalább öt centivel magasabban legyen, mint a mosogató tálca alja. Így nem tud majd visszafolyni a víz a mosógépbe. Ha a probléma továbbra is megmarad, és szeretné mosógép szerelőre bízni a dolgot, akkor kérem hívjon telefonon, hogy tudjunk egyeztetni időpontot egy kiszálláshoz.

   • Kedves Antal!

    Nagyon köszönöm a gyors, korrekt és érthető választ (szőke vagyok)! Mióta elzártam a csapot nem folyt vissza a víz, valószínűleg ez lehet a probléma. A gép még garanciális. Végső elkeseredésemben írtam Önnek, mert a szervízt nem érem el.Minden hétvégén megy tönkre. Szívem szerint az Ön segítségét kérném, de pécsi vagyok, így azt hiszem a kiszállási és szerelési díjból már új gépet vehetnék. Viszont vannak ismerősök, rokonok Pesten (ők is szőkék), ajánlani fogom Önt nekik. Remélem, hogy nem vezettem félre azzal, hogy írtam Önnek annak ellenére, hogy nem pesti vagyok?
    Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget! Ha nem dolgozik, jó pihenést kívánok!

    Ági

    • Szívesen segítettem, bár most nem teljesen világos számomra, hogy mi oldotta meg a problémát. Köszönöm a bizalmat, és hogy ajánl másoknak is itt Budapesten.

 125. Jo napot kivanok!Siemens ecostar mosogepunk van.Mi tortenhetett,ha aztatja a ruhat,melegiti a vizet,de nem mos,amikor azt irja,hogy mosas nem indul el/nem vegzi a tovabbi muveleteket.Az utobbi idoben nem is csavarta ki rendesen,de elfogadhato volt.Szeretnem ,ha valaszt kapnek,ha lehetseges ,minel hamarabb,koszonom!

  • Üdvözlöm!
   Valószínűleg a motorral lesz probléma, ami a legtöbb esetben javítható, de ott kell lennem a mosógépnél, hogy pontosat tudjak mondani. Ha szeretne mosógép szerelőt hívni, kérem keressen meg telefonon, időpont egyeztetés miatt!

 126. Tisztelt Szerelő!

  A véleményét szeretném kérni az alábbi hibával kapcsolatban: van egy Bosch 6 éves mosogatógépünk. A hibája, hogy nem szivattyúzza ki a vizet. Zúg, halkan kattan, de nem szívja ki a vizet. Korábban még be sem szívta, de ezt megoldottuk egy tisztítással (a fali szifnonnál volt egy pici dugulás) a illetve egy fejre állítással. Azóta a vizet beszívja de nem engedi le. Mit javasol, melyik alkatrész lehet a problémás, vagy esetleg hol keressük a hibát.

  Válaszát megköszönve!
  Üdvözlettel:
  Ilona

  • Tisztelt Ilona!
   Ott kellene lennem, hogy pontosat tudjak mondani, de szerintem az ürítő szivattyú házban van valami idegen tárgy, ami nem engedi működni a szivattyút. Ha mosogatógép szerelőre bízná a dolgot, akkor kérem hívjon telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni!

 127. Jo estet kivanok! Cata elektromos fozolapom es sutom van. A suto front kezelolapja mogul halkan de hallhatoan zug valami hasznalaton kivuli alap allapotban. Mi lehet ez es erdemes-e szakemberrel megnezetni? Koszonom

  • Tiszteletem!
   Ha a sütőn van digitális, vagy mechanikus óra, ami a pontos időt is mutatja, akkor valószínűleg az zúg. Persze hozzá kell tennem, hogy biztosat csak a helyszínen tudok állítani. Ezt a problémát az óra cseréjével lehetne megoldani, de ehhez a márkához nincs alkatrész ellátás. Esetleg ki lehet kötni az órát, de az nem a legbiztonságosabb megoldás.

 128. Üdvözlöm!
  Érdeklődöm, hogy WHP sütőhöz alkatrészt tartanak-e? ( energiaszabályozót keresek)
  Köszönöm
  Üdv,FI

 129. Tisztelt Varga Úr!
  Abban kérném a segítségét,hogy siemens mosógépben szeretnék fűtőszálat cserélni.Honnét lehet megtudni mi a fűtőszál típusa?A fűtőszálon van esetleg valami azonosítószám?Kb.mennyi az élettartalma a fűtőszálnak?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Tisztelt Herczeg József!
   A mosógép E-nr száma alapján lehet beazonosítani a szükséges alkatrészt. Ezt a számot a mosgép adattábláján találja. A fűtőtesteknek van mérete, teljesítménye (elvileg rá van írva), és profilja. Ezeket kell megfigyelni. Egy fűtőtest élettartama sokmindentől függ, lehet 1 naptól 10 évig.

 130. Tiszteletem.Érdeklődnék,hogy a Fagor 1FE 417-es mosógép nem melegíti a vizet a fűtőszálat újracseréltem de csak nem melegít.A víz szívásközben van áram a fűtőszálnál kb. 30mp ig utána már nincsen. Mi lehet a baj?Előre is köszönöm a választ.

  • Üdvözlöm!
   Az Ön által leírt problémát több dolog is okozhatja. Lehet baj a vízszint szabályzással, a program kapcsolóval, de az is lehet, hogy csak egy csatlakozó, vagy egy vezeték hibás. Biztosat akkor tudok mondani, ha ott vagyok a gépnél. Javaslom, hogy bízza a javítást mosógép szerelőre!

 131. Fagor innovation mosógatogep kB 5-eves nem engedi le a vizet érdemes megcsináltatni de nem mindig csinálja. Előre köszönöm a választ.

  • Ezt a problémát okozhatja valahol egy dugulás, vagy egy idegen tárgy pl. üveg szilánk, de akár ürítő szivattyú, vagy vezérlő elektronika hiba is. Ha mosogatógép szerelőre lenne szüksége, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy meg tudjunk beszélni egy kiszállási időpontot!

 132. Tisztelt Uram!Candy EVO 04 1072D1/S mosógépem, ami kb 2-3 éves ma délelőtt mosás közben leállt és valami end -féle kijelzés látszott rajta.Kikapcsoltam és vártam amíg ki tudtam nyitni . A ruhák vizesek voltak és mint később kiderült a centrifugáló program már nem ment le,mert az öblítő a tartályban maradt.Meg látszott,hogy víz is van a gépben.Kis idő múlva elindítottam az önálló centrifuga programon , vette,de 2 perc után kikapcsolt.Persze még mindig maradt víz a gépben. A szivattyúzó programot már meg sem próbáltam.Korábban is észrevettem,hogy elég hangosan megy,ill.centrifugálásnál kattog. Várom véleményét a problémával kapcsolatban.Üdvözlettel: Balogh Ilona Katalin.

  • Üdvözlöm!
   Érdemes lenne a mosógép szűrőjét megnézni, amit a gép elején, a bal alsó sarokban lévő kis ajtó mögött talál, mert bele szokott kerülni a szivattyú házba mindenféle idegen tárgy, és azt darálják az ürítő szivattyú lapátjai. Lehet ezen kívül még az ürítő szivattyú is hibás. Biztosat akkor tudok mondani, ha ott vagyok a gépnél. Ha nem talál semmit a szűrőben, illetve a szivattyú házban, és szeretné mosógép szerelőre bízni a továbbiakat, akkor kérem hívjon telefonon!

 133. Üdvözlöm!
  Tanácsát szeretném kérni.
  Indesit Witl106 mosógépem,indítás után hirtelen felpörög és rángatózva megy egy darabig míg pár másodperc után villog az összes lámpa és nem is tudom kikapcsolni,csak a konnektorból kihúzom.
  Hol lehet a hiba??
  Köszönettel
  István

  • Tiszteletem!
   Az elektronika nem érzékeli a motor fordulatszámát. Ennek is több oka lehet, de általában motor hiba szokott lenni, ami valószínűleg a helyszínen azonnal javítható. Biztosat csak akkor tudok mondani, ha ott vagyok a mosógép mellett. Kérem, hogy telefonon egyeztessünk kiszállási időpontot, ha mosógép szerelőre kívánja bízni a javítást.

 134. Üdvözlöm!
  Újabb gondom van.A Zanussi ZDI 100 as mosogatógépem bármelyik programra indul,de csak az ürítő szivattyú.a vízbeeresztést már nem teszi,csak szivattyúz.
  Hol lehet a gond?
  Köszönettel
  István.

  • Ritka, és ezért meglepő, hogy két készülék egyszerre romlik el egy háztartásban, de természetesen erre a kérdésére is válaszolok. Azt gondolom, hogy valahol folyik a víz, és az elárasztás védelmi kapcsoló bekapcsolt. Ez az Ön által leírt jelenséget eredményezi. A mosogatógép szerelő is én vagyok 🙂 szóval meg tudom azt is nézni, ha esetleg a mosógéphez megyek.

 135. Üdvözlöm!

  Egy problémával fordulok önhöz egy főzőlappal kapcsolatban, a nagy távolság miatt sajnos csak így online(a nyugati határ mellet lakom). Használtan vásároltam egy Imperial(5362SV) főzőlapot(amely ha jól tudom Miele gyártmány). Nálam az egy fázisú bekötéssel telepítettük. Pár napig használtam is, nem volt vele probléma eddig. Az utóbbi napokban többször tapasztaltam, hogy „FE79” hibaüzenettel leáll és lezárja magát(nem is oldható, csak áramtalanítással). Interneten keresgélve összesen annyit találtam róla hogy, „valószínűleg hardver hiba és valószínűleg reléket kell cserélnem”.

  Annyit vettem még pluszban észre hogy, kikapcsolt állapotban minden főzőlap hideg(nem volt használva egész nap), de a kezelőpanel(érinőpanel) langyos.

  Kérem segítségét a probléma felderítésében és javításában,

  Válaszát és segítségét előre is köszönöm,

  Balázs

  • Tiszteletem!
   Hogy őszinte legyek, nem tudom mit jelent a 79-es hiba, de ha ez egy indukciós főzőlap, akkor az szokott előfordulni, hogy nincs megfelelelő szellőzése, és ezért túlmelegszik az indukciós egység, ami miatt leáll. Lehet, hogy itt is ez a probléma. Ha esetleg fiók van a főzőlap alatt, akkor próbálja meg úgy használni, hogy közben kihúzza a fiókot. Ha így nem jelentkezik a hiba, akkor tartós megoldást kell találni a megfelelő szellőzésre. A kezelő felület azért langyos, mert az annak elektromos tápot adó transzformátor alapból meleg egy kicsit, ami átmelegíti az üveget. Ez normális jelenség. Remélem tudtam segíteni.

 136. Üdv
  Nekünk egy Ariston LFT 116A Mosogatógépünk van. A gép nagyon keveset volt használva. 10 alkalomnál nem többször. Utoljára amikor használtuk rendesen elmosta az edényeket. Másnap mikor ugyan úgy elindítottuk , lement ugyan úgy a program mint szokott, de szerintem nem engedett vizet be mert minden úgy volt ahogy beraktuk, piszkos és száraz. Ezután kipróbáltam még1x ugyan így volt. A gép előtte kb 2 évet állt, de nem volt se kiszerelve se mozgatva. 2 év után 1 mosásnál rendesen ment a másodiktól pedig már nem mint ahogy írtam. Mi lehet a gondja?

  • Jó napot kívánok!
   Szerintem a keringető szivattyú nem indul el valamilyen okból. Lehet, hogy csak meg van szorulva, de más oka is lehet. Ha ott vagyok a gépnél, akkor tudom megmondani pontosan. Egyeztessünk időpontot telefonon, ha szeretne mosogatógép szerelőt hívni a készülékhez!

 137. Üdv!
  Van egy Samsung mosógépem,típusa:WF8804HPA
  A hibakód leírhatatlan, mert ilyen karakter nincs a gépen. A lényeg, hogy EE2, de az első „E” felső vízszintes része hiányzik.
  Nem tudom, hogy mi lehet ez mert a gépkönyvben sincs benne ez a hibakód.
  Köszönöm a válaszát.
  Üdv:Végh Zoltán

  • Tiszteletem!
   Az Ön által leírt hibakód a „tE2” ami a hőmérsékhlet senzor hibáját jelzi. De ez lehet más probléma is a fűtés körben. Pontosat akkor tudok mondani, ha szétszedtem a mosógépet. Ha szeretne mosógép szerelőt hívni, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni!

 138. Üdvözlöm!

  Whirlpool AWT 2256 típusú mosógépem mostanában és egyre sűrűbben leáll program közben. A tekerőkar tovább ugrásával folytatja a programot, de már van úgy, hogy egy komplett mosási program alatt 4-szer is megáll. Mi lehet a probléma?

  Köszönettel:
  Balázs

  • Jó napot kívánok!
   Az ürítéssel lehet probléma. Javaslom, hogy ha a falba van bekötve a mosógép kifolyócsöve, akkor először azt húzza le a fali csonkról, és tegye át a mosdóba, vagy kádba, ami közel van. Így próbáljon egy mosást, és figyelje meg, hogy a cső teljes átmérőjében jön-e ki a víz amikor a mosógép üríti az elhasznált vizet. Ha igen, akkor a fali szifon, vagy a lefolyó van eldugulva. Ha nem, akkor nézze meg a szűrőt, amit szemből, alul a kis kerek ajtó mögött talál. Ki kell tekerni a tisztításhoz. Ha ez sem hoz eredményt, és mosógépszerelőre bízná a további javítást, akkor kérem hívjon telefonon!

 139. Kedves Varga Antal!

  Két éves (már nem garanciás) Zanussi ZDTS105 mosogatógépemmel van probléma. Bármelyik program indításakor rendben elindul, beengedi a megfelelő mennyiségű vizet (legalábbis annyi ideig „sziszeg”, mint normálisan), majd ahelyett, hogy keringetni és/vagy fűteni kezdené, mindenféle hibaüzenet nélkül megáll, és nem csinál semmit. Ha kinyitom, látom, hogy az alsó tálcán áll a víz, kb. két ujjnyi mélységben. Újabb indításkor ezt szépen leengedi, újra felszív és újra leáll. Mi lehet a hiba?
  A szűrők tiszták. Benéztem az oldallemez alá, ahol csak annyi találtam, hogy a fűtőpatron fekete, íves csatlakozócsövét felfüggesztő műanyag kis konzol (kód:4055075016) letörött, így az ív „lóg”. Lehet-e itt a hiba oka?
  Van ötlete? Köszönöm segítségét.

  • Kedves Zalán!
   Szerintem a vízszint szabályzás lehet eldugulva, de esetleg a keringető szivattyúval is lehet gond. Biztosat akkor tudok mondani, ha ott vagyok a gépnél. Meg kellene néznem a mosogatógép hibatárolóját, hogy milyen esetleges hibákat észlelt az elektronika. Kérem hívjon telefonon, ha szeretne időpontot egyeztetni a mosogatógép javítására!

 140. Kedves Antal!
  3 hete vettünk egy Gorenje K55303AX típusú kompinált tűzhelyet. Rendben is működött mindeddig, ám szombaton nem kapcsolt be a sűtője, hiába működött a digitális kijelző. Kihúztam, majd újra bedugtam, már működött rendesen. Viszont most zúg a kijelzője hol nagyon halkan, hol kicsit hangosabban. Mi lehet a gond? Nem szakszervíz kötötte be, így nincs rá garanciánk sajnos. Köszönettel, I. Zsófi.

  • Kedves Zsófi!
   Szerintem az idő nincs beállítva az órán. Ha be van állítva és úgy is zúg, akkor lehet az órával probléma, de ha nem túl zavaró a zaj, akkor szerintem nem érdemes e miatt rákölteni egy óra csere árát.

 141. üdvözlöm.vettünk pár napja egy indesit mosógépet de már a második mosásnál folyt a viz alul.megnéztük és az üstházon van egy pár mm-es repedés és azon át folyik ki a viz.a kérdésem az lenne hogy lehet ezt javitani vagy ki kell cserélni az egész üstházat?hegesztéssel vagy ragasztással javitható?válaszát köszönöm elöre is.

  • Tiszteletem!
   Ezt a mosógépet használtan vették? Mert ha igen, akkor valószínűleg meg volt bontva a gyárilag össze heggesztett üst. Ebben az esetben szerintem a legjobb, tartósan megbízható megoldás a mosó üst cseréje, de az egy fél mosógép árába kerül. Ha a készülék új, akkor a garanciális márkaszervizt kell hívnia, ahol kicserélik garanciában.

 142. Üdvözlöm!
  Albérletben lévő mini mosógép (elöltöltős) nagyon koszos, vízköves volt. Gondoltam csinálok egy tisztító, esetes vizes mosást, de amint bekapcsoltam a gépet, durran, villant és lecsapta az automatát. Ezt 2-3 próbáltam egymás után, ugyanez a jelenség. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e zárlat? Lehet hogy belefolyt az ecet olyan helyre ahová nem kellett volna? Az előző lakónál állítólag még jó volt.
  Köszönöm

  • Jó napot kívánok!
   Az alapján amit leírt, szinte biztos, hogy valahol elektromos zárlat van. De hogy pontosan hol, és hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy a mosógép megfelelően működjön, azt csak akkor tudom megmondani, ha szétszedtem a mosógépet. Ha szeretne mosógép szerelőt hívni, akkor kérem keressen meg telefonon, időpont egyeztetés miatt!

 143. Üdvözlöm ! A mosógépem típusa Ariston AVSL105 EU V és 2007-ben vásároltam . Bekapcsolás után lüktetve tölti a vizet,a led lámpák villognak és szaggatottan forgatja a dobot (csak egy irányba) Úgy tűnt hogy a program nem fog lejárni , ezért lekapcsoltam és a centrifuga programot indítottam el. A szivattyú kiszívta a vizet de nem állt le és természetesen a centrifuga nem indult (külön is próbáltam de a centri nem működik. A led kijelzők minden próbálkozásnál rendszertelenül villognak. A kérdésem az lenne : Érdemes javíttatni ,vagy új gépben gondolkodjak? Ha javításra kerülne sor, mennyibe kerülne? Előre is köszönöm a segítségét!

  • Jó napot kívánok!
   Így látatlanban azt tudom elképzelni, hogy vagy áramellátási probléma van, vagy vezérlő elektronka hibás, esetleg meg van égve egy elektromos csatlakozó. Biztosat akkor tudok állítani, ha már láttam a mosógépet szétszedve. Ha mosógép szerelőre bízná a probléma megoldását, akkor kérem hívjon telefonon!

 144. Jó napot kívánok. Van egy whirlpool AWE 2519-es mosógépem. Az a hibája, hogy mosás közben leállt és nem kap áramot, a panel kap és ennyi. Mi a hibája? Előre is köszönöm és mennyi a javítása?

 145. Üdvözletem!

  Segítséget szeretnék kérni. LG 10302NUP tip. mosógépen hogyan kezdjek neki a vízkivezető cső cseréjének? Jobb oldalt lent van a bekötés, dönthetem oldalra, vagy a teljes burkolatot le kell szedni? Köszönöm

 146. Üdvözlöm!

  A segítségét szeretném kérni! Kb. 27 éves Hajdú Energomat mosógépem van, olyan gond van vele, hogy beszívja a vizet és egy-két forgatás után ki is nyomja. Ezt csinálja folyamatosan minden programon ( ha nem tekerem odébb a programkapcsolót órákig is képes így mosni hideg vízzel), így melegíteni sincs ideje a vizet. Mióta ez a probéma a program kapcsoló is meg áll kézzel kell odébb tekerni, öblítő program és a centrifuga jól működik.

  Válaszát előre is köszönöm!

  • Jó napot kívánok!
   Biztos vagyok benne, hogy a program kapcsoló hibás, de szerintem ebből már felújítottat sem lehet kapni. Az is lehet, hogy csak a program szinkronmotorja romlott el, az még talán van hozzá. Pontosat a helyszínen tudok mondani, ezért ha megnézetné a mosógépet egy mosógép szerelővel, akkor beszéljünk meg egy időpontot telefonon!

 147. Jó Napot kivánok! van egy indesit wd84t elöltöltös mosógépünk és a programkapcsoloja körbe-körbe jár és nem áll meg sehol! de a vizet azt szivjja magába! milehet a gond!?

  • Üdvözlöm!
   Két dolog lehet, vagy véletlenül el lett tekerve a program választó kapcsoló egy futó program közben, vagy valamilyen hibát észlelt az elektronika, és ezért forog körbe a kapcsoló. Mielőtt mosógép szerelőt hív, próbálja meg a következőt: A program választó kapcsolót beállítja valamelyik „pont” színbólumra, aztán bekapcsolja a mosógépet a főkapcsolóval. Néhány másodperc múlva törlődik a program, amit az ajtó záródását jelző „lakat” led gyors, majd ütemes lassú villogása jelez. Ez után válasszon egy tetszőleges programot, és figyelje meg, hogy rendben működik-e a mosógép. Ha a program választó kapcsoló újra elkezd körbe forogni, akkor kérem egyeztessünk időpontot egy helyszíni hibamegállapításhoz!

 148. Jó napot kívánok!

  Van egy Electrolux EWB105205W típusú mosógépünk és az a probléma lépett fel nála, hogy a bármilyen programot indítok is el, a kiválasztott program elindul (felvesz kb. 1/4 vödörnyi vizet) és utána megáll. Nem csinál semmit, nem világít pirosan egyik LED lámpája/indító gomb sem, nem „kattog”, ahogyan mosásnál szokott, nem forgatja a dobot. A vizet leüríti, ha manuálisan arra a programra állítom. A centrifuga program is megy, szintén manuálisan. A hideg vizes öblítő program is lefut, de semelyik másik nem. Olyan, mintha lefagyna a program. Az előzményekhez hozzá tartozik, hogy korábban az egyik mosásnál a vezérlőpanelen szétrobbant egy kis fekete dióda (amire az ACS1026T EK038 felirat van ráírva), az a mosás még végig is ment gond nélkül, de utána már egyik sem. Hívtunk szerelőket, de egyik sem tudta megmondani, hogy mi baja van. Fűtőszálat cseréltek benne és a diódát is visszaforrasztották a helyi szervizben, de ezzel együtt sem működött / működik rendesen. Tanácstalan vagyok, mert ha rendelek egy új panelt, félek, hogy azon is elpattan a dióda és akkor oda az egész megint. Találkozott már ilyen helyzettel? Tudna esetleg segíteni? Megtisztelő válaszát hálásan köszönöm szépen! Üdvözlettel: Tamás

  • Üdvözlöm!
   Én azt mondanám így elsőre, hogy a vezérlő elektronikát kell cserélni, de mindenképpen át kellene előbb nézni a mosógépet, hogy nincs-e valahol test zárlat, vagy más jellegű probléma. Nem tudom hol van ez a készülék, de ha a mi szerelési területünkön, és szeretné ha egy mosógép szerelő átnézné a gépet, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni!

 149. Tisztelt Antal!

  Van egy Candy 1365 típusú mosógépünk ami a centrifugálás előtt, közben E03 hibával leáll. Hiba jelentését megtaláltam (víz leszivattyúzás időtúllépés). Ha azonban üresen indítok programot, szépen végigmegy minden gond nélkül. Az előző fagor gépünknél (mikor nem centrifugált rendesen) ez azt jelezte, hogy a szénkefe a végét járja. De itt azt ellenőriztem, rendben van. Azt még érdemes tudni, hogy nagyon sokat jár a gép, napi két mosás, hétvégén akár 4 is megy.
  Szerelőt nem akartam hívni mert sajnos a fentebb említett problémára (a fagor mosógép esetén) a hívott szerelő azt mondta, hogy vezérlő panel csere szükséges, miután átnéztem jöttem rá hogy szénkefe szükséges csak. Ezt követően ment is míg a dobról a tengely le nem tört.
  Kérdezem van-e esetleg ötlete mit kellene ellenőriznem még?

  Segítséget előre is köszönöm!

  üdv.: Zsolt

  • Két dolgot tudok javasolni. Az egyik, hogy ha a mosógép kifolyó csöve fali szifonra van kötve, akkor azt le kellene onnan szedni úgy, hogy a cső végén ne legyen semmi, tehát gyári állapotban legyen. Így a cső végét tegye a kádba, vagy mosdóba, ami közel van, és így nézze meg, hogy a cső teljes keresztmetszetében jön-e ki az elhasznált víz. Ha nem, akkor jön a mosógép szűrőjének ellenőrzése, és ha ott sem talál semmit, akkor kérem keressen meg telefonon, és egyeztessünk időpontot annak érdekében, hogy mosógép szerelő végezze el a további javítást.

   • Tisztelt Antal!

    Ezt el is felejtettem írni, de a szűrő ellenőrzése volt az első amit megtettem – egy 5Ft-s érme kivételével tiszta volt. Valamint a szivattyú és a mosóüst közötti csövet is megnéztem kézzel (nevezzük nyomogatásnak) – nem tűnt úgy, hogy lenne benne bármi nem odavaló dolog. A fali szifonról is levettem de a víz nem teljes keresztmetszetben jött. Ill. feleségem azt mondja szivattyúzásnál hangosabb a gép. A szivattyú lapátjait megmozgatva tengelyirányban legalább 1 cm-t mozog sugár irányban azonban semmit.
    Az időpont egyeztetéssel sajnos annyi gond lehet, hogy csongrád megyében szentesen lakunk.

    • Elnézést még annyi, hogy a szűrőt kivéve figyeltem a szivattyút és meglehetősen bizonytalan volt a megindulása centrifugálás közben – 5-6 másodpercig csak rezgett, nem forgott. Illetve még annyi, hogy a szivattyúzást úgy is kipróbáltam, hogy egy vödör vizet a gépbe öntöttem. A kifolyócső levéve a fali szifonról és a víz kifolyt.

     • A leírtak ismeretében azt gondolom, hogy az ürítő szivattyút mindenképpen cserélni kell, mert annak azonnal el kell indulnia amint áramot kap. Elképzelhető, hogy az elektronikát is az csinálta ki.

   • Tisztelt Antal!

    Köszönöm a segítséget, a szivattyú cseréje megoldotta a problémát.

    Üdvözlettel: nmzs

 150. Üdvözlöm!
  Van egy Gorenje mosógépem ami csapágyas lett.
  Kúpos illesztésű a dob szíjtárcsája, a csavart kitekertem de hogyan tudom leszedni a tárcsát?

  Köszönöm a választ!

  • Tiszteletem!
   Először is egy a gyárinál hosszabb csavart kell teljesen belecsavarni a tengelybe, ami a szíjtárcsát rögzítette. Aztán kicsit alá feszít a tárcsának pl. egy csavarhúzóval, és kicsit megüti a csavart. Elvileg így lejön a tárcsa. De ha bizonytalan, akkor javaslom, hogy inkább keressen meg egy mosógép szerelő szakembert!

 151. Jó estét!

  Van egy 2 hónapos Zanussi ZDF 1001 mosogatógépünk, és az lenne hibája, program elindulásakor zörgő, rezgő hangot ad egy kis ideig, de ahogy vizet vesz mosáshoz azonnal megszűnik! Hibakódot nem ír, a mosás végig megy, mi lehet a baj?

  • Üdvözlöm!
   Az ürítő szivattyú rezeg, és közben hozzáér az alsó burkolathoz. Ezért hallja a rezgő hangot. Az összes ilyen mosogatógépnek van ez a hangja, nem fogok tudni mit csinálni vele, nyugodtan használja a készüléket.

 152. Tisztelt Varga Antal!

  Ugyan a Samsung WF 0800 NCE mosógépem még garanciális, mégis érdekelne hogy mi a tippje. Az egyiket már kicserélték, most úgy néz ki ez lesz soron. a hibajelenség a következő: az előző is így kezdte, beszívja a vizet, majd a mosószer adagolóba is hallhatóan nyom egy keveset és az istennek nem megy tovább, azután kb. öt perc múlva kiírja hogy 3E. Az új amit hoztak, szintén a második mosás után ezt produkálta, de utána némi össze vissza állítgatás után elindult és öt mosást levezényelt terv szerint. Most megint megállt, ugyan ezzel a hibakóddal. Az ürítés funkció működik, de a dob nem indul el. A lakás teljesen felújított, víz és elektromos hálózat kicserélve.

  Üdvözlettel: Moré Ákos

  • Tisztelt Moré Ákos!
   Ez a hibakód motor hibát jelent, de persze ez több dolgot is takarhat, pl. csatlakozó érintkezési hiba, vezeték szakadás, de akár elektronika hiba is lehet. Azt tudom javasolni, hogy kapcsolja ki a mosógépet a főkapcsolóval, majd várjon legalább 30 másodpercet. Ez után kapcsolja be, és indítson el egy programot. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor mindenképpen látnia kell a mosógépet egy mosógép szerelőnek, a hiba pontos okának megállapítása érdekében.

 153. Üdvözlet. Zanussi beépíthető sűtő nem működik.Még az áramvisszajelzője /powergomja/ sem. Hálozati áramot kap.Lehetséges hiba? esetleg beépített biztosíték a gépben??

  • Jó napot kívánok!
   Többféle hiba is lehet, pl. sütő választó kapcsoló, a bekötésnél hibás csatlakozás, vagy elégett hőkorlátozó.

 154. Tisztelt Varga Antal!
  Az alábbi problémám van az indest dfg 262 típusú mosogatógépemmel. Program indításkor vízleeresztés majd újrafeltöltés után nem indul el a gép. Egyre erősödő majd halkuló súgó hangot hallatt kb 2 -3 percenként és ennyi. Mi lehet az oka?
  Válaszát előre is megköszönve, maradok tisztelettel: J

  • Tisztelt J!
   A keringető szivattyú nem indul el. A sistergő hangot a fűtőtestben felforró víz kelti, mivel arról nincs hőelvonás. A hang akkor halkul el, amikor a fűtőtest túlmelegszik, és a hőkorlátozója kikapcsolja a fűtést. Több oka lehet annak, hogy a keringető szivattyú nem indul el, pontosat csak akkor tudok mondani, ha ott vagyok a mosogató gépnél. Ha szeretné mosogatógép szerelőre bízni a hiba megállapítását, esetleg annak javítását, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy megtudjunk beszélni egy időpontot amikor tud fogadni.

 155. Üdv, egy Electrolux Intuition EWT 10115W (913101261 01) mosógép a bűnös.
  Öt hónappal ezelőtt nem ment le a mosás, benne maradt a víz.
  Szerelő jött, szivattyút cserélt, sajnos, nem találom az adatait, nevét és telefonszámát. Mostanáig működött is a gép, de megint hasonló a jelenség.
  Próbaként végig csináltam egy öblítő programot, és amikor arra tippeltem, hogy most kellene leengednie a vizet, akkor a kifolyó csövet ledugtam a padlón lévő összefolyóba, és ott hagytam addig, amíg le nem folyt a víz, és így lement a program. Ebből arra következtettem, hogy a szivattyú hibás, esetleg ennek a vezérlése, az lenne a nagyobb baj.
  Most nem hívtam azonnal szerelőt, hanem először megnéztem a régi szivattyút. Láttam, hogy 220 Voltos, ezért ki tudtam próbálni, ha ráadom a feszültséget, forog. Ezek szerint jó vagy ez csak a látszat? Kiszedtem az új szivattyút, nem volt nehéz kiszerelni. Ezt is kipróbáltam, látszólag ez is működik. Most akkor mi van?
  Vissza tettem a gépbe az eredeti szivattyút (PLASET-COD74803 CL.155 12-2009), és mintha működne, csak kicsit csöpögött, ezért nem engedtem végig az öblítő programot. Talán nem húztam meg eléggé a három csavart, pedig eléggé igyekeztem. Azt megnéztem közben, hogy működés közben a szivattyú csatlakozásán volt feszültség, és működött is, mert csak kevés víz folyt ki a házból, miután megint kiszereltem. A lefolyó csövet közben persze rendesen csatlakoztattam a szokásos helyére.
  Most akkor mi legyen? Jók a szivattyúk, tegyem be az egyiket, vagy inkább vegyek egy újat? Mi történhetett?
  Mit csináljak a csöpögéssel? Húzzam meg a csavarokat teljes erőből? Ezen egy négyzet keresztmetszetű, fehér színű, talán beragasztott szigetelő gyűrű van, látszólag semmi baja.
  Még egy dolog: a mosógép éjszakai áramkörön van, és késleltetve indítom a programot, hogy reggelre legyen kész a mosás. Ez nem mindig sikerül, néha nem fejeződik be akkorra, amikor leáll az éjszakai áram. Ilyenkor átkapcsolom a nappali, rendes áramkörre, és így folytatom a programot. A leírás szerint ez elvileg nem gond, de lehet, hogy ez megzavarja néha a vezérlő működését? Elég furcsa lenne, de sok furcsaság van égen és földön.
  Előre is köszönöm figyelmét és segítségét.

  • Tiszteletem!
   Én még megnézném a mosógép szűrőjét is, mert az is el lehet tömődve. Valamint ha a kifolyó cső fali szifonba van kötve akkor azt is ellenőrizni kell. Egyébként lehet az ürítő szivattyú vezérlésével is probléma, bár az ritkán szokott előfordulni, hogy az elektronikának ilyen hibája legyen. A csöpögéssel kapcsolatban: ellenőrizze, hogy az ürítő szivattyú tömítése nem sérült, és a helyén van-e, valamit a szivattyú ütközésig bepattant-e a helyére. Az ürítési hibával kapcsolatban pontosat akkor tudok mondani, ha ott vagyok a mosógépnél. Ha szerretné mosógép szerelőre bízni a javítást, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

   • Nem írtam, de a szűrőt néztem meg először, tiszta.
    Közben visszaraktam a régi szivattyút megint, működik, csak ereszti a vizet, lehet, hogy a tömítő gyűrű is kellene hozzá, ami most az újabb szivattyún van. Azt is kipróbáltam, rendben van, egy teljes program is lement. Ha legközelebb is előjön ezzel a rossz viccel a gép, jelentkezem majd.
    Köszönöm a segítséget.

 156. Üdv kérdésem lenne egy gorenje villanytűzhelyem aminek jelzőledjei vilog egyfolytába össze visza mi lehet a probléma? Szerintem valami érintkezési hiba lehet ha igen ennek javítása csere esetleg menyi lenne?

  • Jó napot kívánok!
   Sajnos kicsit kevés az információ, de azt gondolom, hogy az Ön által leírt jelenséget okozhatja bekötési hiba, sütési funkció választó kapcsoló meghibásodás, de más gond is lehet. A helyszínen tudok pontosat mondani.

 157. Jó napot! Az egyik nap sütöttünk a tűzhelyünkben, mire hallatunk egy pukkanást és leállt. Megnéztük a biztosítékokat és az egyik le volt csapva. Felkapcsoltuk és működött a sütő, világított a lámpa és forgott a ventilátor, de nem melegített. Digitális óra is van a sütőn, minden variációt már kipróbáltunk rajta de így se melegszik fel. Mi lehet a hiba?

  Köszönettel: P. Edina

 158. Tisztelt Szerelő!

  Fagor 2FET96 típusú mosógépem végigviszi a programot, ürít, vizet ereszt amikor kell, de nem mos, és nem centrifugál. A dobot nem tudja forgatni, azonban kézzel ez könnyen megy. Mi lehet a baj?

  Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Berki Zsóka

  • Tisztelt Berki Zsóka!
   Látatlanban azt mondom, hogy motort kell javítani a mosógépben, de ahhoz hogy pontosat tudjak mondani, ott kell lennem a készüléknél. Kérem, hogy egyeztessünk időpontot telefonon, ha szeretné mosógép szerelőre bízni a javítást!

 159. Tisztelt Varga úr!
  Barátomék ma vettek egy Bosch beépíthető mosogató gépet: SMV40C10EU.
  Próbálják beállítani, én meg próbálok segíteni nekik, de van egy „apró” gond: nem tudjuk kinyitni az ajtaját. Amíg nyitva volt, az volt a gond, hogy lehajtás után nem maradt meg vízszintes helyzetben, ami azért nem túl felhasználó barát magatartás. Miután becsuktam, nem nyílik. Feszegetéssel nem akarok próbálkozni, ennek biztosan simán ki kell nyílnia. Mi a módszer vagy hol követtünk el hibát?
  Köszönöm.

  • Tisztelt Gyuri!
   Ez a típus egy teljesen beépíthető mosogatógép, aminek akkor marad lenyitott, vízszintes helyzetben az ajtaja, ha rá van szerelve a bútorlap. Annak súlya fogja lenn tartani, illetve ettől függően lehet állítani az ajtó feszítő erősségét, a használati útmutatóban leírtak szerint. Az ajtót elvileg ki lehet nyitni úgy is, hogy nincs rajta az előlap. Kell lennie egy téglalap alakú nyílásnak, ahol meg lehet fogni az ajtót a kinyitáshoz. Javaslom, hogy tájékozódjon a használati útmutatóból is!

 160. Lehet, hogy a gyerekzár be van állítva, anélkül, hogy mi csináltunk volna valamit ennek az érdekében, pl. fel sem szereltük? Ha igen, mi a teendő? Nyissuk ki kissé erőszakosan?

 161. Tiszteletem! Azt kérdezném hogy van nekem egy forgó tányéros korea gyártmányu mikróm tegnap még melegitettem benne semmi baj nem volt. Ma reggel melegitenék és nem melegszik meg az étel nemtudom miért? Bekapcsol, forog, hangja normális semmi változás nem észlelhetö. Fémet soha nem teszek bele javítva még nem volt és egyszerűen csak nem melegít höfokszabályzoja 750w van ha kisebbre veszem 500w ra akkor kattan egyet reagál a kisebb höfokra tehát az jó, csak nem melegít. Kérem segítsen miért nem működik! A férjem villanyszerelő, annyit ért hogy melyik vezeték micsoda, de nem tudjuk hol keressük a hibát. Segitségét megköszönném. tisztelettel Andrea

  • Üdvözlöm!
   Az Ön által leírt problémának sok oka lehet. Pl. Időkapcsoló hiba, kiégett nagyfeszültségű biztosíték, nagyfeszültségű trafó, magnetron, egy hibás elektromos csatlakozó, stb. Ha szeretné mikrohullámú sütő szerelőre bízni a hiba pontos megállapítását, akkor kérem beszéljünk meg telefonon egy időpontot, amikor meg tudom nézi a készüléket. Bár nem tudom, hogy milyen értékű ez a készülék, de mérlegelje hogy mi éri meg! Egy alap mikrohullámú sütőt lehet kapni 15 ezer forintért újat. Nálunk a legkevesebb amit fizetni kell az a hibamegállapítás díja, ami 4800 forint. Lehet, hogy jobban jár egy új készülékkel.

 162. Whirlpool mosogatógép üzem közben nyomja ki a vizet a gép alján, nem az ajtónál és nem is a kimenő/bemenő csöveknél. Mi lehet az oka?

 163. Tisztelt Varga Antal!

  Abban szeretném a segítségét kérni, hogy mai nap folyamán a 2. Mosás még teljesen tökélesetesn lement, viszont a 3. Mosásom elakadt, szivattyú meg van, mosószert adagol, viszont utána leáll a mosógép vagyis nem kapcsol ki, de nem forog a dob.

  Szeretném kérni mielőbbi válaszát!

  • Tisztelt Tamás Eszter!
   Ha szünet nélkül több adagot mos ki egymás után, akkor előfordulhat, hogy túlmelegszik a motor, és ezért nem forog. Próbálja ki ma is, (tegnap óta már kihült) és ha még mindíg nem működik megfelelően, akkor valószínűleg javítani kell a mosógép motorját, de más gond is lehet. Pontosat a helyszínen tudok mondani. Ha mosógépszerelőre lenne szüksége, aki megjavítja a készüléket, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

 164. Jo estet ! Segitseget kernem : Bosch Aquanorm 1400 as mosogep a vegso centrifugalasnal nem vegzi el a programot teljesen. A kijelzon 0:04 rol egybol 0:01re esik le majd megall es kinyitja az ajtot. Mi lehet az oka? Motor vagy vezerles? Koszonettel

  • Üdvözlöm!
   Szerintem inkább az lehet a gond, hogy nincs megfelelően elrendeződve a ruha a mosógép forgódobjában, ezért az, az egyenletlen súly eloszlás miatt nem pörög fel a centrifugálási fordulatszámra. Esetleg próbálja meg kissebb fordulaton, vagy vegyen ki, esetleg tegyen hozzá egy-két ruhadarabot. Ha ez nem segít, akkor lehet motor hiba, vezérlő elektronika hiba, de az ékszíj megnyúlása is lehet probléma. Ha szüksége lenne arra, hogy egy mosógép szerelő a helyszínen megállapítsa a hiba okát, akkor kérem keressen meg telefonon, az időpont egyeztetése miatt!

   • Jo estet,koszonom a valaszt. Uresen is ugyanaz a jelenseg. A szij jo. Az erdekelne,hogy a vezerlon hol a hiba ?Relle vagy kondenzator ? A motor is jo,ugyhogy csak a vezerlon lesz a baj. Azert kerdem mert meg tudnam csinalni ha biztos tippet adna. Koszonom szepen.

    • Azt javaslom, hogy először ékszíjat cseréljen rajta, egy-két milliméterrel kissebbet tegyen rá mint ami most van rajta. Ez szokott segíteni a Whirlpool mosógépeknél is. Ha Ön biztos benne hogy a motor jó, akkor jön az elektronika, de azt én cserélni szoktam újra. Ha gondolja, akkor keresse meg Merza Pétert az interneten, ő foglalkozik elektronika javításokkal!

 165. Tisztelt Varga Antal!

  A Gorenje mosogatógépünk elromlott, nem fűti fel a vizet. Még garanciális. A szerelő kijött, megmérte a panasz után a fűtőszálat, megállapította, hogy rossz. Miután megérkezett az új fűtőszál, kicserélte és elment. Beindítottam a mosogatógépet, de pont ugyanúgy nem fűt, mint azelőtt. Ezen felül még a program ideje is megváltozott, sokkal hosszabb lett, mint az a mosogatógép óráján szerepel.
  Mi lehet a hibája?

  • Tisztelt Tóth Krisztina!
   Lehet még fűtés vezérlés, vízszint probléma, de vezeték szakadás, vagy hibás csatlakozó is. Az is lehet, hogy a mosogatógép szerelő csak elfelejtette csatlakoztatni az új fűtőtestet. Biztosat csak akkor tudnék mondani, ha ott lennék a mosogatógépnél.

 166. Kedves Antal! Whirlpool mosogatógépem van. A kiválasztott programot elindítja, de csak leöblíti az edényeket és pár pec múlva leáll a program. Többszöri indítás után elmosogat. Hívtunk szerelőt, akkor persze működött, de akkor nem volt benne edény. Tudna segíteni, hogy mi baja lehet? Köszönöm szépen! Tóth Mariann

  • Így látatlanban azt mondom, hogy vezérlő elektronikát kell javítani, vagy a keringető szivattyú lehet hibás, de más is lehet. Biztosat csak akkor tudok mondani, ha ott vagyok a készüléknél. Kérem egyeztessünk telefonon időpontot egy kiszálláshoz, ha szeretné mosogatógép szerelőre bízni a javítást!

 167. Tisztelt Varga úr,

  Indesit IDE44 tip mosogatógép A03-as hibaüzenettel leáll. Nem szivattyúzza ki a vizet.
  Már volt hasonló problémánk, bár akkor a program sem indult el, csak zúgott a gép, mintha forralná a vizet. Főmotort cseréltek 2X :(.
  Ismét főmotor cserére lenne szükség? Vagy elég lehet a szivattyúház tisztítása?
  Köszönet

  • Tisztelt jocimaci!
   Mindkét Ön által feltételezett megoldás lehetséges, de amire Ön gondol az nem a főmotor (keringető szivattyú) hanem az ürítő szivattyú, ami kiszivattyúzza az elhasznált vizet a mosogatógépből. Pontosat csak akkor tudok mondani, ha ott vagyok a gépnél. Ha szeretné mosogatógép szerelővel elvégeztetni a szükséges javítást, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

 168. Kedves Varga Úr!

  Ariston FT 85 gáz tűzhelyem van amelynek villanysütője van. A villanysütő kikapcsolt állapotban is zúg.
  Kérdésem , hogy mi okozza a zúgást és hogyan lehet megszüntetni. Kérdésem még, hogy a zúgás így fogyasztja az áramot ??
  Előre is köszönöm a válaszát.

  Üdvözlettel Hajós Katalin.

  • Kedves Hajós Katalin!
   A sütő órájának mechanikus szerkezete elkopott, és ez okozza a zúgást, mert az óra akkor is működik, amikor a sütés ki van kapcsolva. A megoldás az óra cseréje, vagy esetleg ki is lehet kötni belőle, de akkor az óra funkciói nem fognak működni.

 169. Tisztelt Varga Úr!

  Nagyon köszönöm a válaszát!
  Bizalommal fordulok Önhöz máskor is , és másnak is felhívom a figyelmét az Ön Weboldal -ára.
  További jó munkát kívánok!

  Üdvözlettel: Hajós Katalin

 170. Jo napot kivánok ! Van egy orion mosogatogépem ami egy villany kimaradás után se kép se hang és biztositonak kéne számla és szakvélemény a javitásrol….Tisztelettl Szita Zsolt…

  • Tiszteletem!
   Orion márkájú mosogatógépet nem javítok, ezért sajnos ebben nem tudok segíteni, de köszönöm hogy megkeresett.

 171. Tisztelt Varga Antal,
  egy ARISTON mosogatógéppel kapcsolatban (8 éves) lenne kérdésem, megtört az eleje (műanyag), alig lehetett kinyitni, emiatt vettem egy előlapot, amibe be kellett pattintani a paneleket. Viszont a programkapcsoló részen nem működik (bekapcsoló gomb bekapcsol), így elindítani sem lehet (gombokat hangja hasonló mint korábban, de a programválasztó ledek nem gyulladnak ki, így a programindító gomb sem indul, led sem világít). Ön szerint javítható-e? Már az előlap 15.000 Ft volt, sokat nem költenék rá, mert akkor lassan vehetnék egy újat. Tudom, azt gondolja, minek álltam neki szerelni, de csak be kellett pattintani+csavarozni 3 panelt.
  Köszönettel,
  Biró Anita

  • Tisztelt Bíró anita!
   Nem gondolom azt, hogy minek állt neki szerelni, de hogy pontosan miért nem működik a mosogatógép, azt csak akkor tudom megmondani, ha ott vagyok, és én is látom. Valószínűnek tartom, hogy valami nem jól lett összerakva. Ha csak ez a probléma, akkor az belefér az általános javítási kategóriába. Kérem egyeztessünk időpontot telefonon a kiszálláshoz, ha szeretné mosogatógép szerelőre bízni a továbbiakat!

 172. Üdvözlöm!
  Egy Whirlpool AWM 5103-1000 tipusú 14 éves mosógépem van. A probléma az, ha kiválasztom a megfelelő programot, vagy nem azon a progrmon mos, vagy elkezdi a megfelelő programon de át ugrik részeket, vagy végigfut a program de nem öblít és nem centriz. Ha öblitésre és centrire állitom megcsinálja de hiába végez vele, a stop állásba kerül a gomb, de nem áll le hanem gondol egyet, tovább tekeredik, és kezdi az 1 es programot. A kérdés az lenne, érdemes-e javitani, és egy körülbelüli összeg érdekelne.

  • Jó napot kívánok!
   Nagy valószínűséggel fűtőtest hibás a mosógép, de akkor tudok biztosat mondani, ha ott vagyok a készüléknél, mert lehet vízszint szabályzási, vagy ürítési baja is. Ha szeretné mosógép szerelőre bízni a javítást, akkor kérem, hogy beszéljünk meg telefonon egy időpontot, amikor meg tudom nézni a gépet!

 173. Tisztelt Uram!Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy van egy Whirpool típusú felültöltős mosógépünk,aminek a programkapcsolója pillanatok alatt körbe fordul és nem áll meg a programokon.Szeretném megkérdezni így látatlanba meg tudná e mondani mi lehet a hiba oka illetve mennyi lenne ennek az anyag és munkabér költsége kb. Nem tudom,érdemes e javításban gondolkodni.
  Válaszát tisztelettel köszönöm
  TÓTH ZSANETT

  • Tisztelt Tóth Zsanett!
   Valószínűleg fűtőtest hibás a mosógép, de tudnom kellene a típust. Lehet ürítési, vagy akár program kapcsoló hiba is. Pontos hibamegállapítást a helyszínen tudok tenni. Kérem egyeztessünk időpontot telefonon, ha szeretné mosógép szerelőre bízni a javítást!

 174. Jónapot!Szeretném megkérdrezni hogy AWO/D 7500-as digitális kijelzésű mosógépemnek olyan problémája van hogy nem akar elindulni csak zúg mint amikor a vizet engedi le,és egyre csak halkul a zúgás,utánna meg villoga egy piros lámpa,van benne egy villáskulcs.Ilyenkor mi lehet a probléma?

  • Üdvözlöm!
   Az alapján amit leírt, szerintem folyik valahol a mosógép, és e-miatt az aljában lévő elárasztás védelmi kapcsoló bekapcsolódott. A folyamatos ürítést is ezért csinálja a készülék. Fontos, hogy pontosat csak akkor tudok mondani, ha láttam a mosógépet. Ezért ha szeretné mosógép szerelővel megnézetni, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni a kiszálláshoz!

 175. Jó napot kívánok!A mosógépem mosás után megállt,és nem tudom az ajtaját kinyitni/elöltöltős/.Érdeklődnék,hogy mit tehetnék,hogy a ruhát ki tudjam venni.A kijelzőn azt mutatja,hogy az ajtózár be van kapcsolva,de nem enged föl.Köszönöm válaszát.

  • Üdvözlöm!
   Kicsit kevés az információ a mosógépet illetően, de leírom amit tudok javasolni. Próbálja meg az egyik kezével kicsit benyomni az ajtót a zárnál, a másik kezével pedig nyitni az ajtót! Ha így nem sikerül, akkor húzza ki a konnektorból a mosógépet, és egy kis idő után próbálja meg kinyitni, bár ha csak így sikerül, akkor valami hibájavan a készüléknek! Vannak olyan márkák, illetve típusok, melyeknek van egy kézi nyitó fül a szűrőnél. Ha nem boldogul, és szeretné mosógép szerelőre bízni a dolgot, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon, amikor is oda tudok menni a géphez!

 176. Kedves Antal!
  Whirlpool awe 8525 mosógépünk nem engedi le a vizet, amit a hibakódja (FP) is megerősít. A kifolyócsövet lehúztam a hálózatról és elindítottam egy mosást. A csőből a víz csak csordogál, majd egy idő után hibakóddal leáll. A szivattyú működik, a durvaszűrő és a kifolyó cső nincs eldugulva, ellenőriztem. A kifolyócsőbe ha belefújok, erőlködnöm kell, de végül hallom hogy a levegőm buborékoltatja a vizet a dobban. Számmal ki tudom szívni a vizet.
  Mi lehet a gond, tudnám otthon javítani?
  Köszi

  • Kedves György!
   Valószínűleg valami idegen tárgy van a mosógép üstjében, vagy az üst és a szivattyúház közötti gumicsőben. Legtöbbször valamilyen ruhadarab pl. zokni, vagy fém pénz kerül a gépbe, és ez okozza az ürítési problémát. Ha szeretné mosógép szerelőre bízni a javítást, akkor kérem hívjon telefonon, időpont egyeztetés miatt!

 177. Kedves Szerelő! 8 éves mosogatógépünk a minap leállt és nem eresztette le a vizet. Újra elindítottuk és nem történt semmi. Mit tanácsol?

 178. Jó napot azt szeretném meg kérdezni,hogy amikor elindítjuk a mosogatógépet a beállított 1 órás program át ugrik 1 óra 40 percre . A gép még garanciális, volt kint a szerelő ő 10 szer elindította mindig 1 óra volt . Ahogy elment onnantól mindig át ugrik 1 óra 40 percre. Mit csinálhatunk rosszul én a leírásban nem találtam erről semmit. Electrolux ESF6511LOX.

  • Tiszteletem!
   Én szinte biztosra veszem, hogy a szűrők tisztítására van szükség. Ezek az új Electrolux mosogatógépek nagyon érzékenyek a szűrő tisztaságára. Maximum öt program lefutása után javasolt a tisztításuk. Miután ezt megtette, az is előfordulhat, hogy kell két-három program mire visszaáll a program idő a normálisra, mert az előző programok lefutásából számolja ki az elektronika a program teljes időtartamát. Esetleg lehet probléma a vízszint szabályzó rendszerrel is, de arra kicsi az esély.

 179. Jó napot kívánok. Tegnap bekapcsoltam a mosó gépet és abban a pillanatban durrant egy hatalmasat és levágta az egész áramot. Mi történhetett? Válaszát előre is köszönöm és várom

  • Üdvözlöm!
   Valahol a mosógépen belül elektromos zárlat keletkezett. Ez sok helyen előfordulhat, ezért pontos hibamegállapítást csak a helyszínen tudok tenni. Egyeztessük időpontot telefon a kiszálláshoz, ha szeretné mosógép szerelőre bízni a javítást!

 180. Tiszteletem! A mosógépünk kiereszti a vizet a padlóra is a mosás közepétől kezdve (Whirlpool fl5105) Hatalmas tócsa gyűlik össze a mosás végére. Mi lehetennek az oka? Köszönöm a segítséget előre is!!

  • Üdvözlöm!
   A vízfolyásnak sok oka lehet. Pl. egy lyukas cső, vízszint szabályzási hiba, dugulás a mosógépen belül, vagy a lefolyóban, stb. Pontos hibamegállapítást a helyszínen tudok végezni. Ha mosógép szerelőre szeretné bízni a dolgot, akkor kérem keressen meg telefonon, időpont egyeztetés miatt!

 181. Kedves Szerviz!

  Az lenne a kérdésem, hogy az új Electrolux mikrónkon az időzítő „00:00”-t mutat a melegítés után (tehát lejár a program), viszont sok esetben még nem áll le a gép pár másodpercig (forog a tányér, ég a világítás, viszont szerintem már nem melegít). Ezután a plusz pár mp után adja csak le a program végét jelző 3 sípolást.
  A kérdésem, az hogy ez normális vagy meghibásodásra utal?

  Köszönöm

  Réka

  • Kedves Réka!
   Szerintem ez normális, mert addig járatja a magnetron hűtést, amig az le nem hül egy bizonyos hőmérséklet alá.

 182. Kedves Antal!
  Van egy Whirlpool ADG 789 mosogatógépem.
  2 napja bármely program elindítása után a kezdeti szivattyúzási fázis nem áll le. A vizet leszívja, de mintha nem érzékelné, hogy üres, megy tovább és a program nem folytatódik. Indítottam már rajta „reset” programot is, az is leszívja, de pár perc után jelzi, hogy vége és a szivattyú nem áll le. Tegnap kihúztam a konnektorból, majd újra indítottam, és láss csodát, le tudtam futtatni rajta egy normál mosást, viszont azóta semmit, a probléma továbbra is fennáll. Kitakarítottam, átmosattam forró, ecetes vízzel (a szivattyú szépen ki is tolta a szennyeződést-egy vödröt használtam).
  Most lefuttattam rajta a szervízprogramot, ami H6 hibaüzenetet adott, vagyis „water inlet fault”.
  Van valami tippje, hogyan tovább?
  Segítségét előre köszönöm!
  Gábor

  • Szerintem az Ön által tapasztalt hiba jelzés F6, vagy Fb. Az első (vízcsap zárva) vagy nincs nyitva a vízcsap, esetleg meg van törve a vízcső amin menne a mosogatógépbe a víz, de ezt a hibát az is okozhatja, hogy el van koszolódva az optikai vízszint szabályzó, de akár hibás is lehet. Az Fb váltószelep hibát jelez, vagy megakadt egy, a rendszerbe került idegen tárgytól, de akár hibás is lehet, és cserére szorul. Hozzá kell tegyem, hogy mindenképpen látnom kell a mosogatógépet ahhoz, hogy pontos hibamegállapítást tudjak tenni. Ezért ha úgy gondolja, hogy mosogatógép szerelőre bízza a javítást, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

 183. Üdvözlöm!

  Van egy Whirlpool mosogatógépem. Bekapcsoljuk vízet magába szívja és elkezd mosni kb fél percig és leáll és leengedi a vízet… mi lehet a baj?

  • Tiszteletem!
   Kellene tudnom, hogy melyik típusú gépről van szó, de elképzelhető, hogy a keringető szivattyúval van probléma. Pontos hibamegállapítást csak a helyszínen tudok tenni. Kérem. egyeztessünk időpontot, ha mosogatógép szerelőre bízná a javítást!

 184. Tisztelt Varga Úr!
  Samsung Diamond típusú előltöltős mosógépem van. Pár napja lett bekötve a konyhában. Amikor a csapból vizet eresztek a mosogatóba a mosógépben is áll a víz. Dugulás elhárítás a mai napon megtörtént. Mi lehet a hiba oka?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Tisztelt Tímea!
   Mivel elvileg dugulás nincs, az Ön által leírt probléma azért jelentkezik, mert a mosogató szifon, mosógép bekötő csonkja túl alacsonyan van a fali bekötéshez képest, vagy lefelé áll a csonk amire a mosógép csöve van csatlakoztatva. Azt a bekötő csonkot amire a mosógép kifolyó csöve van dugva, felfelé kellene állítani ha lehet. Valamint a mosógép kifolyó csövén, a bekötő csonktól felfelé vezető ívet kell csinálni, hogy ne folyhasson visszafelé a víz a mosógépbe, amikor a mosogató tálcába vizet enged. Ha mindezek után is visszafolyik a víz a mosógépbe, akkor a lefolyó még mindíg el van dugulva.

 185. jóestét! Van egy Bosch maxx6 wae281yo típusú automata mosógépem. A szivattyút kitisztítottuk és még utána se akar egyedül szivattyúzni. Bele fújunk a csőbe, kis segítséggel majd elindul, centrizik és minden programot elvegez, de a szivattyúval olyan hangot ad mintha törne valamit. Ha belefújunk akkor hejre áll. Nagyon sok vizkővet ereszt ki a vizzel. Kérem segítsen mi a teendőm, és menyibe kerül az alkatrész ha rossz lenne? Köszönöm addig is.

  • Üdvözlöm!
   Valószínűnek tartom, hogy az ürítő szivattyút cserélni kell, hacsak nincs valami idegen tárgy a szivattyúházban. Látnom kell a mosógépet ahhoz, hogy pontosat tudjak mondani, ezért ha szeretné megnézetni a mosógépet egy mosógép szerelővel, akkor kérem beszéljünk meg egy időpontot telefonon! A munkadíjakról részletesen olvashat az árak oldalon.

 186. Tisztelt Antal!

  Egy Siemens elöltöltős mosógépről lenne szó, 12 éve dolgozik folyamatosan. Legutóbb nagyon el kezdett mozogni, rángatni. Vízszintben van. A lengéscsillapítóra gyanakszunk. Jól gondoljuk-e, ill. érdemes még javítani?

  Köszönöm

  • Tisztelt Zsolt!
   Lehet a lengéscsillapítókkal is probléma, amiket cserélni kell. Az Ön által leírt jelenséget az is okozhatja, – ha kevés ruha van a dobban – hogy nem megfelelően oszlik el a súly a forgódobon belül. Biztosat csak a helyszínen tudok mondani, ezért ha mosógép szerelőre lenne szüksége, akkor kérem hívjon telefonon, hogy meg tudjunk beszélni egy időpontot a kiszálláshoz!

 187. Jó napot!
  Mosógépem (felül nyitós) tárcsája rossz helyen nyílt ki és így most nem tudom kinyitni mert meg akad ahogy át akarom fordítani. Meg lehet valahogy oldani hogy át tudjam fordítani?

  • Jó napot!
   Valószínűleg a ruhák, illetve a mosógép dobjának ajtaja beleakadt a fűtőtestbe, ami az üst alján van elhelyezve. Ezért nem tudja megforgatni a dobot. Valószínűleg ki kell szerelni a mosógépből a fűtőtestet annak érdekében, hogy meg lehessen forgatni a dobot. Ha mosógép szerelőre bízná a dolgot, akkor kérem keressen meg telefonon!

 188. Szép jónapot kívánok!
  Tanácsot szeretnék kérni, egy Whirlpool AWO/D 45135 typ. mosogéphez. A tünet amit produkál a következő: Néha nem hajlandó centrifugálni. A szürőket kitisztítottam, a kifolyó gomi golyónál is. Egyébként szépen csendben teszi a dolgát, nem zörög nem csapágyas, csak néha meg makacsolja magát. A feleségem szokott egy két inget, vagy pár zoknit kis gatyát csak centrifugálni, de néha nem hajlandó, csak forgat ide-oda, szivatyuzik, majd leáll, és kezdi elöröl,csak nem pörög fel.
  Tanácsát elöre is köszönöm.

  • Üdvözlöm!
   A problémát az okozza, hogy nem megfelelően rendeződik el a ruha a forgódobban, és így kiegyenlítetlen a súly eloszlás. Ezért nem pörgeti fel a mosógép a centrifugát, főleg ha magas fordulatra van állítva. Javaslom, hogy vagy több, vagy kevesebb ruhát tegyenek bele, de inkább többet. Ha az elektronika megfelelőnek érzi a motor áramfelvételét (kiegyensúlyozott a forgódob) akkor fel fog pörögni.

 189. Tisztelt Varga Antal! Van egy bosch gáztűzhelyem, a sütő része villanyos. A tűzhely 5 évig állt vidéki házunkban. Nem rég lett felhozva pestre, szerelővel bekötettve. Az első sütés végén levágta az áramot. Azt hittük hosszabíto hiba, vettünk egy újjat. A második sütésnél már indítás után egyből levágta, így inkább áramtalanítottuk. Mi lehet a probléma? Válaszát előre is köszönöm.

  • Tisztelt Szabina!
   Lehet valamelyik fűtőtest zárlatos, de akár a belső világítás izzója is okozhatja az Ön által leírtakat. Ha szeretné megnézetni a készüléket egy sütő szerelővel, akkor kérem keressen meg telefonon, időpont egyeztetés miatt!

 190. Tisztelt Antal!

  Új házba költöztünk, ahol a beépített mosógatógép alján kb. 7 cm víz áll. Kérdésem az lenne, hogy ez normális? A gép típusa: Miele de luxe g 542.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdv.,
  László

  • Tisztelt László!
   Ha nem megy végig a program e-miatt, vagy ha nem használják, és úgy kerül bele a víz, akkor semmiképp nem normális, hogy áll benne a víz. Több ok is eszembe jut, vagy el van dugulva valahol az ürítési rendszer, esetleg a mosogató tálcából folyik vissza a víz a mosogatógépbe, de lehet a víz beeresztő mágnesszelep is hibás, bár az Miele gépeknél ritkán fordul elő. Pontosat a helyszínen tudnék mondani, ezért ha mosogatógép szerelőre bízná a dolgot, akkor kérem, hogy egyeztessünk időpontot telefonon, amikor meg tudom nézni a készüléket.

 191. Tisztelt Varga Antal Úr!

  Egy whirlpool awg 650-es felültöltős mosógépem van. A probléma a következő, bekapcsoláskor hallható, hogy elkezdi a víz feltöltést, viszont ezzel párhuzamosan nem kezd el forogni a dob, csak egy halk zúgó hangot hallat. Nem vártam meg, hogy vált-e a program, nehogy baja legyen, de valószínű ez nem történne meg. Viszont ha magam manuálisan tekerek a programon, és elléptetem a öblítő programig, akkor beindul a dob forgása, sőt ki is centrifugáz. Tehát a motorral és a dobbal nem lehet gond. A vizet is kinyomja. A fűtőszál nem működik,bár nem hiszem, hogy rossz , mert a program be sem kapcsolja azt. Az biztos hogy a vizet nem fűti fel. Mit tanácsolna, mi lehet a gond?

  Üdvözlettel

  • Tisztelt József!
   Hallanom kellene azt a zúgást, hogy meg tudjam mondani mi okozza. Lehet hogy a víz beeresztő szelep hangját hallja, ami normális, vagy a program kapcsoló szinkron motorját, de azzal sincs gond. Ha jól emlékszem, akkor ez a típus nem is kezdi el forgatni a dobot addig, amig fel nem vette a teljes vízmennyiséget. Hagyja kicsit tovább menni a programot! Ha szeretne mosógép szerelőt kihívni a készülékhez, akkor kérem hívjon telefonon!

 192. Üdv. Felül töltős Whirlpool mosogépem alsó nagy szűrő kicsavarása után a bejövő csőbe ujjamat bedugom érezni lehet ,hogy egy gumi darab van kipiszkálni nem tudom a mosógép pedig mindig le áll . kérdésem az lenne .hogy lehet kivenni a csöböl mert ott egy hajlat van ujjammal érzem de nem jön ki. Segítségét köszönve . István.

 193. Tisztelt Varga Úr!
  Néhány napja elzárták nálunk a vizet, a mosogatógép (OD-007) működése közben. Amikor újra volt víz, a gép elindult, és megcsinálta a programot. Viszont történhetett vele valami, mert azóta indításkor, vagy egy következő ürítésnél leragad, és nem vesz vizet, csak szivattyúz. Amikor a szűrőt kitakarítottam, akkor egyszer végigment, de azóta megint elakad.
  Mihez kezdjek?
  Vátom válaszát!

  • Tisztelt morgusz!
   A vízszint szabályzási rendszerben lehet dugulás, esetleg az elárasztás védelmi kapcsoló is lehet aktív, de pontosabbat csak a helyszínen tudnék mondani. Esetleg próbálja meg hátrafelé megdönteni a mosogatógépet, hátha kifolyik az alsó tálcájából egy kis víz, és utána menni fog. Ha nem boldogul, illetve a hiba továbbra is fennáll, és mosogatógép szerelőre bízná a javítást, akkor kérem telefonáljon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni!

 194. Samsung F1045A(V/S/C) típusú mosógépem végig megy a programon az utolsó centrifugálás előtt viszont megáll és furcsa búgó hangja van, onnan viszont már nem megy tovább, ettől a ponttól a vizet sem löki ki magából. Ez csak itt az utolsó fázisnál van, addig a szivattyú és a centrifuga is kifogástalanul működik. (kb. 8-9 perc a befejezésig). Mi okozhatja ezt és érdemes-e javíttatni? A kijelzőn semmilyen hibaüzenet sem jelenik meg.

  • Ha a kifolyócső a falba van bekötve, akkor először azt érdemes lehúzni, és beletartani pl. a mosdóba. Ha úgy sem ürül ki a víz a mosógépből, akkor ellenőrizni kell, hogy a mosógép szűrője nincs-e eltömődve, esetleg van-e a szűrőházban valamilyen idegen tárgy, pl. pénz, hajcsatt, stb. Ha mindezek nem hoznak eredményt, akkor lehet az ürítő szivattyúval, vagy akár más alkatrésszel is probléma. Ha mosógép szerelővel végeztetné el a javítást, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

 195. Üdvözlöm! Nem régiben vásárolt Fagor mosógép ajtajában megáll a kosz és a mosópor, a régiben soha. Vízmértékkel megmértük és szintbe állítottuk. és így is megáll.

  • Tiszteletem!
   Kicsit kevés az információ, de feltételezem, hogy felültöltős gépről van szó, aminek a mosószer adagolójában benne marad a mosópor, és fekete elszíneződés jelent meg az öblítőszer rekeszben. Ha a feltételezésem helyes, akkor a mosópor azért maradhat a rekeszben, mert gyenge a víznyomás, vagy a vízvető nem pontosan oda spricceli a vizet, ahova kellene. A feketeséget pedig az öblítőszer penészesedése okozza. Ez utóbbit csak a rekesz tisztításával lehet megszüntetni, előbbiről pedig csak a helyszínen tudnék többet mondani. Ha szeretné megnézetni a mosógépet egy mosógép szerelővel, akkor kérem keressen meg telefonon!

 196. Üdv. Fagor villanytűzhelyünk van és pici lyukak vannak a sütő aljában(látszik,hogy izzik a fűtőszál) mi lehet ennek az oka?

  • Üdvözlöm!
   Ha a lyukak nem tűnnek gyárinak, akkor valószínűleg átégett (elhasználódott) a sütő kamra alsó lemeze. A kamra cseréjével lehetne orvosolni a dolgot, de az nem lenne gazdaságos. Esetleg tegyen egy lapos tepsit, vagy megfelelő méretű vaslemezt a kamra aljába, így megakadályozhatja, hogy a sütés, vagy a tisztítás során bármilyen folyadék ráfolyjon az alsó fűtőtestre, ami egyrészt büdős füstöt okoz, másrészt gyúlékony is lehet.

 197. Tisztelt Varga Antal!

  Van egy Indesit WE105X típusú mosógépem. Bekapcsolás és a program beállítása után nem indul el a program. Érdeklődni szeretnék, hogy mi lehet a hiba oka?
  Üdvözlettel: Mezeiné Németh Ágnes

  • Tisztelt Mezeiné Németh Ágnes!
   Az Ön által leírt jelenséget okozhatja a „start” gomb hibája, de lehet még ajtókapcsoló, vagy akár vezérlő elektronika hiba is. Persze egy hibás csatlakozó is lehet a probléma forrása, de biztosat csak akkor tudok mondani, ha a helyszínen láttam a mosógépet. Ha szeretné mosógép szerelőre bízni a hiba megállapítását, illetve annak javítását, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

 198. Tisztelt Varga Antal Úr!

  Van nekünk egy AEG Lavamat 47080 automata mosógépünk és egy olyan probléma van vele, hogy az öblítő folyadék nem használódik fel, hanem benne marad a mosás végéig. Nem jön ki belőle!
  Mit lehet vele tenni?

  Köszönettel és Üdvözlettel:
  Zilahi Gerald

  • Tisztelt Zilahi úr!
   Szerintem a vízsugár nem jut az öblítőszer adagoló rekeszbe, de az is előfordulhat, hogy el van tömődve az adagoló. Először azt javaslom, hogy vegye le az egész mosószer adagolót az ajtóról, és alaposan tisztítsa meg. Javaslom, hogy a tisztítást egy áztatás előzze meg. Ha nem oldódik meg a probléma, és mosógép szerelőre lenne szüksége, akkor kérem hívjon telefonon, hogy tudjunk egyeztetni időpontot egy kiszálláshoz!

 199. Tisztelt Varga Antal Úr!

  Tavaly novemberben vásároltunk egy Whirlpool ACM800/NE 3 zónás indukciós beépíthető főzőlapot. Mostanáig kitűnően működött. Ma a közepes zóna 7-es, a nagy zóna 5-ös fokozaton ment, mikor egy „pukkanás” után a kicsi (ami nem is volt bekapcsolva) és a közepes zónán villogni kezdett egy „F01” hibakód. (a nagy zóna 5-ös fokozaton zavartalanul továbbra is működött, működik.) A használati utasitásban leírtak szerint áramtalanitás, újrakapcsolás után a kicsi és a közepes zónán most már „F07” hibakód villog, változás semmi, a nagy zóna működik csak. Bár még garanciális, de nagyon körülményes lenne a garancia érvényesitése. Ezért érdeklödnék, hogy Ön szerint nagy lehet-e a baj, mert lehet, hogy inkább Önökkel javíttatnám.
  Várom válaszát. Üdvözlettel: Tóth László

  • Tisztelt Varga Úr!

   Érdeklődnék, hogy az én kérdésemre miért nem jön válasz?
   Üdv Tóth László

   • Tisztelt Tóth László!
    Elnézését kérem, elkerülte a figyelmemet az Ön kérdése, de most pótolom a válaszadást.
    Lényegében mindkét hibakódot ugyanaz a hiba okozza, pontosabban a vezérlő egységen történt zárlat. Ezt az alkatrészt ugyan ki lehet cserélni, de igen magas, 109.000 forintos ára miatt nem tartom gazdaságosnak. Ha mégis úgy dönt, hogy szeretné megrendelni a javítást, akkor kérem keressen meg telefonon!

    • Köszönöm válaszát, akkor nem hiszem , hogy emellett döntök, hiszen 90-95000-ért már újat lehet kapni.
     Üdv T. L.

 200. Kedves Toni!

  Kerlek segits nekem az elektra bregenz wa2240-es mosogepemmel kapcsolatban. Tokeletesen mukodott meg az elozo hetig. Hiba jelenseg: A programkapcsolo vilagitasa nem megfeleloen mukodik ha tekerem, vagy ha alphelyzetben van (nem mindig vilagit). Ha elinditom a mosast nem tortenik semmi. A visszajelzo lampa vilagit es kesz. A viz ra van adva, aram van, a lefolyo resz kivan tisztitva. Megcsinaltam a kovetkezo ujrainditast rajta, ami a programkapcsolo vilagitasat rendbe is rakta: Forgasd a programkapcsolót centrifuga állásba. Nyomd le a „play”gombot és tartsd nyomva. Kapcsold ki a készüléket. Kapcsold be a gépet. Tartsd nyomva a „play”gombot amíg nem kezd el villogni. Gombot elengeded,és a gép újraindul. A gep sajnos ezek utan sem indul el. Egy kattanast sem lehet hallani. Kerlek, ha tudsz valami infot a problemammal kapcsolatban, oszd meg velem. Koszonettel: Krisztián

  • Kedves Krisz!
   Elsőre az ajtó kapcsoló, vagy a vezérlő elektronika hibájára gondolok, de látnom kellene a mosógépet, hogy pontosabban meg tudjam állapítani a hiba okát. Elektra Bregenz márkával ugyan nem foglalkozom, de ha gondolod meg tudom nézni. Kérlek keress meg telefonon, az időpont egyeztetése miatt!

 201. Tisztelt Varga Antal Úr!

  1 hónapja vásároltunk a párommal egy használt Whirlpool előltöltős mosógépet. 4-5 mosás teljesen jól lement, aztán valamiért a centrifuga nem pörgött fel. 200-300-as fordulatnál nem megy gyorsabban, állandóan csak szivattyúzza kifelé a vizet. Néha jól működik a centrifuga, de általában nem pörög fel, véletlenszerűen működik. Kicseréltük a programválasztó, tekerős gombot, ami ki volt kopva. Leellenőriztük a szennyvíz kivezető csövet, nem találtunk benne semmit. A mosógép vízszintben van. Van esetleg még olyan lehetőség, amit egy hozzá nem értő is meg tud nézni, vagy elkerülhetetlen a szakember? Vagy túl kevés ruhát mosok egyszerre, ahogy az Ön egyik levelében olvastam? Megtisztelő válaszát köszönöm! Ágnes.

  • Tisztelt Szászi Ágnes!
   Könnyen előfordulhat, hogy az Ön esetében is az a helyzet, hogy nem tud megfelelően kiegyensúlyozódni a dob. Ha kényelmesen tele van a mosógép ruhával, akkor könnyebben szét tud oszlani a súly. Amit tudok még javasolni, hogy próbálja meg alacsonyabb fordulatszámon a centrifugát. Ha nem boldogul, és szeretne kihívni egy mosógép szerelőt a készülékhez, akkor kérem hívjon telefonon!

 202. Kedves Antal!
  Köszönöm válaszát! Az történt, hogy alapos takarítás és ecetes átmosás után, az X-edik próbálgatásra elindult a gép és a program. Azóta gyönyörűen működik.
  Köszönöm segítő szándékát!
  Üdvözlettel:
  Gábor

 203. Kedves Varga Úr!
  Mosogatógépünk (OD-007) néhány napja csak véletlenszerűen vesz vizet. Vagy a program indulásakor, vagy egy közbenső ürítéskor marad leürítés módban (a szivattyú nem áll le.) Lehet összefüggés egy közelmúltbeli működés közbeni központi vízhiánnyal? Azóta a próbálgatás közben egyik hőkorlátozó is elégett. Lehet, hogy ha azt kicserélem megjavul? A szivattyú teljesen leüríti a vizet, szerintem a szintérzékelők sincsenek eldugulva.
  Várom válaszát!

  • Kedves morgusz.
   Mint az előző válaszomban is írtam, szerintem a vízszint szabályzással lesz gond, de kérem ne várja el, hogy ezen a fórumon keresztül meg tudjam javítani a mosogatógépet. A helyszínen tudok pontos hibamegállapítást, illetve javítást végezni.

 204. Üdvözlöm!

  Hét végén kaptam Ausztriából egy Miele T357k tipusú szárítógépet. A gond az, hogy a program-kijelző órája nem pörög, így azt sem tudom, hogy a program azért megy-e. A dob az időnként forog, időnként megáll. Mivel még sosem volt szárítógépem, nem tudom, ez így normális-e.
  A másik nagy gondom, hogy nem találok hozzá sehol sem használati, sem szerelési utasítást, így szó szerint semmit nem tudok a gépről a típusán kívül. Viszont egy olasz oldalon találtam utalást rá, hogy „vízhűtéses”. Ez azt jelentené, hogy vizet kell rákötni, vagy a saját „kondenzációs” vizet használja ehhez?
  Tudnának nekem ebben segíteni?

  Köszönettel:
  Ildikó

  • Tiszteletem!
   Sokat nem tudok a szárító gépekről, mert azok javításával nem foglalkozom. Úgy tudom, hogy minden ilyen készüléket rá kell kötni a vízhálózatra ugyanúgy mint a mosógépeket. Valószínűnek tartom, hogy azért nem lép tovább a program, mert nem tud vizet felvenni a hálózatról. Használati utmutatót esetleg a Miele magyarország-tól tud kérni.

 205. Tisztelt Varga Úr!
  Tegnap megadta magát Whirlpool EUT800-as mosógépem. Semmit sem csinál. Programra állítom, elindul, majd kigyullad az összes lámpája, és kész. Mindent megnéztem rajta. Szűrő, kifolyó, vízbeszívó, dob alatti rész, de semmi. Hozzáteszem kb2 hete az indítógomb kicsit féloldalasan bement. Eddíg viszont működött. Kérdezném, nagy baj lehet, vagy az ön távsegítségével orvosolható a dolog.
  Várom válaszát.
  Köszönettel-Teca

  • Tisztelt Geiger Teréz!
   Az indítógomb beragadása okozhatja az Ön által leírtakat, ott kellene lennem ahhoz, hogy biztosat tudjak mondani. Kérem egyeztessünk időpontot telefonon, ha szeretné megnézetni a mosógépet!

 206. Kedves Antal!
  12 éves felültöltős Zanussi mosógépem az utóbbi hónapokban többször is elmulasztotta kicentrifugázni a ruhákat. Ilyenkor a centri programot újra kellett indítanom, előfordult, hogy 3-4. nekifutásra fejezte csak be a programot.
  Tegnap délután végképp feladta, azóta sem sikerült sem leszivattyúzni a vizet, sem kicentrifugáznia.
  Ön szerint javítható problémáról van szó? Érdemes szerelőt hívnom hozzá, vagy kezdjek új mosógép után nézni?
  Segítségét köszönöm,
  Sebők Erika

  • Kedves Erika!
   Mielőtt kidobja a készüléket, ellenőrizze, hogy nincs-e eltömődve a szűrő, ami a mosógép elején, alul található. Valamint hogyha a kifolyó cső falba van bekötve, akkor azt is érdemes levenni onnan, és a mosdóba, kádba tartva megnézni, hogy úgy ki ürül-e a víz a gépből. Ha igen, akkor a fali szifon van eldugulva. Ha mindezek nem hoznak eredményt, és szeretné mosógép szerelőre bízni a továbbiakat, akkor kérem hívjon telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni!

   • Kedves Antal!
    Nagyon köszönöm a javaslatát/segítségét, a szűrőt sikerült kitisztítanom, azóta problémamentesen működik a mosógép! Remélem, ez még sokáig így marad.
    Köszönettel: Sebők Erika

 207. Indesit mosógépünkön minden kijelző villog és nem indul. Eddig kb. 5 perc után megszünt ez a jelenség és elindult, de most már végleg megadta magát. Mi lehet a baja és érdemes-e javitani ?

  • Szinte biztos, hogy a vezérlő elektronikát kell cserélni, az alapján amit leírt. Ennek teljes költsége harmincötezer forint körül van. Ha szeretné megrendelni a mosógép javítást, akkor kérem hívjon telefonon!

 208. Tisztelt Antal.

  Érdeklődnék.Két és fél éve vásároltunk egy Zanussi indukciós főzőlapot……nem mindennapos használat ellenére felmondta a szolgálatot…se kép se hang nem lehet bekapcsolni.Elég bosszantó mert alig használtuk…szerelő meg se nézte nagyon rögvest rámondta hogy panelcsere kell mert biztos az a baja..31000ft+áfa+szerelési díj!Kicsit elképedtem….Direkt gyártják ezeket ilyen „rövid”élettartamúra?!Vagy más probléma lehet?! Köszönöm előre is.

  • Tisztelt Zsolt!
   Sajnos sok esetben előfordul, hogy nem megfelelően építik be ezeket a készülékeket, és ezér hamar tönkre mennek. Indukciós főzőlapnál biztosítani kell a szellőzést, erről részletes tájékoztatást talál a beszerelési útmutatóban az aki beépíti a gépet. Egyébként szerintem azért még érdemes lenne megnézetni egy főzőlap szerelővel, mert az is lehet, hogy csak nem kap rendesen áramot a készülék.

 209. Hello!
  Nekem van egy CANDY CDP 4609 tipusu mosogatogépem, volt nálam a márka szervizbol egy szerelő… meg állapitotta a hibát hogy az a készulek hibásodott meg ami melegiti a vizet, fütőszal vagy fütő betét nem tudom a pontos nevét, nos ez a szerviz 2 honapja várat h beszerelik a csere alkatreszet, garanciális a készülék még, már meguntam várni rájuk és szeretnék venni ijen alkatrészt 10.000 ftbol megusznám? és be tudná a férjem szerelni könnyen? nehéz-e igazábol ez lenne a kérdésem, mert a szerelő mondta h kb 20.000 ft lnene szereléssel ez ha nem lenne garanciális

  • Hello! Ismerjük egymást?
   Az alkatrészt meg tudja vásárolni a Candy szervizben, ők meg tudják mondani az árát is. Hogy kinek mi a könnyű a beszerelést illetően, az meglehetősen relatív. Ha esetleg nem sikerül, és mégis mosogatógép szerelő szakemberre bízná a dolgot, akkor kérem hívjon telefonon!

 210. Üdvözlöm!
  Van egy whirlpool awe 7109-es mosógépünk, ami most érdekes dolgokat művel. Eddig a digitális számláló szépen számolt vissza, most ki be kapcsol és néha halad 1 percet. Aztán a gyors mosásnál, ha elér a végére 1 percnél megáll és tovább nem megy. Ez lenne a centrifuga fázis és a víz leeresztés. Ezen az 1 percen akár órákig is elvan és ki-be kapcsol erőlködik, hogy induljon a centri, aztán megáll, majd újra próbálja.
  Próbáltam a csak centrifugát is, de hasonlóan jártam, mint itt csak még az utolsó percig sem jutott el.
  Szűrő tiszta, a víz elvezető csőből normálisan folyik a víz, ha leeresztem manuálisan.
  MI lehet a hiba oka? Előre is köszönöm!

  • Tiszteletem!
   Ha sem a szűrő dugulást jelző, sem a szerviz kulcs led nem gyullad ki, akkor valószínűleg elektronika hibával állunk szemben, de mindenképpen látnom kell a gépet, hogy biztosat tudjak állítani. Ha gondolja, szívesen megnézem a készüléket. Kérem hívjon telefonon, ha szeretne időpontot egyeztetni!

 211. Kedves Antal!

  candy FPP609/x típusú elektromos beépített sütő kijelzőjén felváltva villog a stop felirat és a pontos idő. (tegnap este még működött) Sajnos semmilyen gomb megnyomásával (érintő képernyős) nem tudok változtatni rajta. A leírásában sem találtam erre vonatkozó információt. Ezen kívül sem a funkció gomb, sem a hőfokot beállító tekerős gomb nem működik. Pontosabban hiába tekerem el őket, nem kapcsol be a sütő.
  Válaszát előre is nagyon köszönöm!
  Varga Nikolett

  • Kedves Nikolett!
   Így látatlanban azt mondanám, hogy áramszünet volt éjszaka, és kinullázódott az órája. A +/- gombokkal próbálja meg állítani a pontos időt, hogy ne villogjon a kijelzőn a szám. De lehet kezelő panel, vagy óra hibás is a gép, pontosat akkor tudok mondani, ha ott vagyok a sütőnél. Kérem keressen meg telefonon, ha szeretne időpontot egyeztetni!

 212. Üdvözlöm!
  Van egy 10 éves Whirpool előltöltős mosógépem.
  Eddig kifogástalanul működött és sajnos valószínűleg most az én hibámból történt vele valami. Az ajtóhoz a szigetelést biztosító gumihoz (remélem érthetően írom) belóghatott egy ruhadarab amit teljesen betekert, gyakorlatilag alig tudtam kiszedni….azóta a gépnek a hangja a régi de nem forog a dob.Mit tettem?Mi történt vele?Mennyi lenne a szerelése?
  Köszönöm válaszát,
  Adrienn

  • Tisztelt Adrienn!
   Szerintem leesett, vagy elszakadt az ékszíj, ami a dob hajtásához szükséges. Jó esetben csak vissza kell tenni a helyére, de ha elszakadt akkor cserélni kell. Kérem hívjon telefonon, ha mosógép szerelőre bízná a javítást!

 213. Üdvözlöm!

  Járt nálam, nagyon korrekten járt el, de sajnos nekem nem érte volna meg a mosógép (Simens iq1631) javítása, ő sem javasolta. Vezérlőpanel elégett benne :(. Vásároltam egy Bosch WAE24469By mosógépet. Már 5-6 adagot mostam vele, volt olyan,hogy a hab a program lejártakor is ott volt az ablakon. Ez a kisebb jelenség. Ami a nagyobb gondom: A cenrifugálásnál úgy sivít,mint,amikor egy kismalacot vágóhídra visznek. Kérdésem,hogy ez normális e vagy cseréltessem ki? (még benne vagyok a 72 órás cserében) Ha a cserét javasolja, hogyan jellemezzem a hibát?
  Üdvözlettel: Erzsébet.

  • Tiszteletem!
   A „visító” hangot szerintem a motor adja, mert amig az új szénkefe nem kopik be, addíg hangosabb lesz, de később halkulni fog valamelyest. A habzás lehet a használt mosószertől is.

 214. Kedves Varga Úr!

  Egy Gorenje GSU 651 mosogatógéppel kapcsolatban van problémám, hátha tud segíteni a hiba azonosításában. A forgókapcsolóval rendelkezik a gép és különböző pontokon lehet elindítani a gépet. A 3-mas programnál szoktuk indítani, de most bizonyos pontokon megáll a program és nem megy tovább. Közben is ad ki hangot a gép, de nem túl jót. Kézi tovább lökésre megy a dolog, de a végén a víz nem távozik a gépből. Milyen alkatrész mehetett tönkre? Érdemes javítani?

  köszönettel,

  András

  • Kedves András!
   Az alapján amit leírt, szerintem az ürítő szivattyúval lehet valami gond, vagy bekerült valamilyen idegen tárgy a szivattyú házba, és ez akadályozza a működést. Biztosat a helyszínen tudok mondani. Ha szeretné mosogatógép szerelőre bízni a hiba pontos megállapítását, és javítást, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

 215. SZia! Van egy Whirlpool awm 815 tipusú elöltőltős mosógépem, és az a gondom vele, hogy csak a sokadik ajtócsukásrsa indul el. Mi lehet a gond? Válaszodat előre is köszönöm! Üdv

  • Hello!
   Így látatlanban azt gondolom, hogy az elektromos ajtóretesz hibás, de biztosat akkor tudok mondani, ha ott vagyok a gépnél.

 216. Üdvözlöm! Szeretnék segítséget kérni . Whirlpool 6.érzék teljesen beépíthető mosogatógép , az ajtó felső élén integrált kapcsolókkal (ADG 9836/1 ) Pár napja F3 hibával küzdök , ha jól érzékelem nem meleg a víz,és meg is áll sípolva a program . Mi lehet a gond? Érdemes javítani ? 6-7 éves a gép. Köszönettel,üdv Zoli

  • Tiszteletem!
   Az F3 fűtési hibát jelent. Ennek több oka is lehet, pl. fűtés vezérlési, vagy fűtőtest hiba, de lehet a keringető szivattyú is, vagy akár egy szakadt vezeték, vagy egy elégett csatlakozó. Akkor tudok pontosat mondani, ha ott vagyok a gépnél. Ha helyszíni niba megállapítást szeretne kérni, illetve a javítást szeretné mosogatógép szerelővel elvégeztetni, akkor kérem keressen meg telefonon!

 217. Tisztelt Varga Antal Úr
  Zanussí ZWF 1000M tip. mosógépem az alábbi hibákat produkálta: Ruhák betöltése és a program kiválasztása után az indítást követően a gép rendben elindult. A víz töltődött, majd a dob forogni kezdett, 30-60 másod perccel utána azonban leállt és az összes led kialudt, mintha áramtalanítottuk volna. Ezután pár perccel próbáltuk újra indítani, a led-ek bekapcsolódtak ugyan, de a dob el sem indult,és 5-10 másodperc után a led-ek is kialudtak, mintha áramtalanítottunk volna. Tisztelettel kérem a hibajelenség okainak feltárását, ha lehet.
  Üdvözlettel: Polnik Zoltán

  • Tisztelt Polnik Zoltán!
   Gyanítom, hogy a vezérlő elektronika lehet hibás, de látnom kell a készüléket, hogy pontosat tudjak mondani. Javaslom, egyeztessünk telefonon egy időpontot a helyszíni hibamegállapításhoz!

   • Tisztelt Varga úr!

    Nem Pest megyei vagyok, így személyes megtekintés nem lehetséges. Feltételezését is figyelembe véve új készülék vásárlása mellett döntöttünk.

    Válaszát megköszönöm: Zoltán

 218. Üdv ! Van egy Zanussi TL 803 V mosógépünk és azt vettük észre, hogy – bár a mosási program végigmegy – nem melegíti a vizet.
  A fűtőszálra rámértem, az rendben van és a termosztát is kapcsol. De már a termosztátig sem jut el a 230V. Mi lehet a gond ?

 219. Tisztelt Varga Ur!
  Van egy Beko WM5 100W tipusu eloltoltos mosogepunk. Mosas kozben nem lepett tovabb a program. Az oblitot elhasznalta es folyamatosan mosott. Megprobaltam a reset-et, de nem segitett, sot azota meg sem mozdul. A viz es a ruhak a gepben ragadtak es csak egy halk zugas hallatszik, ami gombnyomasra – a nyomas pillanataig – megszakad, majd ujra hallhato. A leereszto csovon nem tudjuk leengedni a vizet, mert az teljesen be van epitve (a lakast kulfoldon bereljuk).
  Tudna esetleg valami tanacsot, vagy megoldast javasolni igy latatlanban?
  Koszonom

  • Tisztelt Barbara!
   Ellenőrizze a mosógép szűrőjét, amit a jobb also sarokban lévő kis ajtó mögött talál. Valamint ha kinn van a szűrő, akkor nézzen be a szűrő házba is, ahol láthatja az ürítő szivattyú lapátjait, oda is be szokott akadni mindenféle nem oda való tárgy.

 220. Üdvözlöm!

  Indesit wilt 106 típusú mosógépem hibájának oka érdekelne engem. A hiba jelensége, hogy a mosás elindításánál a mosó program szépen lemegy, majd elindul az öblítés előtti centrifugálás, mely nem áll le, csak kikapcsoláskor, ez a jelenség minden centrifugálási fázisnál jelentkezik. Mi lehet ennek az oka?

  • Tiszteletem!
   Szerintem fűtőtest, vagy vezérlő elektronika hiba lehet, de biztosat csak akkor tudnék mondani, szétszedtem a mosógépet.

 221. Kedves Varga Antal!
  Pelgrim PM 424 K1 kombi sütőről lenne szó. A sütőt szerettem volna bekapcsolni, de nem melegedett. A férjem is próbálta bekapcsolni, ide-oda óvatosan tekergette a hőfokszabályzó gombot. Egy adott ponton bekapcsolt, de tovább tekerve pukkant egyet és kis füst szállt fel a kapcsoló sor mögül. A leírtak alapján meg tudná mondani, hogy érdemes javítani, van hozzá alkatrész, kb mennyibe kerülne a javítás, mert nagyon jó kis sütő, nem válnék meg tőle.
  Üdvözlettel: Nagy Gizella

  • Kedves Nagy Gizella!
   Szerintem a sütő választó kapcsolót kell cserélni, de ott kell lennem, hogy biztosat tudjak állítani. Kérem keressen meg telefonon, hogy tudjunk egyeztetni!

 222. Másfél éve használom a Hauser típusú indukciós rezsómat. Ma mintha pukkant volna egy picit. Bekapcsolom, rögtön kikapcsol. A jelzőszámok működnek. Kíméletesen használtam eddig, nem túl magas hőmérsékleten. Mi lehet a baj, érdemes-e egyáltalán a javításán gondolkodni? Sokat nem költenék rá.
  Köszönöm a választ

  • Feltételezem, hogy egy lapos főzőlapról van szó. Ha igen, akkor szerintem gazdaságosabb egy újat venni kb. 10.000 forintért.

 223. Tisztelt Varga Antal! whirlpool AWO/D 43139 típusú mosógépünk bekapcsoláskor nem jelez a kíjelző semmit, olyan mintha nem kapna áramot. Biztosítékot nem találtam. Áramot biztos hogy kap mert a hálózati kábelt a gép hátulján leellenőriztem.Kérem adjon tanácsot hogy van-e biztosíték és hol találom? Segítségét Köszönöm.

 224. Tisztelt Varga Antal! Válaszát Köszönöm. A mosógépet Magyarországon vettük kb 3,5-4 êve de 3 êve külföldre költöztünk így sajnos nem áll módunkban Önt a javítással megbízni. Maradok Tisztelettel jó munkát és egészséget. Nagy János

 225. Kedves Varga Antal!
  Whirlpool MT245 mikrohullámú sütőm 35 másodperc melegítés után kiírja,hogy plate és nem melegít tovább. Ha újra rányomok a start gombra újra indul, de ugyanúgy csak 35 másodpercig. Fél nappal ezelőtt egy pohár vizet sikerült úgy felforralnom, hogy kirobbant a pohárból, így az aljában is állt egy ujnyi víz. Javítható vagy esetleg elmúlik magától is vagy inkább használjam így amíg tudom? Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel : Bedzsó Anita

  • Kedves Bedzsó Anita!
   Szerintem a forgó tányérral, pontosabban az azt forgató motorral van probléma. Ha víz folyt bele, akkor talán megjavul ha kiszárad, de azért ezt egyáltalán ne vegye biztosra. Sőt akár a vezérlő elektronikán is okozhatott zárlatot a motorba került víz. A helyszínen tudnék pontosat mondani.

 226. Üdvözlöm!
  Segítséget szeretnék kérni két problémás háztartási gépünkkel kapcsolatban. Az egyik egy Siemens elöltöltős mosógép.Kb 15 éves szépen mos ,a programok lemennek rendesen de mire lejár a gép mindig víz áll alatta. Szűrő üres,takarítva van.
  A másik egy Teka FGA 820-as gázsütő kb 5 éves. Van hogy ajtó bezárás után rögtön , van hogy 10 perc után de olyan is van hogy csak 1-2 óra után kapcsol le sütés közben. Nagyon bosszantó, folyamatosan figyelnem kell hogy lekapcsol e sütés közben és ha lekapcsol akkor olyat is csinál hogy nem tudom újra begyújtani. Ha sikerül is újra a begyújtás ha bezárom az ajtót újra lekapcsol valamikor. Mi lehet a probléma? Köszönöm segítségét!

  • Tiszteletem!
   A mosógépnél sok helyről folyhat víz. Azt mindenképpen látnom kell személyesen, hogy biztosat tudjak mondani. A sűtőhöz nem tudok hozzászólni, mert csak elektromos készülékeket javítok, gázosat nem. Ha úgy gondolja, hogy a mosógépet szeretné megnézetni, akkor kérem telefonon egyeztessünk időpontot!

 227. Üdv.

  Aeg F88070IA tipusú mosogatógépről lenne szó. A jelenség az volt hogy , nem volt meleg a víz kiszereltem az át folyó vizmelegítőt volt rajta két pont amely ponthegesztesnek tűnt de egyértelművé vált hogy, meg hibásodott az alkatrész és túl hevűlt . Kicseréltem az alkatrészt. Elindítottam egy mosást és azt írja ki a digit panelon hogy, szivattyú dugulás most jelenleg szét szerelés alatt áll a mosogatógep véleményem szerint valami mechanikai gond lehetett a kérdésem az lenne hogy , van-e bármilyen jellegű össze függés a két alkatrész között . Mármint hogy létezhet-e olyan hogy megszorult a szivattyú (alsó ) es túl áramot kapott az átfolyó vizmelegítő? Bármilyen jellegű hasznos tippet szívesen veszek köszönettel Valent Zsolt

  • Tiszteletem!
   A fűtőtest nem megy tönkre az ürítő szivattyú hibája miatt. Inkább azért mert elvízkövesedik, vagy víz folyik rá. Az ürítési hibát okozhatja a szivattyú házba került idegen tárgy, pl. üvegszilánk, csont darab, citrom mag, stb. A helyszínen tudnék többet, és pontosabbat mondani, miután kiolvastam a hibatárolót. Ha szeretné mosogatógép szerelő szakemberre bízni a javítást, akkor kérem keressen meg telefonon!

 228. Tisztelt szerelő!
  Whirlpool felültöltős 6. érzék mosógépem van. A gép el van látva digitális kijelzővel amin akár hibakódok is megjelenhetnek. A probléma az lenne, hogy a gép nem indul el. Lehet programot választani, állitani, de mégsem nyikkan. Az ajtót se zárja le. Megnyomom a strart gombot majd kis idő múlva pause gomb villog. Ha tippelhetnék akkor az ajtó zárra tippelnék hogy nem érzékeli hogy lecsuktam. Talán segít valamennyit, hogy fennáalló mosás végén mikor a kijelző 1 percet mutat hogy annyi van még vissza, kb. 5 percig lassan lassan mozog, és csak utána tudtam kinyitni. Tiszteletem.

  • Tisztelt érdeklődő!
   Lehet az ajtó zár hibás, de akkor a lakat, vagy a kulcs gomb villog, attól függően, hogy melyik van rajta. Annál a gépnél valami más gond lesz, de hogy pontosan mi, azt így nem tudom biztosan, mert szokatlan jelenséget írt le. A helyszínen meg tudom mondani, mi a probléma, ha látom hogy mit csinál a mosógép.

 229. MOST VETEM MOSÓGÉPET NEM LEHET BE KAPCSOLNI A VILÁGITÁS NEM VILÁGIT MI LEHET AZ OKA

 230. Tisztelt Varga Antal !
  Whirlpool awe 8525 mosógép, a centrifuga programnál forog a dob de a víz nem folyik ki és a ruhák vizesek maradnak. Mi lehet az oka ? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel

  • Tisztelt Csikós Miklós!
   Ha a kifolyócső egy fali szifonra csatlakozik, akkor először azt húzza le onnan úgy, hogy semmi ne legyen a cső végén, pl. a csatlakozó pipa. Így próbálja meg a centrifugázást. Ha így sem ürül ki a víz, akkor második lépésként ellenőrizze a mosógép szűrőjét, és a szűrő házat, amit a készülék elején, alul talál egy kerek ajtó mögött. Ha ott sem talál semmit, és a továbbiakat szeretné mosógép szerelőre bízni, akkor kérem keressen meg telefonon!

 231. Tisztelt Varga úr !
  Ignis awv 510/2 mosógépem túltölti magát. Szintszabályzót cseréltem, légcsapda tiszta, légcső nem lyukas. Lehet ez programkapcsoló hiba ? A gépen minden más működik. Esetleg még a termisztorokra gyanakszom, hogy bele tudnak-e szólni a vízszint szabályozásba?

 232. Tisztelt Varga Antal Úr!

  Köszönöm az öblítős problémának a javaslatát, megoldódott! El volt dugulva az öblítőnek a tartálya, amit sikerült kimosni és most szépen működik az öblítésünk!
  Viszont közben előjött egy megállásos probléma: mosás elindítás után különböző idő eltelte közben megáll a program és újra kell indítani a mosási programot. Újraindításkor elkezdi a műveletet, amire be van programozva és van, hogy végig megy a mosás, de van, hogy megint megáll egy másik eltelt időben. Amit itt megjegyeznék, hogy a tető ajtajának a zöld led lámpája az folyamatosan világít, míg ezen probléma megjelenése előtt a mosás elindításakor lekapcsolt minden esetben. Most mosás közben is ki lehetne nyitni a tetejét, ami nem szabályos! A kérdésem az lenne, hogy tudok-e én valamit kezdeni vele, vagy ehhez már az Ön gyakorlati tudása szükséges, amit szeretnénk akkor igénybe venni.
  Tisztelettel és Üdvözlettel:
  Zilahi Gerald

  • Tisztelt Zilahi Gerald!
   Örülök, hogy tudtam segíteni az öblitőszer dolgot. A másik problémát amiről írt, okozhatja az ajtó kapcsoló, vagy a nem megfelelő ürítés is. Azt javaslom, hogy beszéljünk meg egy időpontot telefonon, amikor meg tudom nézni a gépet, mert látnom kell a mosógépet ahhoz, hogy pontos hibamegállapítást tudjak tenni!

 233. Tisztelt Varga Úr!
  Egy elöltöltős samsung mosógép 2 év használat után 3 évig állt, majd újból üzembe helyeztük. 1. mosás tökéletes volt. Másnap nem kapcsolt be a gép. Az aljzat áram alatt van. Kérem lásson el jó tanácsokkal, hogy újból használatba kerüljön a mosógépem. Köszönöm

  • Tisztelt Bőgér Éva!
   Ha semmijen jele nincs annak, hogy áram alatt van a mosógép, akkor előfordulhat, hogy vezérlő elektronikát kell cserélni. De biztosat csak a helyszínen tudok mondani.

 234. Tisztelt szerelő.

  indesit iwc 7115 mosogépem van elinditom a programot a vízet szivja 1 perc bekapcsol a szívatyú és minden lámpa villog. Minden programnál ezt csinálja, kihuztam hagytam 1 egész napig állni de ugyanaz az eredmény.

  • Tisztelt hozzászóló!
   Bár erről nem írt, de feltételezem arra kíváncsi, hogy mi okozhatja az Ön által leírt jelenséget. Nos lehet ez motor forgási, vízszint szabályzási, de akár vezérlő elektronika hiba is. Biztosat csak a helyszínen tudok mondani, ezért ha mosógép szerelőre bízná a hiba pontos megállapítását, illetve a javítást, akkor kérem keressen meg telefonon!

 235. Tiszteletem
  Wihrpool adg 8836-os gépem a program közepén leveri a kismegszakítót. Gondoltam zárlatos a fűtőegység. A csatlakozója rendesen össze van olvadva, de kimérve ,az nem rossz. Főmotort is kiszedtem megpörgettem , nem rossz, fűtőszál direktbe kötve működik. Vezérlő baj lehet ? Előre is köszönöm.

  • Üdvözlöm!
   Ha a fűtőtest csatlakozó meg van égve, akkor szinte biztosra veszem, hogy a fűtőtest cseréje megoldja a dolgot. Valószínűleg túl nagy áramot vesz fel, vagy kissé testzárlatos, és ezért veri le a biztosítékot.

 236. Tisztelt Varga Antal!
  Candy CDP4609 mosogatógépem mosogatószeres mosást követően újra vizet enged, de a forgó kar nem juttatja azt az edényekre. (nem öblíti le a mosogatószert ) Ezután rövid idő elteltével leszívja a gép aljában levő vizet, majd megszárítja az edényeket, majd befejezi a programot. A végén hosszas sípolás mellett az öblítő jel feletti led villog . Ezek után legalább fél napig új öblítő program, vagy egyéb program elindítása esetén sem enged a mosogató térbe vizet. (utána már igen!) A garanciális szervíz, mivel a helyszínen ezt nem észlelte 2 hétre elvitte a gépet. Amikor visszahozták a hibajegyen egy panelen történt forrasztás volt. Mivel a probléma továbbra sem oldódott meg kicserélték a mágnesszelepet. Utána közölték, hogy a csaptelepet kell kicserélnünk, mert az nem enged megfelelően vizet. Már ez is megtörtént, a hiba még mindig megvan. Pár óra elteltével a gép újraindítható, de a mosogatást követő öblítés ekkor is kimarad. A szervíz szerint a gép jó. A garancia május végén lejár, miközben február óta rossz a gép. Kérem segítsen mit tehetnék.

  • Tisztelt Molnár Gézáné!
   Látnom kellene, hogy mit csinál ez a gép, mert így nem tudok sokat mondani. Azt tudom elképzelni, hogy az ürítéssel lehet valami gond. Esetleg idegen tárgy került az ürítő szivattyú házba, vagy a mosogatógép mögött meg van törve az ürítő, és/vagy a bejövő vízcső. Próbálja meg kicsit kihúzni a gépet a faltól, a kifolyó csövet pedig helyezze gyári állapotba, és tegye a végét egy vödörbe! Így próbáljon meg elindítani egy programot!

 237. Üdvözlet!
  Van egy Samsung előltöltős WF0502NUV tipusú mosógépem,ami egyre hangosabb.Gondolom csapágyas lehet?Minden nap használjuk,mert két gyerek is van.Kérdéseim,hogy lehet-e nagyobb a baj ,ha így használjuk?Megszeretném csináltatni,(ha megéri)és mennyibe fájna a csapágy cseréje ,mindennel együtt?
  Köszönettel

  • Tiszteletem!
   Ha gondolja, használhatja, de jobb nem lesz 🙂 A csapágy szett cseréje 25-35 ezer forint között van, ha a dob nincs leszakadva a helyéről, és nem kell azt is cserélni.

 238. Tisztelt Varga Antal !
  Fél éves Wihrpool felültöltős mosógépünk a frászt hozza néha a családunkra ! A centrifugázáskor olyan hallatszik mintha egy kö volna a dobban és mindjárt kitöri a mosógép oldalát !Maga szerint mi lehet a ennek az oka ?Érdekes az hogy nem minden alkalommal lehet ezt a zajt hallani ! Válaszát elöre is köszönöm. Tisztelettel: Makai Istvánné

  • Tisztelt Makai Istvánné!
   Az jut eszembe először, hogy nem vették ki az üst rögzítő csavarokat a mosógép hátuljából. Vagy az is előfordulhat, ha nyitott a mosógép alja, akkor a motor alatt szokott lenni egy nagy hungarocell kocka, ami esetleg alatta maradt, és így nem tud megfelelően mozogni az üst. Ha ezeket ellenőrizte, de nem szűnik meg a jelenség, akkor a garanciális márka szervizt kell keresnie, ha megvannak a garancia papírok.

 239. T. Varga Antal!

  Siemens elöltöltős mosógépem van. Nem tudja átnyomatni az öblítőt mosáskor….már próbáltam ecettel 90 fokon átmosni, de igy sem, nem tudom hol lehet eldugulva, mert gondolom, hogy ez lehet a probléma. A kis tartályt kihuztam, elmostam, próbáltam belül is amennyire ellehet érni áttörölni, de sajnos ez most kevés volt, eddig elég volt. Most nem tudom mi a teendőm.?
  köszönöm a választ: Kovács Erzsébet

  • Tisztelt Kovács Erzsébet!
   Úgy tudja könnyen kipróbálni, hogy hol van a hiba, ha kiveszi a mosószer adagoló fiókot, és a vízcsapból színültig (a maximum fölé) tölti vízzel az öblítőszer rekeszt. Ha ez után alul kicsorog a víz, és így kiürül az öblítő rekesz, akkor ott nincs probléma. Ebben az esetben a mosószer adagoló vízvetője lehet eldugulva, de lehet más hiba is. Ha nem boldogul, és mosógép szerelőre bízná a továbbiakat, akkor kérem keressen meg telefonon!

 240. Tisztelettel kernem segitseget a kovetkezo hibajelenseggel kapcsolatban: adott egy zanussi ZWQ5120 mosogep ami mosas kozben ledaralta a muanyag durvaszurot(mar kiszedtem) azota nem indul el a program csak ketszer atforgatja a dobot. A kijelzok nem villognak ill.nem mutatnak hibat. Mi lehet a baj? Valaszat koszonettel varom. Szf.

  • Üdvözlöm!
   A szűrő törött darabjai bekerültek az ürítő szivattyú házba, és megállították a szivattyút. Elvileg csak ki kell szedni a darabokat. Ha mosógép szerelőre bízná a dolgot, akkor kérem hívjon telefonon!

 241. Helló nekem van egy Indesit elöltöltős mosógépem iwuc4105-os tipus számu az a probléma vele hogy centrizés közben a mágnes szelep bele nyom vizet és 2-3 perc uttán kivillan az összes led a gépen és leáll mi a hiba én mágnes szelepre gyanakszom erre kérnék választ!!

  • Ha a mágnesszelep lenne rossz, akkor folyamatosan menne bele a víz, nem csak a centrifugázásnál. Szerintem ez inkább vezérlő elektronika hiba, vagy zárlat van valahol. Látnom kell a mosógépet, hogy bizosat tudjak mondani.

 242. Tisztelt Uram! Bosch hûtôszekrényem van (alul van a fagyasztòja). Az utôbbi idöben a hütörèsz alja àllandòan vizes. Azt gondolom, hogy a csöpögtetô eldugult. Ki tudom èn ezt magam tisztítani, vagy az önök segítségére lesz szükségem?
  Köszönöm szèpen a vàlaszt.
  Keleti Èva

  • Tisztelt Hölgyem!
   Ha a normál hormál hűtőtér alján van víz, akkor elképzelhető, hogy az ezt elvezető cső dugult el. A nyílást valahol alul, a hátsó falon találja. Ha belefúj egy szívó szállal, vagy akár beledugja, akkor elvileg megszűnik a víz a hűtőgép aljában. Ha nem boldogul, vagy a folyás továbbra is fenn áll, és hűtőgép szerelőre bízná a javítást, akkor kérem keresen meg telefonon!

 243. Tisztelettel kérném a segítségét. Felültöltős Whirlpool AWT 2284 Mosógépem van és félig kimos, felénél nem engedi be a vizet. Mi lehet a hiba? Elején be engedi, 2x3x.ki is engedi de, jó felénél nem. Előre is köszönöm a segítségét.

  • Üdvözlöm!
   Két dolog jut hirtelen eszembe. Az egyik, hogy az ürítő szivattyú hibás, a másik, hogy nem fűt a mosógép. Pontos hibamegállapítást csak a helyszínen tudok tenni. Ha szeretné mosógépszerelővel megnézetni a készüléket, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

 244. Üdvözlöm az érdekelne van egy indesit előltöltős mosógép kb 1 éves újkora óta olyan kevés vízből mos a vízmennyiségen lehet e állítani?KÖSZÖNÖM

  • Tiszteletem!
   A vízmennyiségen nem lehet állítani, de típustól függően lehet olyan opció gomb, vagy program, amivel több vizet használ a mosógép. Tájékozódjon erről a használati útmutatóban!

 245. Üdv! Indesit elöltöltös mosó gép mitöl nem kaphat áramot? Vezetéket kimértem, a motor is átad milyen okai lehetnek még?

  • Tiszteletem!
   A van áram a konnektorban, amibe be van dugva? Vagy lehet a főkapcsoló is rossz, esetleg a zavarszűrő kondenzátornál szokott elégni a csatlakozó. Pontosat a helyszínen tudok mondani, ezért ha szeretné mosógép szerelőre bízni a továbbiakat, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

 246. Üdvözlöm!
  Kérdésem a következő: Mosogatógépem belsejébe benne marad a víz. Elkezdi a programot végig viszi el is mossa de a vizet nem szívja ki. Esetleg el van dugulva? Vagy a szivattyúja elromlott? Alig használtam pedig nem új mert már több mint 4 éves de szinte jó ha ment 20 xor. Válaszát köszönöm.
  Üdv Margó

  • Jó napot kívánok!
   Több oka is lehet annak, hogy a mosogatógép nem üríti ki az elhasznált vizet. Vagy dugulás van valahol, vagy pl. üvegszilánk került a szivattyú házba, ami megakadályozza az ürítő szivattyú működését, de más oka is lehet a leírt problémának. Esetleg annyit megpróbálhat, hogy a kifolyócső végét lehúzza a mosogató szifonról, és beteszi egy vödörbe. Ha így leürül a víz, akkor a lefolyó csonk van eldugulva. Pontos hibamegállapítást csak a helyszínen tudok mondani. Ha szeretné mosogatógép szerelőre bízni a javítást, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

 247. Tisztelt Varga Antal Úr!
  Ismételten köszönettel tartozom, mert az ajtó kapcsoló volt a ludas a hiba jelenség miatt, ezért megoldottam a cseréjét és azóta jól működik a mosógépünk! Most már lehet mosás közben kinyitni az ajtót és rendben működik a programozása is. 🙂
  Tisztelettel: Zilahi Gerald

  • Örülök hogy segíthettem. Annyit azért hozzá tennék, hogy valami nem jó, hogyha mosás közben is ki lehet nyitni az ajtót. Normális esetben (biztonsági okokból) csak a program vége után 1-2 perccel lehet nyitni.

 248. Szia. Beko mosógépem nem mos, csak a vizet beszivattyuzza, meg kiengedi de se nem mos, se nem centrizik… Mi lehet a baja?!

  • Szia!
   A leírt jelenséget valószínűleg a motor hibája okozza, de több, más oka is lehet ami miatt nem forog a dob. Lehet, hogy csak az ékszíj szakadt el, vagy esetleg leesett a helyéről. Pontos hibamegállapítást csak a helyszínen tudok végezni. Ezért ha szeretnéd mosógép szerelőre bízni a javítást, akkor beszéljünk meg telefonon egy időpontot!

 249. Tisztelt Varga Úr!

  Hotpoint Artiston kerámialapos szabadon álló tűzhely. (öt éves, C6…) Villanyszerelő kötötte be, de nem megfelelő csokit használt, az megolvadt, és összeérhettek a vezetékek. A fő biztosítékot nem csapta le, de a tűzhely egy az egyben megállt. A kérdésem az lenne, hogy ezekben a tűzhelyekben van-e valamiféle biztosíték, kioldó, és valószínűleg csak azt kell cserélni, vagy a tűzhely kuka? Válaszát előre is köszönöm!

  • Tisztelt Hajdú Tamás!
   Elvileg ha az egyik fázis vezeték össze ért valamelyik másikkal, akkor az ugye zárlatot okoz, ami miatt le kell hogy kapcsoljon a hálózati automata. Egy szabadon álló tűzhelyben nem szokott olyan biztosíték lenni amire Ön gondol, de ha digitális órával van szerelve, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy az megadta magát egy esetleges zárlat miatt. Pontosat csak akkor tudok mondani, ha ott vagyok a gépnél. Ha szeretné megnézetni a tűzhelyet egy villanytűzhely szerelővel, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

 250. Üdvözlöm! Az volna a problémám, hogy a hétvégén egyszerre használtuk a mosógépet, egyazon időben a bojler is üzemelt, a fali ventilátor is használatban volt, a hűtő szintén és a laptop. A mosási program lejártakor szúrós, égett bakelitszagra lettünk figyelmesek, amely szag feltehetőleg a villanyóra doboz felől jött. Ezt a szagot csak nagyon rövid ideig lehetett érezni, azóta megszűnt. Van okunk aggódni Ön szerint? Vajon csak túlterhelés alakult ki vagy elképzelhető, hogy valamely háztartási gép zárlatos lenne? A bojler elég vízköves, hamarosan várjuk hozzá a szerelőt. A biztosítékot nem csapta le egyik gép sem. Az eset óta minden rendben. Válaszát előre is nagyon köszönöm.

  • Jó napot kívánok!
   Mindenképpen azt javaslom, hogy nézesse meg a hálózatot egy villany szerelővel. Elvileg a készülékeknek nincs baja.

 251. üdvözlöm. van egy solac párátlanítónk. napi 24 órát működött. kb 2 hétig ki volt kapcsolva. most nem bírom beindítani. mit csinálhatok hogy beinduljon?

  • Jó napot kívánok!
   Sajnos nem tudom megmondani, mert nem javítok párátlanítót, ezért semmilyen tapasztalatom nincs vele kapcsolatban. Nem tudom, hogy a solac-nak vam-e márka szervize, ha van akkor őket tudom javasolni.

 252. Candy tipusu felül töltős mosógépem van. A kérdésem az lenne hogy az öblitöt nem mossa ki a rekeszből. Már többször ki mostam minden mosás elött után a rekeszt még mosogatógépben is. Ezek után mikor mostam a géppel az elsö adag ruhánál ki mosta az öblitöt a második mosásánál már viszont nem. A másik kérdésem amikor centrifugáz a gép olyan recsegős hangot ad mikor fel gyorsul akkor már szépen csendesen centrifugál,és csak a centrifugánál ad ilyen hangot. Legyen szíves adjon nekem tanácsot mit tudnék tenni ezekkel a hibákkal. Válaszát elöre is köszönöm. Tisztelettel Szabó Zoltánné

  • Az öblítővel kapcsolatban: lehet a vízvetővel is baj, valamint az is, hogy túl alacsony nyomással megy a víz be a gépbe. A recsegős hangot hallanom kell, hogy tudjam mi okozza. Lehet csapágyas is a mosógép. Mindenképpen ott kell lennem a gépnél, hogy pontos hibamegállapítást tudjak tenni. Ha szeretné mosógép szerelőre bízni a dolgot, akkor kérem hívjon telefonon, hogy meg tudjunk beszélni egy időpontot!

 253. Tisztelt Uram! Elinditom a mosást kettőt kattan a vizet nem engedi be és utána kivillan a szerviz gomb, és leáll a gép

 254. Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy van egy beépíthető Bosch mosogatógépem, és alul nem mosogat, csak felül. Átnéztem , de nem láttam eldugulást. Mi lehet a gond Ön szerint? Válaszát előre is köszönöm!

  • Üdvözlöm!
   Ha van a mosogatógépben váltó szelep, akkor azal lehet gond, de az is előfordulhat, hogy az alsó szórókar kis lyukacskái el vannak dugulva. Ez utóbbit Ön is ellenőrizheti. És még egy dolog eszembe jutott. Ha kilóg a kosárból egy evő eszköz az megállítja a szórókart, így az eredmény az lesz, amit Ön leírt. Biztosat csak a helyszínen tudok mondani, ezért ha szeretné mosogatógép szerelővel megnézetni a készüléket, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

 255. Tisztelt Uram!
  Tavaly vettem egy Fagor, alig használt mosógépet, aminek semmi baja nincs, remekül mos minden programon. De a centrifugának olyan iszonyú nagy hangja van, hogy a lakásban egymás szavát sem értjük. Valami biztos hiányzik belőle, mert így nem normális a dolog. Mi lehet a probléma?

  • Tisztelt Hölgyem!
   A leírtak alapján azt gondolom, hogy csapágy hibás a mosógép, de biztosat csak akkor tudok mondani, ha én is láttam, hallottam a készüléket. Kérem egyeztessünk időpontot telefonon, amikor is meg tudom nézni a gépet!

 256. Tisztelt Uram!
  Érdeklődni szeretnék, hogy a Siemens A 10-26 típusú elöltöltős mosógép mosási és centrifugálási programot nem végez, a motor nem forog. Vizet tölt és ürít, a dob könnyen forog, elektromos csatlakozásoknál és a panelen hibát nem észleltünk. Mi lehet a probléma és hogy orvosolható? Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel: Zsíros Lajos

 257. Van egy Siemens XCM 140A előltöltős mosógépem. valamiért nem szivja fel a vizet. az utolsó adag ruhámat már nem öblitette ki. Ki szivattyúztam a vizet. Centriz is de a vizet nem szivja mi lehet a gond?

  • El lehet dugulva a vízszűrő, vagy a csapon nem jön megfelelően a víz, esetleg a mosógép beeresztő szelepe is lehet hibás. Biztosat a helyszínen tudok mondani. Annyit esetleg megpróbálhat, hogy lecsavarja a vízcsövet a mosógépről, és megnézi, hogy ott nagy nyomással jön-e a víz a csőből. Ha nem boldogul, vagy nem talál hibát, és szeretné mosógép szerelőre bízni a továbbiakat, akkor kérem hívjon telefonon!

 258. Kedves Antal! Indesit mosógép program közben leállt áramszünet miatt. Amikor visszajött az áram elindult. A program végén kinyitáskor a víz kezdett ömleni belőle. Azóta semmilyen programot nem indìt el.

  • Kedves érdeklődő!
   Próbálja meg kihúzni a konnektorból, majd fordítva vissza dugni! Ha ez sem hoz javulást, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni egy helyszíni hibamegállapításra. Látnom kell a mosógépet ahhoz, hogy pontosan meg tudjam mondani a hiba okát.

 259. Tisztelt Varga Antal!
  Mosogatógép vásárlását tervezem. Elsősorban 45 cm-es gépet kerestem, a hely adta lehetőségek miatt, de elvileg a 60 cm-es is elfér. Ill. 3 tagú család vagyunk ezért gondoltam a 45 cm-es változatra, ez elég lesz számunkra, de több helyen is olvastam, hogy célszerű nagyobbat venni. Az általam kiválasztott típusok a következők: Beko DSFS, 6831 Beko DFN 6833, Siemens SN25D800EU, Szeretném megkérdezni a véleményét az alábbi mosogatógépekkel kapcsolatban, valamint a BEKO gépekről mi a véleménye. Köszönettel Cz. Zoltán

  • Tisztelt Cz. Zoltán!
   Ha befér a 60 centis, akkor inkább azt vegye meg, mert majdnem ugyanannyi vizet, és áramot fogyaszt mint a 45-ös, viszont sokkal jobban lehet bele pakolni. A márkát illetően, szinte mindegy, hogy melyiket veszi, bár a Siemenshez jobb az alkatrész ellátás, viszont sokkal drágább is, mint a Bekohoz. Szerintem azt tartsa szem előtt, hogy melyiket tudják jobban használni, illetve nagyon fontos, hogy melyikre adnak több garancia időt.

 260. Tisztelt Varga Antal Úr!
  Van egy Boch electronik aqua/stop mosogatógépem. Egyszerüen most nem indul el a program, hallani hogy valami próbál bekapcsolni benne de csak 3 x kattan aztán semmit sem csinál. Ön szerint ezekből a tünetekből itélve nagy a baj? Várom válaszát. Köszönettel Illés Jutka

  • Tisztelt Illés Jutka!
   Szerintem az ürítő szivattyú nem indul el valami miatt. Bosch-nál legtöbbször a szivattyú házba került idegen tárgy okozza ezt a problémát. Biztosat csak a helyszínen tudok mondani, ezért javaslom, hogy keressen meg telefonon, időpont egyeztetés miatt!

 261. Tisztelt TEKA Szervíz.
  A DW 658 FI tipusú mosogatógépemhez keresek vezérlő kártyát. Tudnak segíteni? Köszönettel:Csaplár Tibor.

 262. Tisztelt Varga Antal!

  Van egy Whirpool AWT650 típusú mosógépünk. Mikor végig ér a programon, nem áll meg, hanem újra forog tovább a kapcsoló és indul a következő program. Lenne ötlete ez mitől lehet?

  • Tisztelt Magyar Zoltán!
   Lehet fűtőtest, de akár program kapcsoló hiba is. Pontos hibamegállapítást csak a helyszínen tudok mondani.

 263. Tisztelt Varga Úr!

  Whirlpool AWM815 elöltöltős mosógépünk nem adagolja a vizet az öblítőtartályba. A háromutas mágnesszelep rendben van (cseréltem) de amikor öblítenie kellene, akkor az egyes és kettes mosószertartályba engedi az összes vizet és nem az öblítőhöz. Ha a vízcsőbe belefújok érzem a levegőt az öblítő feletti kis lyukakban, de víz nem jön onnan. Mi lehet az oka?

  • Tisztelt Nagy Albert!
   Szerintem el van dugulva a mosószer adagoló azon járata, ami az öblítőszer rekeszbe irányítja a vizet. Szét kell szedni, és alaposan kimosni. Ha mosógép szerelő szakemberre bízná a dolgot, akkor kérem keressen meg telefonon! A késedelmes válaszom oka, hogy többször küldte el a kérdését, ezért a rendszer spam-nak ítélte, és csak most találtam meg amit írt.

 264. Van egy whirpool fl5103-as mosógépem a hibája a következő.Egyik pillanatban még mos aztán furcsa hangot ad , és a következő mosást már nem viszi.Se vizet nem ereszt se a motor nem forog, a program választó az el fordul magától, de a hozzá tartozó funkció nem megy.Jól gondolom hogy vezérlő panel a hibás? Válaszát előre is köszönöm!

  • Én inkább motor hibára gondolok, persze nem zárható ki a program kapcsoló hibája sem. Biztosat csak a helyszínen tudok mondani, ezért ha mosógép szerelőre bízná a javítást, akkor kérem egyeztessünk időpontot telefonon!

 265. Indukciós főzőlap nem kapcsol be,semmiféle módon nincs áram alatt? Kábel rendben van ,eddig müködött,semmi probléma nem volt vele? Gondolom valami biztositék ha van azzal lehet probléma de az hol van,vagy van biztositék? Üdvözlettel: Brunbergné

  • Kellene tudnom a márkát, de olyan biztosíték amire Ön gondol, szerintem nincs benne. Több oka is lehet annak, hogy nem csinál semmit a készülék, de biztosat csak a helyszínen tudnék mondani.

 266. Tisztelt Varga Antal!
  A gépünk típusa Fagor 3F-211,ez már a digitális kijelzővel ellátott készülék. A probléma kizárólag 1 programon jelentkezik a 60 fokos programnál és ott sem mindig.A mosófázis végén,leszivattyúzás megkezdése előtt őrült hangos zörgésbe kezd a készülék,mintha nem tudna tovább lépni a programban.A pillanat stop lenyomásával majd folytatással tökéletesen megkezdi a szivattyúzást és végigviszi a programot. A készülék szivattyúját már leszedtem,kitakarítottam mert annak hibájára gyanakodtam,vagy dugulására.A szivattyú hibátlan,tiszta, minden programon szépen működik kivéve a 60 fokot,ahol is nem kezdi meg a szivattyúzást csak zörgés jön a gépből. Ez valamilyen program hiba lehet? Köszönettel Gárdián Viktor

  • Tisztelt Gárdián Viktor!
   Két okot tudok hirtelen elképzelni. Az egyik, hogy az ürítő szivattyú házban valamilyen idegen tárgy van, pl. üvegszilánk. De a kerregő hangot okozhatja az is, hogy ki van kopva az ürítő szivattyú, és a meleg viznél már nem tud elindulni, csak kerepel. Látnom, hallanom kellene a mosogatógépet ahhoz, hogy pontos hibamegállapítást tudjak végezni. Ha mosogatógép szerelőre bízná a dolgot, akkor kérem keressen meg telefonon, hogy tudjunk időpontot egyeztetni a kiszálláshoz!

 267. Kedves Antal,
  Bosch SGI4902 mosogatógépnél bekapcsolás után néha előfordul, hogy 15-20 percet is „gondolkodik”, mielőtt elindulna. A főkapcsoló benyomása után a kijelzőn semmi sem világít, majd egyszer csak magától elindul. A főkapcsoló nemrég lett cserélve, ez a jelenség a csere előtt is jelentkezett ritkán. Ettől függetlenül a gép probléma mentesen működik. Tapasztalati diagnózisa van-e a fent jelzett késleltetéssel kapcsolatban?

  • Kedves Iván!
   Szerintem ezt a jelenséget vagy egy hibás csatlakotó, esetleg vezeték szakadás okozhatja, de könnyen lehet vezérlő elektronika hiba is. Pontosat a helyszínen tudok mondani.

 268. Tisztelt Uram!
  Teka DW6-60 FI mosogatógépem E8 hibát jelez, mely váltószelep probléma a használati útmutató szerint. Tudna segíteni a megjavításban? Üdvözlettel, Vicze Szabolcs

  • Üdvözlöm!
   Természetesen meg tudom javítani a mosogatógépet, kérem hogy beszéljünk meg erre egy időpontot telefonon!

 269. Tisztelt Varga Úr!
  Régi Buderus mosogatógépem a programot nem fejezte be és a végtelenségig öblített volna. (leállt a léptető motor a pr.kapcsolóban)
  Miután leállítottam, hanyatt döntve végigmértem az érintkezőket és hőkapcsolókat, a 65°C klixon hibásnak bizonyult, valamint a fűtőtest palástján levő biztonsági hőkapcsoló is kioldott ( visszanyomható). A biztos kapcsolót visszanyomtam, a klixont (szerencsére kapható hasonló típus) kicseréltem, elindult a gép és megint eljutott a végső öblítős programig, ahonnét megint nem lépett tovább. és a fűtőtest hőkapcsolója ismét kioldott. Tisztelettel kérdezem , merre menjek tovább? Mitől fűt túl? Vagy talán „elfáradt” a biztonsági hőkapcsoló és leold mint 65°C?
  Üdv
  Horváth József

  • Tisztelt Horváth József!
   Látnom, hallanom kellene a gépet, hogy biztosat tudjak mondani, de azt gondolom, hogy vagy nem megy a keringető szivattyú, ami miatt nincs hő elvonás a fűtőtestről, vagy hibás a program kapcsoló és nem lép ki a fűtésből. Esetleg még az is előfordulhat, hogy nem elegendő vízmennyis