Hibabejelentés

háztartasigép-szerviz

budapest - pest megye

Blog

A szerelő válaszol

Varga Antal elektromos háztartásigép-szerelő javítás közben.Tisztelt látogató!

A szerelő válaszol blogot, fórumot 2014.06.08. napján hoztam létre azzal a céllal, hogy segítsek a felmerülő problémák, kérdések megoldásában. A több mint egy év alatt megközelítően nyolcszáz kérdésre adtam választ a legjobb tudásom szerint, elsősorban mosógép szerelő témában, de egyéb háztartási gépekkel kapcsolatban is sok kérdés érkezett. Remélem a válaszaimmal, tanácsaimmal mindenkinek tudtam segíteni.

Tovább olvas

Miért nem működik a sütőnk?

Beépíthető sütő képe, a miért nem működik a sütőnk bejegyzéshez.A legtöbb bútorba építhető sütőt, és szabadon álló villanytűzhelyet is a gyártás során ellátnak vagy digitális, vagy mechanikus órával, amit állíthatunk kézi állásra, vagy akár programozhatjuk is vele a sütést. Többször is előfordul, hogy azzal a problémával keresnek meg a kedves ügyfelek, hogy nem csinál semmit a sütő, se kép, se hang. A legtöbb esetben ez a jelenség azért jelentkezik, mert a sütő óra nincs megfelelően beállítva. Ezen beállításokról fogok írni, ami talán az Ön segítségére lesz.

Tovább olvas

Idegen tárgyak a mosogatógépben

A mosogatógép belső szűrője közelről.A mosogatógépeknél gyakran előforduló probléma, hogy idegen tárgy kerül az ürítő szivattyú házba, és megakad a szivattyú lapátjaiban, megakadályozva ezzel az elhasznált víz kiürítését. Ez a program leállását eredményezi. A munkám során sok mindent szedtem már ki a gépekből, mint pl. fogpiszkáló, citrommag, csontdarab, üvegszilánk.

Tovább olvas

A szerelő időbeosztása

A szerelő időbeosztásaSokszor előfordul, hogy a telefonon történő hiba leírás alapján többféle probléma is valószínűsíthető, mert bár ugyanaz a hibajelenség, annak okozója mégis lehet más-más alkatrész helytelen működése is. Legtöbbször rövid idő alatt megtaláljuk az elromlott, vagy nem jól működő alkatrészt, de előfordulhat az is, hogy több időt vesz igénybe az adott hiba okának feltárása.

Tovább olvas

Javaslatok új készülék vásárlásához

Mosógépek egymás mellettEz a cikk az új készülék kiválasztásában nyújthat majd segítséget, ha oda kerül a sor, hogy a régi masinához már nincs alkatrész vagy mert nem gazdaságos a javítása. Ilyen esetben megkérdezik tőlem a kedves háziasszonyok, hogy milyen gépet vegyenek a régi helyett. Nos, el kell fogadnunk a tényt, hogy a tizenöt-húsz éves gépek tartósabbak voltak mint a maiak, viszont közel sem tudtak annyit mint manapság.

Tovább olvas

Az adagolóban maradt öblítőszer.

A mosógép tiszta mosószer adagolója.Többen is felhívtak már olyan problémával, hogy a mosógép nem öblíti ki a ruhákat, pontosabban nem lesznek illatosak. A legtöbb esetben az a probléma fordul elő, hogy az adagolóban besűrűsödik, és ezáltal lerakódik az öblítő szer. Ez azt eredményezi, hogy a mosógép a program öblítési szakaszához érve nem üríti le megfelelően az öblítőt, és egy kevés vízzel keveredve az benne marad az adagolóban.

Tovább olvas

Nem minden mikrót érdemes javítani.

Egy mikrohullámú sütő elektromos alkatrészei.A minap felhívott egy kedves úr, aki elmondta, hogy elromlott a mikrohullámú sütője, mert ugyan látszólag működik, de nem melegíti meg a behelyezett ételt. Megkérdezte, hogy szerintem mennyibe kerülne a készülék javítása, amire nyilván nem tudtam pontos választ adni telefonon. A mikrohullámú sütő egy olyan készülék, amiben több kérdéses alkatrész is van, ami okozhatja az előbb említett hibát.

Tovább olvas

Eltűnt háziállat

Mosogatógép nyitott ajtóval, az eltűnt háziállat történethez.Egyszer egy hölgy hívott fel aki az elromlott mosogatógépe miatt kereste fel szervizünket. Megkérdeztem, hogy mi a probléma a géppel. A hölgy elmondta, hogy hiába kapcsolja be, és próbálja beprogramozni a készüléket, nem történik semmi. Se kép se hang. Szerelőként tudtam, hogy ennek sok oka lehet, ezért miután kizártuk az olyan okokat amikhez nem kell szakember, egyeztettünk időpontot egy helyszínijavításra.

Tovább olvas