Hibabejelentés

háztartasigép-szerviz

budapest - pest megye

Felhívott az egyik televízió csatorna.

Egy a sütő téren belül szikrázó mikrohullámú sütő.A napokban megkeresett valaki az egyik kereskedelmi televízió csatornától, és arról kérte ki a véleményemet, hogy mi történne akkor, ha egy fém tálban, alumínium fóliával letakarva tennénk be a mikróba egy adag pattogtatni való kukoricát.

Nos ez igen veszélyes is lehet. A bekapcsolás után intenzív szikrázás keletkezhet a mikro sütőben, szerencsés esetben a készülék belső biztosítéka leold. De nem javaslom, hogy ezt a kísérletet kipróbálják otthon, mert akár ki is gyulladhat a szerkezet.

Persze néha előfordul, hogy nem vesszük észre, a behelyezett edényen lévő fémes bevonatot, ami szikrázni kezd, mikor bekapcsoljuk a mikrohullámú sütőt a melegítéshez. Ilyenkor azonnal kapcsoljuk ki a melegítést, és használjuk másik edényt!

“Felhívott az egyik televízió csatorna.” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Szeretném megkérdezni, hogy a mikrónk kellemetlen égett fém szagot adott, van e értelme mecsináltatni ?

    • Túl kevés az információ a mikrohullámú sütőt illetően, ezért az Ön kérdésére nem tudok pontos választ adni. Égett szagot több dolog is okozhat, és hogy érdemes-e javíttatni, az a készülék értékétől függ. A legkevesebb amit nálam fizetni kell, az a hibamegállapítás, illetve a kisjavítás díja, ami 4.800 forint. Egy alap mikrosútő újonan kerül kb. 12-15 ezer forintba. Kérem mérlegelje a leírtakat, és ha szeretné megnézetni a készüléket egy mikrohullámú sütő szerelővel, akkor legyen szíves hívjon telefonon, időpont egyeztetés miatt!

  2. Tisztelt címzett!
    A mikrosütőbe tévedésből fémes edényt tettem. A szikrázás után azonnal kikapcsoltam de sajnos ezután normál használat esetén is előállt a „szikra” effektus. Baráti tanácsra belülről lecsavaroztam eg y kis fém lemezkét. Ezután „rendesen” normálisan üzemel. Ez egy 22 éves készülék amelyet háztartásunkban kímélő üzemódban volt eddig használatban. Model: SAMSUNG 8135G 1300 W Mit javasol? Van tennivalóm? Használjuk így tovább vagy dobjuk ki azonnal? Köszöm szépen.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.